Den s Vítkem Sahulou

Autor: Pavel Vacek

Je to už mnoho, mnoho let, co jsem byl v juniorském věku. Na druhou stranu to není tak dávno, abych zapomněl, jak jsem v tomto období zbožně hltal informace o borcích světových parametrů. Obrázky Lee Haneyho z tréninku byly inspirující, zrovna tak jako povídání o jeho životním stylu.  Jenže…Marná sláva, mnohem více mi daly podněty od mých lepších, vymakanějších vrstevníků. Kluků, kteří mě na závodech poráželi. 
Připravili jsme pro vás seriál Den s …z důvodu, abyste měli možnost nahlédnout do běžného, třeba i trochu nudného života sportovců, jež se již dokázali zapsat nějakým způsobem do podvědomí kulturistické veřejnosti. Udělali jsme ho mimo jiné i proto, abyste se mohli s oním objektem článku ztotožnit. Ale pokud je vám 16-19 let, jste odkázaní na ledničku rodičů a s minimem možností jak si přivydělat, tak se těžko ztotožníte s Petrem Březnou a jeho konzumací potravin, nebo Martinem Holubem a jeho příjmem doplňků výživy. 
Z tohoto důvodu jsem oslovil již brzy 20-ti letého juniorského závodníka Vítka Sahulu, aby nám popsal svůj běžný den v mimosoutěžním období. Vítek obsadil na posledním MS v kulturistice juniorů vynikající čtvrté místo v kategorii klasické kulturistiky. Svým potenciálem oslovil firmu All-Stars, která se stala jeho sponzorem. Dejme tedy Vítkovi prostor.  8244_3.jpg
Zdravím všechny čtenáře EXTRIFIT stránek.

Jmenuji se Vítek Sahula, a v následujícím článku vám popíšu svůj běžný den. Musím, ale upozornit co se jídla týče, že se jedná o tzv. mimosezonní stravování. Takže v podstatě jím na co mám chuť, i když už se to snažím omezovat.

 Ve všední den vstávám v 6 hodin ráno, abych stihnul vlak do školy. Jsem studentem VOŠ dopravní v Praze. Jelikož je právě zkouškové období, vstával jsem až v 8:30, jinak jsem normálně ve škole od 8 hodin ráno do 14:00 nebo i déle. Záleží na tom, jaký je zrovna den. Jakmile se rozkoukám, jdu do kuchyně, kde si dám vitamín C, minerály a 5tbl. Whey Amino. Kolem 9 hodiny jsem měl k snídani zhruba 100g vloček s pokrájeným jablkem, piškoty a odměrkou ISO-TECH 94 (je to vážně dobrota).  Poté si jdu sednout k PC, a podívat se co je nového na internetu.  8244_4.jpg  
Jelikož čas pokročil, a já měl na 12h domluvenou zkoušku z ekonomiky, musel jsem vyrazit na vlak. Před tím než jsem vyšel z domova, hodil jsem do sebe dvě odměrky ISO-TECH 94, což bylo asi v 10:30. Zmiňovanou zkoušku jsem úspěšně dal, což byl pádný důvod vyrazit si s kamarády do nedaleké hospůdky. Tady jsme si dali asi jedno nebo dvě pivečka. Když jsem mířil na vlak, udělal jsem malou zastávečku v restauraci SO Pasta pro jídlo. To bylo asi kolem 14:30hod. Objednal jsem si penne  s omáčkou formaggio , které jsem cestou ve vlaku spořádal.

  Po návratu domů, byl  před cestou do fitka čas, no a tak jsem si dal další dvě odměrky  ISO-TECH 94. Kolem 17:15 si připravím věci na trénink a v 17:30 vyrážíme s mým sparingem Jardou do fitka v Zásmukách. Obvykle trénuji na Černém  Mostě v Holmes Place, ale teď po závodech je dostatek času a proto jednou týdně trénuji v Zásmukách. Je to perfektní prostředí a spousta kamarádů, bohužel, jediná nevýhoda spočívá v cestování. Zásmuky leží zhruba 30km od mého domova, a v zimě jsou špatně přístupné kvůli nevátému sněhu na silnicích. Tady nás čeká trénink hrudníku a bicepsů. Trénink trvá většinou tak hodinku, někdy hodinku a půl. Záleží na tom, jak se cítíme, a kolik sérií na jednotlivé cviky dáme. Hned po tréninku do sebe naházím 5tbl Whey Amino a spláchnu to dvěma odměrkami proteinu ISO-TECH 94. Cestou domů už se těším na jídlo.  P1040885.JPG
  Asi tak v 20:30, to už jsem doma, mám namířeno do kuchyně, kde si jdu ohřát připravené maso a rýži. K večeři spořádám kolem 200-250g kuřecího masa a pytlík rýže.

Když mám po večeři, jdu si většinou pustit nějaký pěkný film a odpočívat. Jelikož mám pořád hlad, jdu si asi v 22:00 pro višňový tvaroh, většinou ještě s rohlíkem.  Poté následují ještě nezbytné doplňky jako vitamín C, minerály a 5tbl. Whey Amino.


P1040898.JPG GIF-3-KUSY-=-25%-SLEVA.gif