Vojta na Olympii- 1.den v Las Vegas

Autor: Pavel Vacek

 Minulý report skončil tím, že jsme po 24- hodinové cestě upadli do postele a tento nový začneme tím, že náš spánek trval přesně tři hodiny. Časový posun nám dává trochu zabrat a už začínám chápat sportovce, kteří jezdí na takto vzdálené akce v hodně velkém předstihu kvůli aklimatizaci.

Je tedy středa, večer je vážení a prezentace závodníků. Vojta v tomto dni zvolil klasickou stravu založenou na maso, rýži, případně bramborách. Vše striktně bez soli. Nutno říct, že únava, nedostatek sacharidů a již zmíněný časový posun je na něm docela znát, ale forma jde pomaličku nahoru. Svalstvo ještě není úplně plné, a proto vypadá poněkud prázdněji a vyždímaně, což je samozřejmě účel a k jeho naplnění glykogenem dojde během následujících dvou dní.

Ráno po snídani se Vojta vydal na trénink do Athletic Fitness, domovské posilovny držitelky titulu Ms. Olympia Iris Kyle a mnoha dalších hvězd. Vždyť v době naší návštěvy zde trénovala legenda kulturistiky Flex Wheeler společně s extravagantním Kali Muscle, nebo Shawn Rhoden, na kterého dohlížel vyhledávaný trenér Charless Glass. No a samozřejmě spousta dolších narvaných borců s šílenými objemy svalů.

Po tréninku následoval oběd a po něm výlet do nedalekého Red Rocks canyonu. Dechberoucí skalistá scenérie poskytla skvělý vizuální zážitek (ostatně jako celé Vegas) a parádní kulisu jak pro záběry pro On the Top, tak pro skvělé fotky. Bohužel, obávám se, že ani jedno nedokáže zprostředkovat monumentálnost krajiny.

No a na samý závěr Vojta absolvoval vážení a prezentaci, odkud odešel s vahou  90 kilo, připravených na pořádnou porci jídla v následujících dnech. To je prozatím vše a brzy se vám zase ozveme.