Přijeďte podpořit stávající vedení SKFČR na Valnou hromadu.

Autor: Pavel Vacek


Jste aktivním či již bývalým závodníkem? Jste trenérem? Jste majitelem oddílu? Nebo jste „jen“ řadovým členem? Pak i Vy můžete rozhodnout, jakým směrem půjde česká kulturistika a fitness v následujících čtyřech letech. Na konci března se totiž konají volby do nejvyšších míst Svazu kulturistiky a fitness České republiky.

Do jakých orgánů se volí?
Svaz kulturistiky a fitness České republiky je občanské sdružení, které v České republice organizuje soutěže v kulturistice a fitness, soustředění, semináře, zajišťuje studium trenérů a stará se o další související činnosti. V čele SKFČR stojí zpravidla pětičlenný Výkonný výbor (pětice lidí, která v době mezi Valnými hromadami rozhoduje o klíčových aktivitách SKFČR a zajišťuje běžnou agendu a funkčnost), případné prohřešky proti pravidlům řeší tříčlenná Disciplinární komise a nad správností veškerého dění bdí tříčlenná Revizní komise. Do všech těchto pozic budou zvoleni lidé rozhodnutím Volební valné hromady na konci března letošního roku.
V současnosti jsou členy Výkonného výboru Ing. Martin Jebas (zastupující předseda), Vjačeslav Vinogradov, Ing. Lukáš Roubík a Tomáš Dluhoš. V Disciplinární komisi jsou Martin Louda (předseda), Miroslav Tichý a Jaroslav Mlček, v Revizní komisi pak Luboš Koumal (předseda), Stanislav Mikulenka a Martin Dráb. Seznam kandidátů pro letošní volby bude průběžně doplňován na této stránce. 599038_530208833684909_1364611889_n
Kdo může volit?
Členy SKFČR jsou oddíly, buď občanská sdružení, nebo komerční subjekty, kterých je k dnešnímu dni 351. Každý z oddílů má svého předsedu, jenž se může zúčastnit Valné hromady a hlasovat na ní. Předseda může ale účastí písemně pověřit i jakoukoliv jinou osobu, závodníka, trenéra apod.
Minulé Valné hromady (nevolební), která se konala vloni v Praze, se zúčastnilo pouze 32 zástupců oddílů. Letošní Valná hromada je ale mnohem důležitější a je v zájmu všech, od členů oddílů přes trenéry, aktivní závodníky až k předsedům, aby účast na zasedání byla co nejvyšší. Jste-li předsedou, věnujte poslední březnovou sobotu účasti na Valné hromadě, v případě, že nemůžete, pověřte někoho jiného! Jste-li závodníkem, trenérem, členem oddílu, kontaktujte svého předsedu a v případě, že on sám na Valnou hromadu nepojede, požádejte ho o pověření, abyste jej Vy mohli na Valné hromadě zastupovat! Význam Vaší účasti je opravdu velký, neboť - jak bylo zmíněno v úvodu - směrem, jaký vyberete i Vy, půjde kulturistika a fitness po další čtyřleté období!

My za EXTRIFIT CLUB  jsme přesvědčeni, že SKFČR se ubírá dobrým směrem. Je zde stoupající počet soutěžících na Mistrovských soutěžích. Máme rekordní počet závodníků se statusem profesionála IFBB. V těsné spolupráci se svazem kulturistiky se v České republice konají takové lahůdky pro fanouška kulturistiky, jakými jsou například soutěže  EVL\'s Prague, či velmi očekávaná Olympia Amateur 2014. Sponzoring jednotlivých závodníků a soutěží zaznamenal nebývalý rozkvět, přičemž obří zásluhu na tomto faktu má spolupráce firmy EXTRIFIT se stávajícím vedením svazu, přičemž není třeba dodávat, že bychom v nastoleném trendu rádi pokračovali i nadále. V neposlední řadě pak nemohu nevzpomenout nadstandardní informační servis, který doposud neměl obdoby a na základě toho zařazení kulturistiky na program sledovaných sportovních kanálů.

Z těchto důvodů jasně deklarujeme podporu současnému vedení SKFČR a apelujeme na ostatní členy Svazu, kteří mají zájem o Kulturistiku a fitness coby viditelného sportovního odvětví, aby se přiklonila na stranu současného vedení. Dle našeho názoru je to silná mediálně-manažerská skupina, která je jako jediná schopna prosadit dlouhodobé vize moderního sportu.

Proto přijeďte, neboť účast na VH se předpokládá veliká a boj o vedení SFČR mimořádně tuhý. Tentokrát bude skutečně záležet na každém vašem hlasu.


Potřebné dokumenty
Jste-li předsedou oddílu a Vaše jméno tedy figuruje v seznamu oddílů, pak Vám pro účast stačí vyplněný delegační list. Jste-li osobou, která bude předsedou pověřená, potřebujete vyplněný výše uvedený delegační list a také vyplněnou plnou moc. V obou případech pak v den konání Valné hromady budete při prezentaci potřebovat také platný doklad totožnosti.

Kdy a kde
Valná hromada SKFČR se bude konat v sobotu 29. března 2014, prezentace začíná od 9:00, samotné zasedání začne v 10:00. Předpokládané ukončení je v cca 15:00 (včetně pauzy na oběd, který je zajištěn zdarma). Místem konání je hotel Slovan v centru Brna, Lidická 23, informace o místě konání a parkování zde).

Kam pro více informací
Kompletní informace o Valné hromadě najdete na www.skfcr.cz/vh.
V případě, že byste k účasti nebo k samotné Valné hromadě měli jakékoliv otázky, můžete kontaktovat sekretariát (Vjačeslav Vinogradov - tel.: 734 15 66 66, Martin Jebas - tel.: 773 22 22 70), případné další kontakty najdete zde. 1392058_736276069732403_158451164_n