Top 10 pro rok 2012- 10.-6. místo.

Autor: Pavel Vacek

Je tady pomalu, ale jistě konec roku, letos ještě upgradovaný zvěstmi o konci světa, tak co kdybychom si obligátně udělali žebříček toho, co vás letos nejvíce zaujalo. Sestavil jsem proto žebříček deseti nejlepších článků pro rok 2012 a navrch k nim dopsal malý komentář, který na dané články nahlíží s několikaměsíčním odstupem.

10. místo

Mistrovství České Republiky IFBB 2012

závody 869.JPG  

Vlastně by se dalo říct, že je ta reportáž nekompletní, neboť tam chybí klání kat. masters. Tohle je totiž trochu problém, neboť IFBB rozdělila svůj vrchol tuzemské amatérské kulturistiky na dva dny, což je skutečně náročné jak pro diváky, tak pro závodníky. Argument, že tím dojde k menší stresovosti a menší časové náročnosti na průběh soutěže dostává trhlinu v momentě, kdy trávíte čas pozorováním nekonečného porovnávání ničeho. Nabyl jsem totiž dojmu, že MČR není zrovna Arnold Classic, ani MS, kde se posuzují jednotlivé detaily v těžce nabitých kategoriích vyrovnaných soutěžících a v mnoha případech by mohlo být o pořadí těch 6-8 kluků, jež se sejdou v boji o titul Mistra ČR, rozhodnuto již během několika minut. Ze zkušeností ze zahraničních soutěží vím, že by se to dalo sfouknout za jeden den i když ten by byl proklatě dlouhý. Každopádně jsem se opět snažil, abych vám co nejpřesněji popsal jednotlivé rozdíly mezi závodníky a závodnicemi a vy si tak mohli udělat sami obrázek o jejich umístění. Navíc už nejsem zdaleka tak kritický, jak jsem býval a tak se reportáže již nestávají noční můrou neúspěšných jedinců. Jedinou noční můru by mohl mít tedy maximálně moderátor akce, Robert Rosenberg z přítomnosti módní policie, ale ta se nedostavila. Což je škoda, protože by mě vážně zajímal „odborný“ názor na Robertův autfit.Takže jestli si chcete osvěžit obrázek o tom, jak to vypadalo letos na MČR, tak zde najdete požadovanou reportáž:

Mistrovství České republiky IFBB 2012

 

závody 141.JPG

9. místo

Soustředění talentované mládeže

IMG_6932

A u akcí federací IFBB ještě zůstaneme na místě devátém a to konkrétně u článku o talentované mládeži, jež se soustřeďovala ve fitku Petra Březny v Rumburku. Extrifit má obrovskou podporu mezi mládeží a tak je jasné, že pokud hodíme na facebook odkaz na článek, který se týká právě jich, tak se mlaďoši mohou strhat, aby zaznamenali svou fotku v nějakém médiu. Jenže tou hlavní injekcí pro návštěvnost tohoto článku se stal obrovský názorový střet v diskusním fóru, který řešil to, jestli může hubený chlap (v tomto případě ing. Roubík) učit pózovat velkého chlapa. (Lonc a Koritenský). Jakou drzost si to vlastně mohl dovolit, když coby obyčejný smrtelník chtěl radit nadpozemským bohům svaloviny. Upřímně, moc jsem to nepochopil, ale vím, že klukům (Koritenský, Lonc) byla tahle debata vcelku u zadnice. Ale pokud se chcete dozvědět, jak probíhá jeden den na repre soustředění mládeže, podívejte se zde:

Soustředění talentované mládeže

IMG_6824

8. místo

Hříchy a předsudky kulturistiky!

401050_193234750775714_173378329428023_325798_1121564236_n.jpg

Tohle je nejčerstvější článek v celé desítce a je velmi pravděpodobné, že pokud by byl publikován dříve, tak by byl v žebříčku mnohem výše. Když jsem ho dostal od jeho autora Pavla Korčoka k dispozici, ani ve snu by mě nenapadlo, že bude tento článek tak úspěšný. Přiznám se, že třeba pasáži o tréninku nohou jsem vůbec neporozuměl a chyběla mi tam pointa. Ale vám se líbil, což je samozřejmě mnohem důležitější. A líbil se vám moc, o čemž svědčí také velké množství „liků“ pod článkem. Ten článek vyjádřil pocity mnoha kulturistů a tak trochu v tandemu s článkem o hrdosti na kulturistiku se snažil ve vás povzbudit víru v kulturistiku a projevit radost nad sportem, který si vás získal. Takže pokud si chcete tyhle pocity zase v sobě trochu obnovit, zde máte možnost:

Hříchy a předsudky kulturistiky!

323662_314689801916677_202786569773668_877179_1783373776_o.jpg

7. místo

Petr Března měl autonehodu!

DSC_8309.jpg

No jo, už je to tak. Často slýcháme, a nejenom u nás, kritiku na malou odbornost, na málo vzdělávacích informací a materiálů atd… Ale my je máme. I precizní a vysoce odborné články publikujeme na Extrifit.cz. Pokud bych udělal Top 200, tak byste je tam jistě našli. Ale faktem je, že drtivou většinu zajímá bulvár. Tak to prostě je a nikdo se nad tím nemusí pohoršovat. Možná právě proto se mohla umístit tak vysoko informace o autonehodě Petra Březny zkraje roku. Bohudík se Petrovi nic nestalo a mohl startovat později na jarním AC. Jeho BMW už takové štěstí nemělo. Podívejte se zde: 

Petr Března měl autonehodu!

08012012.jpg

6. místo

Milan Šádek „Mým cílem je dostat se do profi!“

 

300960_204747802915934_100001421460905_533627_937032_n.jpg  

Milan Šádek patří bez debat mezi nejnadějnější kulturisty za mnoho posledních let. Co je však ještě obdivuhodnější, je jeho pracovitost a oddanost kulturistice a celému jejímu hnutí. Často ho uvidíte právě ve společnosti Lukáše Roubíka, kterak pobíhá někde s kamerou a společně připravují materiál pro další generace začínajících kulturistů. I když teď to trochu vyznělo, jako kdyby byl Milan nějaký 100 letý matador, což by byl skutečně omyl, neboť Milanovi je pouhých 23 let a to ho řadí téměř mezi soutěžně-kulturistická mimina. O to působivější byla jeho forma na letošním ME, kde šeredně proháněl mnohem zvučnější jména. A zase… Nebyli bysme to my, Češi, kdybychom všemožně nezpochybňovali Milanovo přání dostat se jednou do profi divize IFBB, které vyjádřil právě v našem rozhovoru. Osobně si myslím, že tato jeho touha má rozhodně reálný základ, ale u nás se úspěch zase tak moc nepřeje. Další konfrontace Milana čeká již v březnu na americkém Arnold Classic, kde se bude snažit předvést ještě lepší formu, než na letošním Mistrovství Evropy.

Rozhovor s Milanem najdete zde.

šádek   V pokračování se dozvíte něco více o článcích na 5.-1. místě a také o tom, který článek je nejčtenější v historii Extrifit.cz