Road Trip Olympia Amateur- 3.den + vyhlášení výherců soutěže

Autor: Pavel Vacek

Kategorie physique mužů startovala od 10 hodin, proto Pavel Čermák začal cukrovat v brzkých ranních hodinách. Barvu jsme museli nanášet na parkovišti, jelikož nám bylo řečeno, že v prostorech pro závodníky se nesmí natírat. Následně jsme zjistili, že to nebyl až takový problém. Pavlovi se mezi jedenatřiceti závodníky nepovedlo probojovat do užšího finále. V 15 hodin se Petr Března dostavil do Palacio de Congresos, kde probíhají závody. Provedli jsme doladění soutěžní barvy a čekalo se na start. V tu pravou chvíli se Petr rozpumpoval a šel na podium. Petr nevěřil tomu, že by mohl postoupit do finále, z důvodů zdravotních potíží z minulého dne. Jeho předstartovní apatie odpadla po vyhlášení postupujících. Petr byl najednou veselý a říkal, jak jim to musí nandat. Na podiu opravdu zářil a povedlo se mu předvést to nejlepší, co umí. Bohužel na první místo nedosáhl, ale vybojoval krásné 4. místo na Olympia Amateur Spain 2015. Pro Petra je to obrovská motivace, takže začal mluvit o účasti na Olympia Amateur Prague 2015. Pokud se mu povede sehnat sponzorství v podobě finančních prostředku, nebude váhat ani minutu a začne s přípravou. Nyní si celý tým výpravy „ROAD TO OLYMPIA” užívá španělské sluneční paprsky a připravuje se na návrat do své domoviny.

ENOX EXTRIFIŤÁCI NA OLYMPIA AMATEUR  

Prvním závodníkem spjatým se značkou Extrifit, který okusil konkurenci žhavého pódia Olympia Amateur ve Španělsku byl Norbert Zajac. Norbert po zisku 4. místa na Mistrovství Evropy nechtěl říct v této sezóně ještě poslední slovo a tak se rozhodl prodloužit si tuto sezónu o tuto čím dál prestižnější soutěž. I zde se namačkal do kategorie do 80 kg, přičemž se mu podařilo navážit rovných 80 kg. V těžké a nabité konkurenci pak obsadil další skvělé čtvrté místo, čímž potvrdil své postavení v širší evropské kulturistické špičce. Při jeho pouhých 25 letech, které oslavil právě včera, je to velmi slibný začátek jeho kariéry v kategorii mužů.  

Vysoké ambice před touto soutěží neskrýval ani kovaný Extrifiťák Milan Obořil. A jeho sebevědomý se mělo o co opřít. Forma byla jednoznačně stoupající a dala by se rozhodně označit za životní. Leč závodník míní a konkurence mění. Přestože se mu podařilo vtěstnat se s vypětím všech sil do kategorie do 90 kg s vahou přesně 90 kg, závodníci na prvních příčkách byli nad jeho síly.  Milan obsadil šesté místo, což zůstalo daleko za očekáváním. Především pak jeho. Přesto si myslím, že pro Milana, zrovna tak mladého a perspektivního závodníka je i toto místo solidním výsledkem. Tím nejsilnějším sdělením této sezóny je pak především zjištění, že je schopen poměrně velikých výkonnostních skoků a zlepšení.  

Petr Března. O Petrovi jste toho mohli načíst v uplynulých dnech dost a dost. Pouze shrneme, že Petr, stejně tak jako Noro, obsadil špicové 4. místo. Škoda zdravotních komplikací, které ho postihly. Bez nich by to mohlo být o chlup výše, neboť svalovými objemy převyšoval všechny své finálové souměře. Aby taky ne, při váze..... A to je asi údaj, na který zde všichni čekáte, že?  

VÝHERCI SOUTĚŽE  

Do soutěže se zapojilo 190 lidí. A někteří z nich budou velmi, velmi smutní, protože se jednalo doslova o minuty. A proč? Správný údaj trefil jen jeden jediný člověk, ale hned o jedno deka navíc, čili další správný tip trefilo hned šest borců. Vzhledem k tomu, že jsme avizovali výhro pro tři nejrychlejší nejpřesnější tipy, jednalo se skutečně o minuty. Takže jaký byl ten správný tip?  

Noro Zajac navážil 80 kg
Milan Obořil rovných 90 kg a
Petr Března vše zakončil svými 122,4 kg.  

Výherní součet tedy zněl 292,4 kg  

Toto číslo trefil pouze fanda stránky Extrifit jehož profil se jmenuje Zde Nek.
O další číslo- 292,5 kg- se strhla mela. Zbývaly pouze dvě ceny a tím pádem prostor pro dva výherce NO Stimulantu E.NOX. A správný (nejrychlejší) výherní tip přišel dokonce od dvou lidí v jedné minutě. Tím jedním je Adrian Pelech a tím druhým František Šimek. Oba dva tipovali 292,5 kg ve středu v 10:09 hod.  

VŠEM VÝHERCŮM GRATULUJEME A POŽÁDÁME JE, ABY NÁM DO ZPRÁV NA FCB EXTRIFIT.CZ NAPSALI SVOU ADRESU PRO DORUČENÍ VÝHRY.