Adriána Halasová- Nová členka Extrifitslovakia Teamu

Autor: Pavel Vacek

Pokud vám jméno Adriany Halasové, nové členky Extrifitslovakia Teamu, nic neříká, není se čemu divit. Je ale možné, že se to ryhle změní. Adriana je velmi mladá závodnice, která v loňské sezoně absolvovala svůj soutěžní debut, kdy jejím prvním zajímavým výsledkem bylo 3. místo na nominační soutěži Velká cena Dubnice. V pouhých 16-ti letech byla vyrovnanou soupeřkou ostříleným reprezentantkám a slovenské portály ji zmiňovaly jako slibný objev s obrovským potenciálem. Jak se bude její kariéra vyvíjet a zda půjde ve stopách její trenérky, to nám napoví následující rozhovor.

Ahoj Adriano, mohla by ses našim čtenářům představit?

Ahoj, mé jméno je Adriána Halasová, mám 16 let, a pocházím z malé vesnice u Púchova a soutěžím v kategorii bikini fitness.

Co tě přivedlo ke cvičení?

Od malička mám velmi dobrý vztah ke sportu, nejdříve jsem se mu věnovala jen v rámci různých školních soutěží, ale později jsem začala tančit. Vzhledem k tomu, že jsem se kvůli střední škole musela přestěhovat do Žiliny, s tancem jsem skončila. Začaly dny, kdy jsem kromě školy byla celý den zavřená na pokoji a nudila se. Tak jsem si řekla, že s tím musím něco udělat. Začala jsem chodit do fitka a přitom sledovat různé bikinářky se snem, že jednou bych takovou postavu mohla mít i já. Jelikož jsem člověk, který se ze snů snaží udělat cíl, řekla jsem si, že to musím začít brát vážněji a pokusit se, abych i já jednou mohla stát na pódiu.

Ty máš za sebou první soutěžní zkušenosti, jaký je to pocit? Co tě na tom bavilo nejvíc?

Mám za sebou dvě soutěže, které si myslím, že byly velmi dobrým startem. Odzkoušela jsem si soutěžit i za ženy i za juniory, což mi velmi pomůže na dalších blížících se jarních soutěžích. Tyto soutěže vnímám velmi pozitivně, protože jsem si je opravdu užila. Častokrát se zamyslím, jestli jsem opravdu stála na tom pódiu a nebyl to jen sen, ale pohled na medaili mě vždycky utvrdí v tom, že to byla skutečnost. Co mě bavilo nejvíc, se asi nedá říct, den soutěže jsem si užívala asi od chvíle, kdy jsem ráno vstala. : D

Ty si při svém debutu skončila třetí, za tebou zůstalo mnoho známějších závodníc. Navíc na Slovensku, kde je úroveň bikiny fitness tradičně velmi vysoká. Čemu to přičíst?

Přiznám se, že takový výsledek jsem vůbec nečekala. Na soutěž jsem šla s velkým respektem, protože jsem si uvědomovala, že jsem nováček a mé zkušenosti nebyly zdaleka takové jako u mnoha dalších závodnic. Myslím si, že můj výsledek se odrazil od velmi dobré přípravy ze strany trenérky, a z mých pódiových zkušeností, které mám díky tanci.

Odborník na fitness scénu, majitel portálu eastlabs o tobě napsal, že se s tebou v budoucnu musí počítat. Ostatně sázka na budoucnost je i předmětem tvé sponzorské smlouvy s Extrifitslovakia. Nejsi kvůli tomu trochu pod tlakem?

Snažím se nebrat to jako tlak, ale spíše jako motivaci. Samozřejmě mám před celou mojí přípravou velký respekt a snažím se ji přizpůsobit tomu, abych nezklamala, předvedla se samozřejmě v lepší formě a co nejlépe reprezentovala Extrifit jako moji sponzorskou značku.

V předchozí otázce jsme to nakousli. Ty jsi podepsala sponzorskou smlouvu s Extrifitslovakia. Co si od toho slibuješ?

Určitě obrovskou pomoc v přípravě, prostřednictvím kvalitní suplementace, která od počátku tvoří velkou část výsledného pódiového efektu. Dny, které budu moci strávit se zkušenými lidmi, od nichž se mám co učit. Extrifitteam je složen ze samých úspěšných sportovců a vím, že i to mi přinese hodně.

Měla si zkušenosti s produkty Extrifit i předtím?

Od doby, kdy jsem začala trénovat se Sabinou, moje doplňky byly vždy kompletně od Extrifitu. Jelikož jejich složení Sabina dokonale zná, vždy mi uměla poradit, co je pro mě to nejlepší. Extrifit si mě hned získal nejen svou kvalitou, ale určitě i chutí produktů, která je bezkonkurenční.

Když za tebou přijde děvče v tvém věku, s omezeným rozpočtem, co bys ji doporučila jako jeden jediný základen doplněk?

Moje doporučení by bylo ISO 90 CFM INSTANT WHEY Chocolate protein.

Není tajemstvím, že za celou tvou krátkou kariérou stojí Sabina Pleváková. Jako závodníci ji všichni známe, ale jaká je coby trenérka?

Jako je Sabina absolutní mistryně v soutěžení, tak stejná je i v trénování. Ona je člověk, který kdyby mohl, dá i to poslední. Vždy se snaží pro mě udělat co nejvíce a já si toho velmi cením. Celou přípravu spolu komunikujeme a prozradím vám, že tuto přípravu jsme se Sabčou odstartovali spolu, takže ať už trénink, dietu nebo vše co se kolem toho týká, táhneme spolu, což je pro mě obrovskou motivací.

Co by ses od ní chtěla naučit? Je něco, v čem si myslíš, že je výjimečná?

Ona je výjimečný člověk sám o sobě. Její povaha, zkušenosti či postoj k životu z ní dělají jedinečnou osobu, za kterou může člověk jen děkovat, když ji má u sebe. To co bych se chtěla od ní naučit, je určitě její uvažování, které je vždy napřed oproti ostatním. Vidí věci jinak a myslím, že má „dobré oko'' na tento sport a proto jí absolutně důvěřuji, co se přípravy týče. A čemu se chci ještě k ní přiblížit, je určitě pózování - celkový projev a charisma, které z ní vyzařuje. Tvrdí, že se to dá naučit, tak uvidíme na pódiu v této sezoně :-).

Jaké jsou tvé nejbližší cíle?

Jeden z mých největších je dostat možnost účastnit se na ME ve Španělsku a samozřejmě udělat co nejlepší výsledky na slovenských soutěžích.

Podporují tě rodiče? Jak to jde ve škole a co na tvůj sport říká okolí?

Moji rodiče se vždy snažili udělat vše proto, abych byla šťastná a protože vidí, že tento sport mě naplňuje, tak podporu od nich opravdu pociťuji. Ale prvořadé je pro ně vzdělání, pak sport, takže nejdříve musím dosahovat výborné hodnocení ve škole. Proto beru tento sport i jako motivaci co týče školy, ale ne vždy je to docela snadné sladit, všechno musím mít už předem naplánované. Lidé kolem mě mi velmi drží palce.

A co říkají rodiče v období těch finálních diet?

S finální dietou rodiče problém nemají. V dietě jím častokrát ještě více. Velká změna přichází akorát poslední týden před soutěží. Jinak jím stále zdravě a to se odráží i na mé dietě pokud se to tak dá vůbec nazvat. Doufám, že takový metabolismus si udržím co nejdéle.

Jaká dobrota tě čeká doma po skončení soutěže? Na co máš vždycky největší chuť?

Doma mě vždy čekají moravské koláče a na co mám největší chuť, to se asi nedá říct. Miluji jídlo celkově, i když asi nejvíce si umím pochutnat na tradičních slovenských receptech.

Tak na to si ještě chvíli počkáš. Teď je před Extrifit Teamem minisérie tří Extrifit Training days. Ty jsi jeden zažila coby divák, teď budeš na opačné straně. Jak se ti to líbilo divácky a jak se těšíš na tu samou akci coby jedna ze členek Teamu?

Už jen z pohledu diváka to byl pro mě velký zážitek, ta společná záliba nás všech, kteří jsme byli součástí, tam vyvolala úžasnou atmosféru. Na další Extrifit Training day, už jako členka se velmi těším. Bude to pro mě určitě velká zkušenost a příjemně strávený den.

Co by si vzkázala čtenářům na závěr?

Děkuji všem fanouškům, kteří mě podporují a drží mi palce.