Autogramiáda Vojty Koritenského, exhibice Aleše Zelinky a seminář Lukáše Topinky v Pardubickém I-R Clubu

Autor: Pavel Vacek

 
Uplynulou neděli se v pardubickém Fitcentru I-R Club konala silově-vytrvalostní soutěž, kde změřilo síly na 50 soutěžících ve třech disciplínách. To by ale nebylo až tak neobvyklé, ale pořadatel zvolil atraktivní doprovodný program. Jedním z velkých lákadel byla autogramiáda našeho člena Extrifit Teamu - Vojty Koritenského. Další atraktivní součástí bylo exhibiční vystoupení Aleše Zelinky, jehož formu můžete posoudit dle níže přiložených fotografií. Na závěr měli účastníci možnost vyzpovídat Lukáše Topinku, v rámci semináře na témata - správný trénink, výběr vhodných doplňků a správné složení stravy.

První disciplínou byl benchpress s 60% hmotnosti soutěžících na maximální opakování, poté se mohli soutěžící i přihlížející pokochat exhibicí Aleše Zelinky a pak se volně přešlo na další disciplínu, kterou byly přítahy na hrazdě s vlastní hmotností na maximální počet opakování. Po této disciplíně byl již přítomný Vojta Koritenský, který dorazil i s Bárou Černákovou a tvořili tak velmi sympatický Extrifit pár :) Zpočátku to vypadalo, že se k našemu šampionovi nikdo nějak nemá, ale jak několik prvních překonalo počáteční ostych, strhla se lavina a na Vojtův podpis a společné foto se stála fronta, ve které se vystřídali snad všichni přítomní.
Jakmile měli všichni svůj úlovek v podobě podepsané fotky od Vojty, mohlo se přistoupit k poslední disciplíně. Tou byly sedy lehy s maximálním počtem opakování během 60 sekund. V této disciplíně bylo zajímavé sledovat, jak někteří zúčastnění neodhadli a přepálili tempo. Poslední shyby již dělali v křečích připomínající epileptický záchvat.

Každopádně klobouk dolů, všichni soutěžící se drželi a nebyl mezi nimi vyloženě žádný outsider. Bylo to zase další příjemně strávené odpoledne mezi skupinou lidí, kterou spojuje záliba v tahání železa.