Březnový sraz Extrifit Clubu- Jaký byl?

Autor: Pavel Vacek

V neděli proběhl další z kontrolních srazů Extrifit Clubu a jak už jsme dopředu avizovali, tentokrát jsme ho rozdělili na dvě samostatné části tak, abychom se mohli dostatečně dlouho věnovat jak závodnicím, tak závodníkům Extrifit Clubu.

Toto řešení se ukázalo jako veskrze dobrý tah, poněvadž semináře se ujala jedna z nejlepších světových Bikiny závodnic, nám všem dobře známá Sabina Pleváková, která se projevila jako skvělá trenérka. Děvčatům prozradila mnoho fíglů a variant pódiové prezentace, včetně nejrůznějšího taktizování a poukázání na nové trendy rozhodování. A vzala to poctivě a dlouze. Asi se všichni shodneme na tom, že pokud vám tyto informace předává tak extrémně úspěšná závodnice, má to jinou váhu, než dohled Máňi odvedle z fitka. Neméně důležité ale je, umět pojmenovat a sdělit ne vždy příjemnou pravdu do očí. I proto Sabina pečlivě vyargumentovala důvody, proč některé z návštěvnic srazu by měly svůj start na plánovaném jarním Mistrovství odložit na podzimní sezonu. Pro zlepšování jedince totiž není nic horšího, než nesoudné a neinformované okolí závodníka, potažmo závodnice. A tak jsem rád, že děvčata naše dobře míněné rady přijala a máknou si pěkně až do podzimu. A taky jsem rád, že nadšení z podpory Extrifitu mladým nadšencům fitness vyústilo v přestup Angeliky Kiričenkové a Moniky Mlejnkové do Extrifit Clubu, protože věřím, že společně se Štěpánkou Weissovou budou patřit k horkým adeptkám na medaile. Slibný soutěžní debut by mohla absolvovat i Markéta Šebestová. 

Juniory a dorostence si vzal do parády Noro Zajac. A pokud jsem mluvil o přísném oku Sabiny, musím podotknout, že Noro se projevil jako úplný Drsný Harry. Kvíkal jsem z toho nadšením, protože obvykle jsem to já, kdo je (prý) velmi tvrdý k závodníkům. Přesto si myslím, že dobře míněný slovní direkt ještě nikomu formu nesebral, ale naopak, zdravé naštvání pomohlo formu najít. I zde bylo zapotřebí pár ran rozdat. A naopak taky podarovat některé několika sladkými cukříky. Znáte metodu cukru a biče, ne? Pokud shrnu dojem z mužské části srazu, máme pěkné a slibné dorostence, solidní formou disponuje Jakub Klučil, do svého vysokého standardu jde Jirka Kočvara, hodně se zlepšil Jan Benda, ačkoliv ho hodně práce ještě čeká a na solidní start to vypadá u Lukáše Voženílka. Překvapením Mistrovství by mohl být na první pohled nenápadný Ondra Pešek a hromada práce čeká Filipa Vaška a Radka Kyziváta.

Kategorie Physique je hodně nevyzpytatelná, ale zatím dost věřím Marku Sviridovovi, který splňuje přísnější kritéria hodnocení této kategorie ve verzi 2016…

Uvidíme, spousta kluků ještě může doběhnout do formy, kterou jsme v neděli neviděli. Každopádně, sezona je za dveřmi, a jestli bude stejně úspěšná, jako ta minulá, to ukáže čas. Ti nejlepší od nás dílčí podporu mají a jak ji využijí, to už je jen na nich. My v Extrifitu děláme, co je v našich silách, aby z nich byli ti nejúspěšnější jedinci.