ZÁKULISÍ MČR + EXHIBICE TOMÁŠE BUREŠE

Autor: Pavel Vacek
Ti z vás, kteří se již zúčastnili nějakého kulturistického závodu ať už jako diváci, nebo samotní aktéři, mi jistě rádi potvrdí, že jedním z neopakovatelných momentů každé soutěže je ten cvrkot v zákulisí. Vzduch nasáklý vzrušením, napětím, nervozitou, radostí, barvou, přátelstvím, ale i rivalitou. Prostě vším, co tak souhrnně nazýváme atmosférou.
Já mám pohyb v zákulisí často mnohem raději, než samotné dění na pódiu. Nebo možná lépe řečeno, rád se pohybuji v kontaktu se závodníky a sleduji poté jejich počínání na pódiu. Vždy se rád zastavím, popovídám, zhodnotíme společně formu a popřejeme si mnoho štěstí v závodě. Letos jsem se musel věnovat komentování on-line přenosu, tudíž prostoru pro společné setkání s přáteli „od fochu“ výrazně ubylo. Na oplátku mi na mé komentátorské stanoviště vodili pořadatelé jednoho vynikajícího hosta za druhým, přičemž mnoho z nich bych se pravděpodobně sám ostýchal oslovit. Třeba legendu 90- tých let Luboše Černého. Byl jsem strašně rád za možnost s ním prohodit několik vět. Nebo se u mě na pár vět zastavil vynikající společník a vypravěč Láďa Kurčík. Vždy si také rád popovídám s profesionálním kulturistou Tomášem Burešem. Samozřejmě nemohu vynechat i přátele z Extrifit Teamu a mnoho a mnoho dalších hostí, včetně vítězů a vítězek jednotlivých kategorií.

Zkrátka, pokud se vydám na soutěž, těším se nejenom na sportovní výkony předváděné na pódiu, ale také na setkání s přáteli, známými, prostě s lidmi stejné krevní skupiny. Takže jestli jste ještě nezavítali na soutěž v kulturistice, nevíte přesně o čem je řeč, mám pro vás několik málo náhledů za oponu.