Top 10 za rok 2012- 5. -1. místo

Autor: Pavel Vacek

Uff, takže konec světa je zdárně za námi. To byla celkem klika, že jsme ten nápor živlů přežili a můžeme pokračovat v našem žebříčku. Minule jsem se dívali na umístění od 10. místa po 6. Dnes se tedy mrkneme až na samý vrchol.

5. místo

Život po steroidech

bodybuilder_slide1.jpg  

Jakákoliv zmínka o steroidech vždycky vzbudí zájem a emoce. Vždy se pod článkem s touto tematikou střetnou odpůrci těchto látek s jejich příznivci, často samotnými uživateli. Já k tomuto článku snad ani žádný velký komentář nemám. Ten článek prochází různými stádii užívání AS až po jejich vysazení. A navrch přidává lehkou polemiku na tohle ošemetné téma.

život po steroidech

bodybuilding-training.jpg

4. místo

Míša Podnecká „Na kluky nemám čas!“

384526_2167272068465_5580399_n  

Pokud se dobře podíváte na přiloženou fotku, musí vám být hned jasné, proč rozhovor s Míšou Podneckou zaujímá místo hned za stupni vítězů. Ne, teď vážněji. (ale jen trochu) Na nějakých závodech za mnou jednou přišel Vítek Sahula s tím, že bych měl udělat s tehdy ještě zcela neznámou Míšou rozhovor. Pamatuji si velmi dobře, jak mi říkal, že je strašně dobrá, že má potenciál, atd… O tom, jestli je dobrá nebo ne, ví asi Vítek víc než já, pomyslel jsem si a slušně tuhle nabídku odmítl s nějakou výmluvou, byť pravým důvodem bylo, že jsem s nějakou bárbínou nechtěl ztrácet čas. Avšak uběhl nějaký ten čas a Michala se začala vrývat do podvědomí kulturistické čím dál tím víc. Dnes už je Míša známou osobností našeho sportu a o její oblibě svědčí mimo jiné i umístění v našem žebříčku. Nakonec jsem ještě mohl být rád, že jsem mohl já udělat s ní rozhovor pro jiný kulturistický web. Doufám, že v budoucnu se ještě sejdeme k nějakému dalšímu rozhovoru a všechno si to pořádně vyjasníme. Zatím si osvěžte, proč Míša nemá na kluky čas.

Na kluky nemám čas.

312723_2167273108491_1600693462_n

3. místo

Igor Illés: „Nohama se na mě Šádek vůbec nechytá!“

1852.jpg

Igor Illés. To je další výrazný talent, který však silně rozděluje fanouškovskou obec. Jedni ho vzývají coby mladíka s nezměrným talentem, zatímco jinými je opovrhován pro jeho názory a vystupování. Rozhodně však není lidem lhostejný. Tento postoj se naplno projevil v diskusi pod rozhovorem s Igorem Illesem, která se za vydatného přispění samotného Igora rozbujela do obřích rozměrů, přičemž se však neustále víceméně držela tématu. Tedy Igora. Nepopírám, že nám to tehdy rozvířilo hodně emocí a nebylo to úplně jednoduché, neboť tak procházely i všelijaké zákulisní vlivy. Každopádně za mou osobu pořád platí, že Igor je vynikající kulturista a i když se mu letošní sezóna příliš nevyvedla, tak věřím, že o něm v budoucnu ještě mnohé uslyšíme.

Pokud se tedy chcete obeznámit s názory Igora, řečenými takříkajíc na plnou hubu, tady máte možnost:

Nohama se na mě Šádek vůbec nechytá!

 

ii2010nabbaaustria920600017.jpg

2.místo

Radek Lonc- nový člen Extrifit teamu!

621733_277172452383171_513269117_o  

Obrovský zájem o Radka Lonce, který se projevil mimo jiné i v návštěvnosti tohoto oznámení, Extrifit utvrdil ve správnosti rozhodnutí přijmout Radka mezi členy Extrifit Teamu. Radek představuje obrovskou modlu pro ty vyznavače kulturistiky, jimž je úplně jedno, jakou kdo má symetrii, jestli má kulturista o 3 proužky na zadku víc než jeho soupeř a jestli má pas kulturisty parametry vosy obecné. Tahle parta fans chce vidět maso. Hromadu masa. BEEEEF. A toho Radek dodává vrchovatě. Jeho rozměry jsou, obzvláště při setkání naživo, vskutku impozantní a dávají vám zapomenout na roky vašeho tréninku. Zároveň to je další z řady kulturistů, jenž nenechávají veřejnost chladnou. Možná i proto se opět strhla obří diskuse pod článkem, ze které bych vypíchnul jeden příspěvek, který mi utkvěl v hlavě po celý rok od uveřejnění článku. Byl zhruba v tomto smyslu: „Proč berete Lonce do teamu? Vždyť ten už nikoho nezajímá“ Hmm, jasně. A proto trhnul do té doby rekord v příspěvcích a sledovanosti článku. Tomu se tedy říká nezájem.

Radek Lonc- nový člen Extrifit teamu

IMG_7571  

 1. místo

 

Milan Kinc- Takový výkonnostní rozdíl jsem nečekal.

IMG_4670

A máme tu vítěze! Pokud se v našem žebříčku top ten za rok 2012 často objevilo slovo talent, tak slovní spojení „talentovaný Milan Kinc“ nemůžeme vynechat ani omylem. Já už jsem v úvodu rozhovoru napsal, že situace, kdy starší dorostenec porazí v přímém souboji úřadujícího Mistra republiky v kategorii mužů, je věc v české kulturistice dosud nevídaná. Dnes ještě doplním, že dlouho nevídaná ještě bude, s pravděpodobností opakování blížící se totální nule. Milan Kinc letos vyrazil dech všem divákům na soutěži a mnoha kulturistickým odborníkům, mezi něž se také při troše skromnosti počítám. Jeho forma byla perfektní a svalový rozvoj vzhledem k věku téměř neuvěřitelný. A když se podíváte zpátky do jednotlivých komentářů k článkům, a pokusíte se namíchat koktejl jakési universální úspěšnosti, zjistíte, že se neobejdete bez slov, jako jsou mládež, diskuse, doping, talent a úspěch. Toto všechno obsahuje rozhovor s Milanem Kincem a tak není divu, že právě povídání s tímto mladým borcem vás natolik zaujalo, že se stalo nejčtenějším článkem roku 2012.

Ostatně, přesvědčte se sami.

Back ,morava. 540818_2033122163301_1701587747_1026875_706291165_n - Kopie

Ovšem pokud si myslíte, že Milan Kinc trhnul nějaký rekord, musím vás zklamat. Absolutní šampion zůstává pořád na svém trůnu. Tím suverénně nejčtenějším článkem na www. Extrifit.cz je poslední díl seriálu s Katkou Kyptovou- otevřeně a na rovinu. Inu, jak už jsem psal v minulém díle. Bulvár světem vládne.