První setkání Extrifit Clubu

Autor: Pavel Vacek
LOGO EXTRIFIT CLUB kopie Sněhová kalamita zasáhla Česko! V sobotu spadlo rekordní množství sněhu! Silnice v Česku jsou neprůjezdné! Kalamita a nehody lemují silnice Česka! atdatd….
To je jen miniaturní výčet titulků, které se objevily ve všech možných médiích od Ostravy po Aš v sobotu dne 23.2. Bohužel, na tento datum byl naplánován také první sraz Extrifit clubu, kde v rámci semináře Extrifit radí a pomáhá s přípravou začínajícím kulturistům a fitness holkám s jejich debutem na soutěžních pódiích. A tak ve světle meteorologických podmínek kombinovaných s někdy až hysterickými výkřiky zpravodajských serverů, se není čemu divit, že návštěva byla mnohem menší, než čítá v tuto chvíli poměrně početný Extrifit Club. Ale nemám to nikomu za zlé. Pravděpodobně bych se na to vykašlal také, nebýt pořádajícím faktorem setkání, protože jet po dálnici 100 km šedesátkou není zrovna zábava, kterou bych cíleně vyhledával. IMG_8773 Nicméně ti co dorazili, nemuseli litovat. Za prvé jsme si dali spicha v bezva vybaveném fitness T&M Olympia u Tomáše Bureše a za druhé jim radili medailisté z Arnold Classic Bára Černáková a Vojta Koritenský. A to jako sorry, ale tohle určitě za trochu nepohodlí stálo.

V první řadě jsme se věnovali nácviku pózingu, který často nezkušeným závodníkům dokáže rychle zhatit plány na solidní umístění a potom jsme si řekli něco o usměrnění diety a předsoutěžních postupů. A vzhledem k tomu, že se nás sešlo málo, dali jsme klukům a jedné z adeptek na kategorii bikiny docela zabrat. Ale myslím, že byli určitě rádi, neboť měli šanci odstranit své nedostatky a také si odnést něco z kritických, ale i pochvalných slov.

A pak se šlo makat.  Na to jsem se osobně moc těšil, protože cvičit na strojích Hammer Strenght je čistokrevná radost. A radost jsem měl také z toho, jak dřeli naši členové David, Filip, 150-ti kilový drobeček Matěj, ale také Monča, kterou byste podle intenzity tréninku na příslušnost do kategorie bikin rozhodně nehádali. Obrovským plusem také byla přítomnost Josefa Furína, který dolaďoval poslední kousíčky formy před odletem na Arnold Classic. Naši mladí měli tedy před očima mustr totální připravenosti a mohli si tedy překalibrovat měřítka.
Celkově vzato, až na to ultrahnusný počasí to byla pro všechny strany prospěšná neděle a základ pro další setkání Extrifit Clubu, které by mělo být někdy za 3 týdny.