PETR BŘEZNA- aktuální stav

Autor: Pavel Vacek
Mnoho z věrných fanoušků značky Extrifit a jejího soutěžního týmu si jistě všimlo, že Petr Března poslední dobou poněkud zmizel z očí kulturistické veřejnosti a nebyl tolik exponovanou tváří Extrifitu, jak tomu bývalo v dřívějších dobách. Ostatně, i my jsme na stránkách Extrifit.cz čelili nejednomu dotazu, zda-li je Petr ještě členem Extrifit Teamu. V tomto ohledu musím čtenáře a fanoušky ujistit, že Petrova pozice byla po celou dobu naprosto neměnná. 730777_526935407330909_762661174_n
Každopádně, věc se má tak, že Petr odzávodil svou soutěž na Arnold Classic Europe, kde i přes značné rozladění z organizace soutěže (které potkalo i mnohé další účastníky), si předsevzal jako další úkol nabrání hromadu dalších kil svalové hmoty pro lepší konkurenceschopnost.
Následovala tedy zhruba 2 měsíční přestávka, potřebná k doléčení menších šrámů, které utrpí téměř každý kulturista po prodělané sezóně a v předtuše náročných a tvrdých tréninků se chtěl pustit do objemové přípravy s cílem vyhnat ručičku váhy hodně přes 140 kilo.

Jenže ouha. Člověk míní, osud mění. Petra postihla v průběhu prosince minulého roku hodně nepříjemná zdravotní komplikace v podobě jakési formy trombózy v dolní končetině. Příčina? Na tom se ošetřující lékaři dodnes nemohou shodnout. Takže zatímco většina z nás jsme trávila Štědrý večer v okruhu svých známých, Petr si musel vystačit se společností ošetřujícího personálu na nemocničním lůžku. Fakt je ten, že tato skutečnost nebyla delší dobu známá a první informace o této věci se začaly prosakovat na povrch až s příchodem jarních mistrovských soutěží, kam jezdil Petr se svými svěřenci v pozici trenéra a kde byl často vyhledáván pro interview fitness médii.

Nicméně tato zdravotní komplikace, která navíc bohužel není ještě zcela dořešená, si vyžádala dlouhou rekonvalescenci a především naprostý klid od cvičení a činek. A to je přesně ten důvod, proč jsme nechtěli prezentovat Petra mimo jeho standartní (čti více než 130 kg) formu.

Ale i přesto, že mírné potíže s dolní končetinou přetrvávají, se Petr pomalu ale jistě vrací k silovému tréninku a proto jsme se rozhodli vám přinést zcela čerstvé, aktuální záznamy z jeho tréninku ramen a trapézů. Věříme, že se brzy vše v dobré obrátí a vy, fanoušci Petra Březny, si budete moct brzy vychutnat jeho monumentální objemy na nějaké zajímavé soutěži.

Pokud chcete vyjádřit svou podporu Petrovi přímo, máte možnost „lajknout“  jeho facebookovou stránku Března Fitness Club, kde najdete aktuální tréninková videa a kde budete mít možnost sledovat jeho pokroky a dozvědět se také třeba mimo jiné o brzkém otevření jeho nové posilovny v České Lípě. DSC_8309.jpg