3. EXTRIFIT GYM v Jablonci nad Nisou, pod vedením MARTINA HOLUBA

Autor: Pavel Vacek
IMG_5386.JPG
Teprve před pár dny se zde, na těchto stránkách, objevila zpráva o nové Extrifit posilovně Petra Březny a už zde máme další věhlasné jméno, jež spojilo své podnikání se značkou Extrifit. Není jím nikdo jiný než dvojnásobný medailista z Mistrovství Světa NABBA Martin Holub. Oba zmínění sportovci plně důvěřují značce Extrifit v otázce své výkonnosti, jsou s ní naprosto spokojeni a tak je vcelku logické, že toto spojení jim přinese prospěch i v jejich osobním businessu.  Je mi s potěšením Vám oznámit, že na světě je další EXTRIFIT GYM protentokrát v Jablonci nad Nisou. 
Jablonecký EXTRIFIT GYM je tentokrát menší a méně honosnější, to však kompenzuje klubovou atmosférou, snahou o maximální přístup k zákazníkovi a sportovnějším duchem. Nechci tu moc rozebírat jednotlivosti, proto jsem se vydal za majitelem a špičkovým reprezentantem v jedné osobě Martinem Holubem, abych mu položil pár otázek.

PV.: Ahoj Martine, sešli jsme se tady u příležitosti otevření nového EXTRIFIT GYMU v Jablonci, tak by mě zajímalo, zda-li je to nová posilovna, nebo pokud ne, co jí předcházelo?

MH.: Historii to má dlouhou…..

PV.: Hmm, tak díky za rozhovor, to bylo opravdu vyčerpávající…

MH.: (smích)..Né, je to starší posilovna, která se předělávala do barev Extrifit týmu, poté co jsem to převzal tady s kamarádem Rosťou Konvalinkou.

PV.: Takže jste tady dva majitelé, jo?

MH.: Jo, jsme dva majitelé, ale děláme to v jednom duchu, takže to je v pohodě. Jinak ta posilovna už je tady 15 let, ale vzhledem k tomu, že rychle spěla k zániku, tak bylo na pováženou, zda-li to nechat upadnout, nebo to vzít do vlastních rukou a dát tomu nějaký nový impulz,nějakou změnu. A já doufám, že k lepšímu.

PV.: A zákazníci to kvitujou, tu změnu? Chodí lidi?

MH.: Jo, choděj, určitě. Nejdřív si tedy museli zvyknout na to, že vůbec nastane změna, nastanou nová pravidla, která se musí dodržovat a holt né všichni tu změnu chtěli akceptovat.

PV.: Jasně, rozumím. Předpokládám, že doplňky jsou tady hlavně od Extrifitu.

MH.: Tak jasný, koneckonců na tom je to celé postavené.

PV.: Zákazníci jsou s nimi spokojení?

MH.: No určitě, absolutně. Za prvé sami vidí, že to k něčemu směřuje, díky mým přípravám na závody. A za druhé je sami začali užívat a dobře vidí, že to je úplně jiná kategorie, než co tady bylo dřív a než na co byli zvyklí. 
PV.: Koukal jsem se tady na nástěnce, že tady chystáte nějaké akce pro zákazníky. Můžeš nám i o nich něco říct?

MH.: No jasný. My jsme tady takoví podnikaví lidičky, takže se tady budou pořádat všelijaký blbiny. Třeba v tuto chvíli bench-press pro zákazníky…..

PV.: Jo, jako že dostanou benčovku domů hnedle při vstupu…

MH.: (smích)..No a kotouče poštou..Nene, je to pro zákazníky, co sem choděj trénovat, tak aby měli nějakou motivaci. Takže teď třeba celý měsíc pořádáme soutěž v tom, jak se jim zvedají výkony. Je to prostě soutěž o nejlepšího benčaře, co chodí sem k nám do posilovny. Nepotřebujeme, aby si to sem šel vyhrát nějaký trojbojař. To nechceme, tohle je pro zákazníky. Chceme, aby se jim tu líbilo, aby to nebylo jen všední cvičení.

PV.: Od toho se trochu odvíjí otázka, jestli tady připravujete i nějaké závodníky do budoucna? Je tady možnost nějakého osobního poradenství? Teď mám na mysli teda spíš pro ty, co by to chtěli vyzkoušet závodně.

MH.:  Každopádně to chci směřovat k tomu, díky tomu, že sám závodím, abych za sebe našel nějakou náhradu. Přeci jen už nejsem nejmladší.  Určitě by jsme tedy chtěli vychovat nějaké závodníky. Jeden už tady je, jmenuje se Lukáš Viták a byl už letos na MČR NABBA, další dva klučíci teď dostali chuť to zkusit příští rok na jaře, takže uvidíme.

PV.: NABBA nebo IFBB?

MH.: Toť otázka. Ale zřejmě NABBA. Ono je na rozhodování ještě dost brzy. Mě těší hlavně to, že to někdo z těch mladých chce zkusit.

PV.: No a teď ještě k tobě. Vím, že ta situace je teď trochu nepřehledná, ale chystáš se na jaro, nebo něco jiného?

MH.:  Rozhodně se na závody chystám, ale v tuto chvíli nedokážu říct přesně na jaký. Protože přesně jak jsi řekl, ta situace je hodně nepřehledná díky lidem, který by ji měli dělat spíš přehlednou. Takže nevím, jestli to bude tahle federace (NABBA), nebo nějaká jiná. Každopádně na jaře závodit budu a zřejmě celou příští sezonu. No ještě uvidíme, jak se k tomu postaví lidi, co by se k tomu měli postavit čelem.

PV.:Jasný. No tak já ti na závěr přeju hodně štěstí, hodně spokojených zákazníků a ať se daří.

MH.: Díky. My děkujeme značce EXTRIFIT za to, že máme vůbec tu možnost to tady takhle rozvíjet.
 
Nakonec jsem se rozhodl, že si nový EXTRIFIT GYM v Jablonci vyzkouším. Stroje sice postrádaly nějakou věhlasnou značku, ale byly 100% funkční, prověřené a upravené zkušenostmi cvičících. Já osobně jsem si zacvičil….blbě. Nebudu Vám lhát, vážení čtenáři, místo tvrdého poctivého tréninku jsem trochu cvičil, ale víc chechtal, kecal a tak vůbec. Z toho by motivační trénink nenatočil ani Mitsuru Okabe.  No jak jsem řekl na začátku. Přátelská klubová atmosféra. Já se na to rád vymlouvám. Ale nebojte se, určitě tam zajdu znova a tentokrát v plném nasazení. Doufám, že se tam potkáme.