Tomáš Kašpar- Plány na sezonu 2016

Autor: Pavel Vacek

Ahoj Tomáši, na Extrifit Training Day tě mohli fanoušci vidět se 125 kilogramy ve slušné formě. Prozraď nám, jaké jsou tvé plány pro rok 2016?

Ahoj, původně jsem měl v plánu soutěžit už v jarní části sezony, ale vzhledem k tomu, že jsem trochu protáhl rekonvalescenční období po loňské sezóně, což se mi zdá, že tělu velmi prospělo a začal naplno cvičit v podstatě až v únoru, jsem to původní rozhodnutí přehodnotil. Svojí roli hraje samozřejmě také celkový rozpočet a vzhledem k tomu, kolik soutěží se odehrává v USA, tak se ta výsledná suma vyšplhá velmi vysoko. Proto se teď soustředím až na podzim, kde bych chtěl absolvovat všechny profi soutěže, které se na podzim budou konat, nebo alespoň co největší maximum.

Jaké konkrétně máš na mysli?

Nepochybně Evl’s Prague, kam se vždycky velmi těším. Pak je tam Nordic Pro, San Marino Pro, pak jsou tam ještě další soutěže, jež se konají poprvé, jako třeba v Kuvajtu, takže těch bych chtěl odjet skutečně maximum.

Říkáš, že ti delší pauza prospěla. Proč?

Cítím se odpočatější, svaly jsou plnější, mnohem líp reagují na trénink. Zažívání mnohem lépe vstřebává větší množství jídla. Předtím jsem byl doma vždy jen tak týden, 14 dní. Pak už jsem to nemohl vydržet a šel jsem do posilovny si zacvičit se špatným svědomím, že dlouho necvičím a všechno to spadne. Letos jsem měl pauzu po San Marino Pro 1,5 měsíce. Pak jsem bohužel chytil nějakou virózu, takže jsem se v tom další, to už neplánované 2-3 týdny plácal no a proto jsem nepodchytil začátek na jaro. Ale to určitě nevadí, protože si odpočinul celý ten pohybový aparát a celkově organismus od kulturistiky a to je v podstatě to, co jsem chtěl docílit. Takže teď se mi skutečně zdá, že to všechno nějak líp reaguje a je připravené pro nějaký další progres.

Ty si proslul skutečně obrovskou konzumací doplňků. Pořád se toho držíš?

No musím říct, že se vracím ke svým starým postupům. A když mluvím o vracení se, tak tím míním dobu, kdy mi bylo 23 roků, měl jsem 130 kilo a kontinuálně rostl. Takže nyní se snažím ujíst skutečně co největší maximum stravy, co to jen jde. Ale to neznamená, že jsem na doplňky zanevřel, to v žádném případě. Ke každému jídlu přidávám velmi vysoké dávky aminokyselin, ať už to jsou Beefy, BCAA. Nebo koplexní Amino Hydro. Nic teď nepočítám, ale chci, aby tam byl totální přebytek všech látek, které vyživují sval a vedou k růstu.  A to se samozřejmě týká i doby okolo tréninku, kdy kvanta pevného jídla není zrovna nejlepší nápad a proto si před tréninkem dopřávám přetréninkových směsí jako HellNox a po něm si dávám snad celý sortiment Extrifitu. Nechci riskovat, že v tom boji o maximální možnou hmotu bude něco chybět.

Takže by se dalo říct, že ti to slouží i jako psychická vzpruha?

Dá se to tak říct, protože tě hřeje vědomí, že si tělo o nic neošidil, že má vše, co má mít. Teď mám kolem 125 kil a rád bych zvedl váhu na 130 kil a v té se co nejdéle držet a pouze ji zkvalitňovat. Zatím se to daří, váha jde kolísavě nahoru, někdy se vyhoupnu už na 127 kilo, pak trochu méně jím, tak to zase spadne na 125-126 kg atd…

Jak se ti líbilo na Slovensku při nedávném Extrifit Training Day?

Tak já mám Slovensko jako zemi velmi rád. Lidi tam jsou vstřícní, kulturistiku mají rádi a tento Extrifit Training Day byl naprosto skvělý. Obrovský počet lidí, velký zájem a to tě vždycky zase nakopne do nějaké další práce a neplní energií..

Však se tam zase brzy vrátíme, konkrétně na Mozolani classic, kde bude mít Extrifit svůj stánek s kompletním teamovým obsazením. Já ti děkuju za rozhovor Tome.

I já děkuju a těším se zase na další setkání s fanoušky.