Vojtěch Koritenský zvítězil na Austria Cup

Autor: Pavel Vacek

Včera 29. 9. 2012 proběhl tradiční ročník Austria Cup, kterého se pravidelně účastní i mnoho závodníků z České republiky. Nejinak tomu bylo i letos, kdy čeští borci v podstatě ovládli tento rakouský kulturistický podnik.
bild_20120929_1203000571
Vojta s Radkem využili Austria Cupu především jako ukazatel formy, měřítko stavu připravenosti se svými soupeři a další motivační prvek v přípravě na Arnold Classic Europe. Cílem tedy nebylo dobývání titulů, ale hlavně šlo o to, vyzkoušet si nové barvy, se kterými nemá ani jeden zkušenost a znovu si navyknout na soutěžní pózování. Proto ani u jednoho z nich neproběhla finální příprava v podobě superkompenzace, odvodnění, či jiných finálních praktik.

Výsledkem přesto bylo 1. místo u Vojty Koritenského a 4. místo u Radka Lonce.

Především Radek doplatil na neznalost aplikace nových barev a jeho finální úprava pokožky nedosahovala kvalit jeho soupeřů.

Ovšem tento fakt je právě tou opravdovou devizou, pro kterou si oba jeli. Zjistit co je špatně, kde přidat, co udělat jinak. Z tohoto se poučit a vyvarovat se těchto problémů na soutěži, na kterou je směřováno jejich úsilí a kde by měli být forma skutečně 100%. Na Arnold Classic Europe, které se bude konat již za 10-14 dní.