Připravte si Eura, k mání budou nové tituly.

Autor: Pavel Vacek

Možná patříte k několika málo jedincům, co na víkend vypínají všechny elektronické hračky a zřeknou se všech informačních kanálů. A děláte dobře. Máte totiž mě, který vám naservíruje to nejpodstatnější, co se o víkendu událo. Trumpa udělali prezidentem, což se příznivci demokratů rozhodli oslavit tak, že vymlátili pár výloh. Taky proběhly hned dva kongresy. Jeden z nich měli Zelení. Asi jste zaregistrovali, že jedním z mých oblíbených terčů urážek byl Jirka Dienstbeierů, ale od té doby, kdy dokázal téměř nemožné tím, že ho pro neschopnost vyhodili i od socialistů, už s ním není taková legrace. Ale nic se neděje, mám už dlouhodobě v záloze jeho nástupce. Tím je legrační chlapík s ještě legračnějším knírkem. Pokud vám vyvstal na mysli Adolfův stín, tak toho nemyslím i když v míře fanatismu si moc nezadají. Tím vyvoleným je Matěj Stropnický, který na onom kongresu chce například legalizovat squatting. Takže pokud máte trochu zanedbanou kůlnu, možná jednoho dne budete mít nové nájemníky v batikovaných tričkách s Alzheimerem a k tomu odpovídající zásobou konopí. Marginálie jako veřejné záchody pro transgenderáky není třeba ani zmiňovat. Stropnický mývá občas tak šílené nápady, že si myslím, že jeho otec ve skutečnosti není ministr přes flinty a šest ojetých stíhaček na splátky, nýbrž malý chlapík ze Španělska jménem Rafael Santonja, prezident IFBB. To by ostatně vysvětlovalo i pokus o donjuanský vzhled u toho pojídače ekopotravin.

Ale mnohem větší pojítkem je schopnost vyprodukovat ještě hloupější nápady. A to, v těžké konkurenci Zelených, chce notnou dávku kreativity, to musíte uznat. A tak se nám na kongresu IFBB zrodily nové plány. Budeme mít spoustu nových kategorií a titulů. Tak třeba po novu se dočkáme titulu Mistryně Evropy ve welness fitness. U nás v Liberci máme v Babylonu jedno wellness. Chodíte tam nazí a vzájemně si prohlížíte genitálie. Takovou soutěž vítám, ale obávám se, že tady půjde o něco jiného. Tato kategorie bude pro Bikiny se sádlem na zadku. Ne, vážně. Oficiální výklad je ten, že půjde o kategorii, kde Bikinyfitnesska s disproporcí mezi horní a dolní polovinou těla, MUSÍ mít větší zadek a stehna.  Takže pokud za sebou táhnete prdel jako Ferda Mravenec, máte šanci se zapsat do análů (abychom zůstali u tématu) prvním titulem evropské šampionky Wellness Fitness. Ale nemyslete si, že to bude něco lehkého! Nyní je takřka nemožné objektivně rozsoudit kategorii Bikiny fitness. Je třeba hledat i ty nejmenší detaily na mnoha dokonalých tělech, abychom jednu soutěžící mohli rozesmát a druhou rozplakat. Máš špatně naondulovaný vlas na ofině? Tak to máš pro letošek smůlu, holčičko... U wellness fitness se nám pro výklad pravidel pro změnu otevírají dveře velikosti Braniborské brány, protože zatímco u Bikin správně hledáme chyby, tady se nám budou prezentovat nesouměrné dámy s podvozky tanku Abrams a my budeme posuzovat míru toho, jestli už je to málo nebo moc. Takže to vidím tak, že se před úzkou skupinkou arbitrů budou časem děvčata natřásat a kroutit a vyhraje ta, která je zkrátka nejrajcovnější. No…ostatně jako u bikin, akorát se zadkem. Vítám to. Mně se prdelatý holky líběj, takže si myslím, že jsem našel svoji specializaci a v tomhle směru to můžu dotáhnout mezi rozhodčími docela daleko. Už se těším na nejbližší rozhodcovské zkoušky. Jenom si nejsem jistý, jak hodně se to bude lišit od brouzdání na internetových stránkách, kde před spuštěním musíte lhát o své plnoletosti…

A teď pozor!!! Tenhle prvotní dojem jsem získal, když jsem si přečetl slovní spojení wellness fitness a informaci o nutnosti velké zadnice. A k tomu si prohlédl přiložené fotky na webu eastlabs.sk. (viz první obrázek) Jenže ono je to úplně jinak! Tahle kategorie už totiž delší dobu jede na pohárovkách. A tam nejenom, že nezávodí velkokapacitní zadnice, co si jdou občas zacvičit, ale naopak jsou tam děvčata, co jsou narvané o dost víc, než klasické bikinyfitnessky, jenom zapomněly přestat dřepovat. Takže mají svalnatější vršky než bikiny a svalnatější nohy než sprinteři v cyklistice a všeobecně se dá říct, že jejich svalový rozvoj je někde na úrovni Bodyfitness. Co tohle má společného s názvem wellness, to mi zůstane záhadou do té doby, než mi někdo založí na facebooku nekrolog page.

Pokud se vám tedy zdá, že názvosloví výše zmíněné kategorie je trochu na hlavu, uvidíme, co řeknete teď. Další novou kategorii je  „Games classic bodybuilding“. Vlastně… na to neřeknete nic, protože i když ta kategorie je vyhlášená, nikdo nemá ani páru, o co jde. Ale vycházejme ze slova Games, tedy hry. Třeba půjdu o hru na schovávanou…, kdy pořadatelé shrábnou startovné a pak vydají pokyn, že vyhrává ten, kdo je za celou dobu soutěže nebude obtěžovat svojí přítomností. Nebo povzneseme intelektuální stránku kulturistiky a borci budou na podiu svádět šachovou partii v plavkách a dbát poctivě na kontrakci bicepsu při tahu pěšcem. Anebo se budeme držet trendu, kategorii vyhlásíme pro všechny ty, kteří se umístili na posledních příčkách v kategoriích Physique, kl. kulturistů, kulturistů atd.. a do hry naopak zapojíme diváky tím, že budou v hledišti hádat, cože to ti chlapci dělají za sport a čím se zabývají ve volných chvílích. Pak tu máme další novinku- Muscular Physique, dále několik nových výškových rozdělení a pár plánů do budoucna. Zdá se ale, že tituly z Mistrovství Evropy za působivě předvedené tílko a sako se tento rok ještě rozdávat nebudou. 

 

Zlí jazykové tvrdí, že jde zase jenom o peníze, protože jedním z dalších skvělých bodů kongresu bylo zvýšení startovného na kulantních 350 éček. A čím víc kategorií, tím víc éček, to dá rozum. A víte co? Já jsem pro. Úžasně tím popoženeme ekonomiku. Hlavně tu Španělskou. Ale i naše scéna na tom bude dobře. Úplně vidím tu tsunami nových Fan page s názvy „Europe games classic bodybuilder Venda Kacafírek next Pro IFBB“. Těch nových trenérů! To bude pecka! Sami usoudíte, že dělat trenéra s osmým místem v kulturistice na pohárovce z Horní Dolní, není nic moc. Ale takové třetí místo z Evropského šampionátu v Games classic bodybuilding, to zní sakra dobře. Parádně to zaplní vizitku. Z toho si všichni sednou na zadek a klienti se jenom pohrnou. Jak provést správně dřep, to už se doučíte časem. Takže teď je jasné, že koruny a eura se budou točit jak na centrifuze. Skvělý plán. Přesto všechno jsem našel díru na trhu. A tak bych měl pro chytré hlavy z exekutivy IFBB takový nápad.

Zdá se, že na pódiích IFBB se etabluje čím dál tím víc Abdullů a Ahmedů, ale Fatim a Sadžií je mezi účastnicemi soutěží jako šafránu. Samozřejmě víme proč a tak si myslím, že při vymýšlení nejrůznějších pseudokategorií bychom mohli vzít v potaz i kulturní odlišnosti v dané lokalitě. Co takhle kategorie Burkiny kotníček? Nebo Burkiny stehýnko pro pokročilejší sportovkyně? Ha? Byli bychom pokrokoví, multikulti a mladý Stropnický by tam mohl časem stavět transgender hajzlíky…