Body Power 2015- semifinále

Autor: Pavel Vacek

Tak, semifinálová část je za námi, ale než se dostaneme k účasti Vojty v něm, dovolte mi zmínit ještě pár detailů. Pokud jsem včera psal o Body Power jako o nějaké „solidní akcičce“, nemohl jsem se více mýlit. Body Power 2015 je obrovská expozice s ničím si nezadávající s FIBO. Pokud si odmyslíme nekulturistické haly na FIBU. I zde jsou zastoupeny snad všechny značky doplňků výživy, na jejichž stáncích nechybějí hvězdy typu Kai Green, Phill Heath, Shawn Rhoden, ale i vyhlášení extravaganti Rich Piana, Larissa Rais atd… Zkrátka oko a peněženka kulturistického a fitness fanouška si přijde na své. Určitě nasekám zítra pár fotek, které přineseme v týdnu.  Semifinálová část soutěže Body Power Pro je v podstatě součástí Expa a jeho doprovodného programu. Finálová část se již koná po uzavření Expa, byť v prostorách výstaviště. Ale nyní k tomu, co již máme za sebou.  

Nejdříve potěším slovenské fanoušky, neboť jejich zástupkyně Adéla Ondrejovičová byla jednoduše skvělá. Při svém prvním startu mezi profesionálkami tvrdě útočí na vítězství skvělou formou s dominujícím úzkým pasem a výrazným, přesto však ženským V-tvarem trupu. Je možné, že nakonec se jí na krku zlatá medaile houpat nebude, ale umístění do třetího místa by ji nemělo minout. Ve fotogalerii ji uvidíte v porovnání v nejlepší trojce.

Takhle vysoko náš Vojta Koritenský bohužel mířit nemůže. Přesto nelze absolutně říct, že by si vedl špatně. Dle mého názoru má nejlepší formu v kategorii, zádové postoje rozhodně patří mezi nejlepší tři a působí tvrdě, ostře a přitom symetricky. Obrovskou výhodou mu je též úzký pas a estetika v základním postoji. Sráží ho nedostatek svalové hmoty v porovnání s mohutnými soupeři. Paradoxem této věty ovšem zůstává fakt, že největším favoritem na vítězství je jihokorejský kulturista Kim Junho s nemenší vahou mezi závodníky. Vojta dle mého názoru svádí souboj o páté místo Dobromirem Delevem, kdy Vojta drtí Bulhara v zádových postojích a separaci a ten mu to vrací v masivitě paží, prsou a ramen. Uvidíme, jak to vyhodnotí rozhodčí.

Každopádně platí to, co jsme viděli už na Mozolani Classic. Vojta mezi profesionály do 212 lbs rozhodně patří a v momentě, kdy se mu podaří nabrat nějakých 5-7 kg svalové hmoty, bude těžkým  oříškem i pro ty největší favority.