Recepty Milana Obořila a Romana Vavrečana

Autor: Pavel Vacek

Pryč jsou doby, kdy kulturistická strava byla jednotvárná a chuťově nevýrazná. V současnosti můžete při troše fantazie upéct dorty, buchty a jiné pochoutky, aniž byste se zpronevěřili zásadám fitness stylu, či zdravé výživy. Máme pro vás pár tipů přímo od členů Extrifit Teamu. Tyto konkrétní recepty a výsledné výtvory pocházejí z kuchyní Milana Obořila a Romana Vavrečana.

Případné reklamace proto prosím směřujte na tyto dva. :-)

  MILAN OBOŘIL

Koláč  

Potřebujete:
Odtučněný tvaroh 250g 1 odměrka čokoládového Isobeef 1 lžička čajová mandlové máslo   Zapotřebí je vše rozmixovat, poté naházet do gumových košíčků a posypat kakaovým práškem. Navrch můžete nasadit kešu ořech a dát zapéct na 160 na 10min.  Po vyndání z trouby nechte vychladnout a výtečná dobrota je na světě.

Koláč s kaseinem  

Budete potřebovat:

  • odtučněný tvaroh 250g,
  • 1 odměrku Micelar Kaseinu,
  • 30g kešu ořechů
  • 2dcl vody.

To vše zase rozmixujte tyčovým mixérem. Hmotu nalijte do formičky, posypte skořicí a dejte péct na 10min do trouby na 180°C a dobrota, navíc dietní, je hotová!          

ROMAN VAVREČAN

Wafle z ovesných vloček.

Do těsta jsem použil Iso 90, protože můj oblíbený Hydro 80 by byl do vaření škoda. Poté už při přípravě těsta postupujte obvyklým způsobem. Získáte tak chutné wafle s poměrně vysokým procentem bílkovin.  

 

Koule   Můj oblíbený recept nejen během dnů s vysokým příjmem sacharidů! ingredience: 100g rýžová kaše (100% rýže) 250g hrudkový tvaroh nízkotučný 2 celá vejce skořice sladidlo / vanilkový protein   Protein používám jen na dochucení, nedoporučuji ho dát příliš mnoho, protože kulky po uvaření ztvrdnou. Vše spolu utřeme, pomocí navlhčených rukou vytvarujeme kuličky a vložíme do vařící vody. Když všechny vyplavou, necháme je ještě 2-3 minuty povařit a následně je vyjmeme a obalíme v nastrouhaném kokosu. Doporučuji polít ořechovým máslem a čokoládou slazenou Stevií, nebo to polejte nízkotučným jogurtem.

Fitness dort  

250 g jemný tvaroh odtučněný 275 g hrudkovitý tvaroh odtučněný 4 lžíce bílý jogurt 3 ks vejce 1 bal.vanilkový pudink 2 lžíce kakao ovoce podle chuti aroma nebo sladidlo Můžeme použít i Micelar kasein, ale samotný obsahuje poměrně dost bílkovin.  

Připravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh utřeme tyčovým mixérem, přidáme 4 lžíce bílého jogurt, vanilkový pudink. Když máme hmotu dobře vyšlehanou, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každém důkladně vymícháme. (můžeme přidat aroma, případně sladidlo) Výslednou hmotu rozdělíme na 2 části (jednu větší, druhou menší) a do menší přidáme 2 lžíce kakaa. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 18 cm a vyložíme ji papírem. Začneme vrstvit těsta. Těsta vrstvíme střídavě do středu formy. Začínáme bílým a pokračujeme, dokud nemineme obě těsta. Na vrch poklademe ovoce podle chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Čím déle hmotu mixujete, tím je hmota řidší a bude jednodušší lít ji do formy. Dávejte však pozor na to, abyste hmotu nemixovali příliš dlouho - hmota příliš zřídne a neupeče se koláč. Třeba odhadnout správnou hustotu.   Nejdříve pečeme při teplotě 175 stupňů cca 20 minut. Po uplynutí doby teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut. Upečený koláček vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce. Dobrou chuť! 

BUCHTA  

Tip na snídani! Buchta s ovesné vločky  Recept: pomletých 100 g ovesných vloček  2 celá vejce (nebo jeden žloutek a dvou bílků) 5g kypřícího prášku  skořice  trochu vody  1/2 odměrky čokoládového Extrifit ISO 90 whey isolate, nebo Micelar Kaseinu.   Postup: Smícháme vše dohromady a zředí se vodou, až dosáhneme pastovité konzistence. Pak ji vložte do mikrovlnné trouby a zapněte ji na 4 minuty na plný výkon.