VICTOR MARTINEZ: Zůstane v USA nebo bude deportován ?

Autor: Pavel Vacek
Victor-Martinez11.jpg   Dnes je pátek, 27. dubna, pro mnohé z nás běžný den. Ale pro Victora Martineze je to den, kdy se rozhodne o jeho osudu. Dnes soudce rozhodne, jestli Victor zůstane v USA nebo bude deportován zpět do jeho rodné země, Dominikánské republiky, a nebude se moci vrátit zpátky do Ameriky po zbytek jeho života.

Martinezova noční můra začala paradoxně po jeho vůbec největších soutěžních úspěších. V minulé sezóně byl zklamaný z třetího místa na Arnold Classic 2011 a z čtvrtého na Mr. Olympia a Sheru Classic. Poté odcestoval do Madridu a získal svůj první titul Arnold Classic Europe Champion, 8. října 2011.

 Oslava tohoto triumfu neměla dlouhého trvání, jelikož byl při návratu zadržen na letišti JFK International Airport a vzat do vazby. Problém byl v tom, že Victorova zelená karta měla prošlou dobu platnosti a na místě mu bylo zamítnuto její obnovení.

Victor se k tomu vyjádřil: „Můj život je jako na horské dráze – jednou dole, jednou nahoře, takhle pořád dokola“. Victor ve vazbě ztratil spousty svalové hmoty, to ale dle jeho slov není ten největší problém. Mezitím, co byl ve vazbě, přišel o svůj domov a restauraci. Pokud bude deportován, už třeba těžko uvidí své čtyři děti, které zůstanou ve státech.

Pokud vše dopadne pro Victora dobře a bude moci zůstat v USA, návrat zpátky k jeho profesionální kariéře i jeho běžnému životu bude obtížný. Dá se říct, že vše bude muset začít budovat od začátku.

Za redakci Extrifitu mu samozřejmě budeme držet palce a přát si jeho návrat na profesionální kulturistickou scénu. O dalším průběhu této kauzy Vás budeme informovat.