Setkání Extrifit Clubu 16. 2. 2014

Autor: Pavel Vacek

Asi už víte, že při příležitosti Extrifit training day se koná též v dopoledních hodinách setkání Extrifit Clubu. A zatímco u Extrifit Day zůstala návštěvnost za očekáváním oproti minule, tak v případě Extrifit Clubu to bylo právě naopak.

O Extrifit Club byl/je skutečně nevídaný zájem a my jsme tentokrát měli skutečně z čeho vybírat. Ale vezměme to od začátku. 61786_333327630100986_1971445494_n
Na sraz dorazilo přes padesát účastníků, ať už z řad členů klubu, nebo zájemců o členství, kteří budou chtít soutěžit na jarních mistrovských soutěžích převážně v dorosteneckých a juniorských kategoriích. Od toho se odvíjel seminář, zaměřený především na dietu, předsoutěžní režim a předsoutěžní suplementaci. Přednášku vedl metodik svazu kulturistiky, ing. Lukáš Roubík a věřím, že pro mnohé přítomné byla nadmíru přínosná.

Členové clubu se dozvěděli něco o nových trendech ve stravování, o tom, jak naložit s pomalými, nebo naopak příliš rychlými úbytky váhy, jak trénovat a jak se prezentovat na pódiu.
Této části byla věnována obzvláštní pozornost, neboť jsme každoročně svědky toho, jak špatná prezentace soutěžícího na pódiu, zhatí dobré umístění jinak slibného a dobře osvaleného borce. Kulturistika není jenom o svalech, ale také o tom, je umět dobře prodat, jak se říká.

Proto jsme se na setkání clubu místo tréninku zabývali především pózingem a odstranění těch největších nedostatků v zaujímání jednotlivých postojů. Tohle klukům rozhodně prospělo, protože spousta z nich právě se zaujímáním póz měla značné problémy, které by je rozhodně stáli dobré umístění na soutěži. Zároveň dodám, že jistě uvítali to, že prvotní instruktáž proběhla na Jakubu Šubrtovi, toho času na začátku diety, který je pro mnohé mladé závodníky bezpochyby sportovním vzorem. Už jenom tím, že od mnohých kluků není věkově zase až tak vzdálen. IMG_1873
Z čeho jsem byl ale vážně nadšený, byl fakt, že jsme mohli přijmout několik chlapců s nesporným talentem. Možná, že při projíždění fotek to nebude nijak evidentní, ale z dlouholeté zkušenosti vím, a jsem o tom naprosto pevně přesvědčen, že Extrifit Club letos dobude min. 2-3 tituly Mistra České republiky.   A Extrifit je rozhodnutý je za tyto dobré výsledky odměnit.

Nejenom tím, že mohou využít naši akci „Odměna za výsledek“, která se vztahuje na všechny dorostenecké a juniorské závodníky bez ohledu na oddílovou příslušnost, ale také tím, že nejlepší 3 závodníky Extrifit Clubu odměníme ještě extra nějakými hodnotnými cenami v rámci Clubu. Je to dobrá motivace a zároveň další podpora pro jejich výkonnostní růst.

Co se týká dalšího srazu, to se uskuteční ještě někdy před závody, cca 2-3 týdny před Mistrovstvím Čech a Moravy, aby si kluci mohli vzájemně poměřit formy, zjistit jak na tom reálně jsou, což je mnohdy v atmosféře falešné podpory a řiťolezectví  jejich okolí problém, kde přidat, ubrat a především se ještě pokusit doladit formu a detailně probrat odvodnění a finální závěr přípravy, kde se dá nasekat neskutečně mnoho chyb. Toto setkání bude skutečně velmi důležité a opět ho zkusíme situovat někam do středu ČR, abychom vyšli všem vstříc, i když je nám jasné, že s  napjatým rozpočtem je každé cestování náročné.
 
Důležité upozornění:
Pro tuto jarní sezónu je nábor členů již uzavřen. Nový nábor se uskuteční zase až po prázdninách.
Nově přijatí členové z neděle a ti, kteří ještě nekontaktovali pana Roubíka, zašlete mu mailem svoje kontaktní údaje. Tzn. Jméno, tel. a e-mail. Je to důležité a udělejte to hned na e-mail roubik@extrifit.cz Je to potřebné k tomu, abychom vás mohli kontaktovat, kvůli dalšímu postupu v případě administrativních záležitostí svazu a taky je na čase popracovat na vašem zviditelnění.