Czech Strenght Wars- rozhovor s vítězem

Autor: Pavel Vacek

Video asi už viděli úplně všichni. Ale my k němu přidáme ještě rozhovor uskutečněný s Milanem Obořilem bezprostředně po výkonu. Tedy hned jak to šlo...

 

Milane, gratuluju k vítězství a nemůžu se nezeptat na jednu věc. Kdy si to zopakuješ?

Nikdy. To bylo něco strašného.

Jak k tomuhle vůbec došlo?

Tenhle formát videa se už dělá chvilku venku a je to hrozně populární. Vezmou se dva lidi, co dělají sport typu vzpírání, kulturistika, strongmani nebo tak a vyzvou se na takovýhle souboj. Tady čistě český souboj ještě nebyl a oslovil mě Jakub Procházka společně s Pavlisem Vackem a Jirkou Tkadlčíkem, jestli bych do toho nešel. Tak jsem na to kývl, ale dnes bych si to už hodně rozmyslel. Ale stejně musím poděkovat Jakubovi za tu příležitost. Zatím kulturisti vždycky prohráli, tak jsem rád, že jsem trochu zmírnil skóre.

Připravoval ses na to nějak?

Ne. Ani nebylo moc jak. Dřepy dělám, biceps taky, mrtvoly sem tam a na loglift u nás nemáme vybavení. Ten mi taky dal nejvíc zabrat.

A jídlo si předtím upravoval?

To ano. V podstatě jsem udělal takovou menší superkompenzaci, abych do sebe natáhl co nejvíce glykogenu. Takže na začátku týdne jsem vypustil cukry a včera je tam začal ládovat ve velkém. Ale asi mi to bylo na nic, protože jsem stejně dostal sračku, takže všechno šlo ven. Zvažoval jsem NO čko předtím, ale nakonec jsem ho nedal, protože se mi po něm vždycky hodně nakrví a nafouknou svaly, což jsem dneska zrovna nepotřeboval. Spíš jsem chtěl mít co největší ty zásoby glykogenu, abych vydržel co nejvíc. Jako strategii jsme se ženou ladili celý týden. (smích)

No a k čemu jste došli?

No že to musím nahnat na dřepech. Nohy mám silné, jsou zvyklé na víc opakování, tak jsem si řekl, že tady bych mohl udělat náskok. Což se pak taky potvrdilo.

A s čím si měl největší problémy?

S tím logliftem, tam jsem byl v hajzlu. Ale paradoxně to bylo tím, že mi tam úplně odešly nohy. S tím jsem vůbec nepočítal. Úplně se mi podlamovaly. No a taky jsem neuměl tu techniku. Pak byl biceps, to jsem si trošku odpočinul, ale ty mrtvoly už si vůbec nepamatuju.

Takže si nevnímal ten řev okolo?

Ne, vůbec nevím nic. Vím, že ty si tam něco zahulákal jednu chvilku, ale to je asi tak všechno. První výpadek už jsem měl při logliftu, ale jak říkám, mrtvoly si už vůbec nepamatuju. Nevím, jak jsem to udělal.

Ty jsi celkem pověstný tvrdým tréninkem, hodně tvých sparingů zvrací atd… Bylo tohle to nejnáročnější, co jsi absolvoval?

To se nedá s ničím jiným, co jsem doposud dělal, vůbec srovnat. Jak říkám, podruhé už do toho nejdu. Vlastně se na to rád podívám zase až na videu, protože já si z toho nepamatuju vůbec nic. Jednu chvíli jsem neviděl ani neslyšel.

Přesto, myslíš, že ti to něco dalo po psychické stránce?

Tak to je jasné. Tady je znát, že to je o hlavě. Normálně bych se na to dávno vysral, ale tady vidíš toho soupeře před sebou a to tě žene. Nechceš prohrát, takže to opakování po opakování dáš. Takže toto se prostě nedá zopakovat v posilovně. Anebo dá, ale musíš mít nějakého magora, co do toho půjde taky a budete mít pořádnou motivaci, ale to jak se to promovalo, jak na to lidi byli zvědaví, tak o tu motivaci bylo postaráno. Ale jak říkám, to normálně ve fitku asi nejde. A po fyzické stránce si myslím, že mi to taky pomůže, protože ty svaly jsou na hadry vyšťavené, takže teď tam pošlu hromadu jídla, doplňků a tak a naplno využiju toho anabolického okna.

To je stejně sranda, že za 6 minut je vyřízené celé tělo, viď?

Jo. Já poslední dobou jezdím Heavy duty trénink, ale tohle byla nějaké turboverze. Jsem zvědavý, jak se budu cítit zítra. Dnes už jdu jenom na pořádný jídlo a domů mě poveze manželka Markéta.