Tomáš Kašpar- Cesta k profi kartě

Autor: Pavel Vacek
Každý z nás má rok co rok nějaký den, ke kterému se upírá jeho pozornost, nebo období, kdy se v našem životě odehrálo něco významného. Něco, co si budeme pamatovat nadlouho, nebo něco, na co se každoročně těšíme.

V životě mojí starší dcery má tuto důležitou funkci na starosti Ježíšek, v případě té mladší, několika měsíční to byly naopak třeba první náušničky. Postupem věku se však tyto významné dny výrazně mění a jejich důležitost jakbysmet. IMGL4230
I Tomáš Kašpar má své priority, něco, na čem mu každoročně záleží a k čemu upíná svůj zrak. A v jeho sportovním životě ten zrak směřuje momentálně hodně na jih. Konkrétně do Řecka. Do Athén.
Na první ročník Ben Weider Diamond Cup 2013

To je soutěž, kde absolutní vítěz získá profi kartu. Nárok startovat mezi těmi nejlepšími kulturisty na Zemi. Splněný sen mnoha z nás, jenž jsme kdy vstoupili do království železa a beznadějně propadli kouzlu sportu zvanému Kulturistika. A zatímco mnoho z nás své sny a cíle odložili do zaprášených poliček svých pokojů, garáží a sklepů, jiní, jako třeba Tomáš Kašpar svůj boj nevzdali a svou touhu živí dál. Žijí ve svém světě a věří, že jejich šance přijde. A ta šance, nikoliv malá a bezvýznamná, teď klepe Tomášovi na dveře.

Tomáš Kašpar vstoupil do Extrifit Teamu před půl rokem s vidinou pomoci významného partnera, jenž by mu byl nápomocen v jeho snaze o dobytí profi karty IFBB. Od té doby jsem s ním absolvoval několik focení, tréninků a rozhovorů a vím, že ten cíl je pro něho naprosto zřetelný. Pokud ho však po celou dobu působení v Extrifit Teamu sledujete, jistě víte, že po celých těch 6 měsíců je ve formě, na kterou se mnoho účastníků domácího Mistrovství ČR neodváží ani pomyslet. Vrchol  měl být totiž především na Arnold Classic. To bylo koncem září. Pak se tam ještě našla jedna dobře placená brigáda v Petrohradu před třemi týdny a teď, v podstatě zničehonic, vzešla z kongresu IFBB informace o možnosti získání právě na Ben Weider Diamond Cup. Více než dva měsíce po plánovaném vrcholu na AC!
Ale Tomáš je bojovník. Ačkoliv jede už totálně nadoraz, jeho odhodlání zvítězit roste s každou hodinou. A on zvítězí. Věříme tomu. Tomáš tomu věří, Extrifit tomu věří. Doufejme, že i vy, fanoušci Extrifit Teamu nebudete k Tomášovu snažení lhostejní a na dálku mu budete přát úspěch. Cokoliv jiného než první místo je totiž prohrou. Takto nekompromisně si to Tomáš nastavil.

Abyste byli vtaženi co nejvíce do víru dění, budeme se snažit vás co nejpodrobněji informovat přímo z dějiště soutěže. Z Athén vám budeme přinášet krátké články, fotografie, jakož i referenční postřehy z pódia. Budeme k tomu využívat platformu našich webových stránek, zrovna tak jako našich facebookových stránek. Odlétáme tento pátek v 6 hodin ráno. V pátek je také prezence závodníků, v sobotu semifinále soutěže a vše vyvrcholí nedělním finále. Doufejme, že nás čeká napínavý víkend s excelentním happy endem.
Tak co, vyjde to? IMGL3816