Nominovaní rozhodčí na Extrifit Cup 2011

Autor: Pavel Vacek
  MARTIN HOLUB
Martin Holub na MS NABBA
Pokud jste si mysleli, že uvidíte na Jabloneckém soutěžním pódiu stát také letošního vicemistra světa federací NAC a NABBA, máme pro vás špatnou zprávu. Martin Holub se podzimní sezony nezúčastní. Víme, že jsme avizovali jeho účast v nominačních bojích o Mr. Universe a následný pokus o získání cenného kovu na této soutěži, avšak únava organismu po náročné jarní části sezony vykonala své a původní předsevzetí se oddálilo o další rok. Svou roli bezesporu sehrálo i časové vytížení kolem pořádání zmíněných závodů a vedení vlastního fitcentra.  

Martin se tedy může plně soustředit na pořádání Extrifit Cupu v Jablonci nad Nisou a my naopak využijeme jeho poznatků, jež získal letos v kláních na mezinárodním poli. Nikdy totiž není od věci mít v porotě čerstvého držitele těch nejmodernějších trendů v amatérské divizi federací NABBA a NAC, navíc oceněné absolutně nezávislým mezinárodním sborem rozhodčích.
Sportovní výsledky:

2000      2.místo Mistrovství České republiky IFBB - kat.nad 90 kg
2001      3.místo Mistrovství České republiky IFBB - kat.nad 90 kg
2002      3.místo Mistrovství České republiky IFBB - kat.nad 90 kg
2009      1.místo Mistrovství České republiky NABBA - kat.MEN II
              Absolutní vítěz České republiky NABBA 2009
              2. místo Mistrovství světa NABBA - kat.MEN II
2010      1. místo Mistrovství České a Slovenské republiky NABBA - kat.MEN II
              3. místo Mistrovství světa NABBA - kat.MEN II
2011      2. místo  Mistrovství světa NAC- kat. MEN II- Lucembursko
              2. místo Mistrovství světa NABBA- kat. MEN II- Brazílie
  _MG_5185.JPG
  KRISTÍNA KUDYNOVÁ
Kristína Kudynová na MS na Maltě
Když jsem hledal někoho na post hlavního rozhodčího, padla volba na Krístínu Kudynovou. A to hned z několika důvodů. S Kristínou jsem se seznámil při našem výjezdu na MS NAC v Lucembursku, kde zástávala post rozhodčí a také byla delegátkou federace NAC pro Českou republiku. Také Kristína měla závodit na soutěži v Jablonci. Ovšem vzhledem k tomu, že prioritní je pro ni spíše účast na soutěžích NAC, kde jsou termíny závodů přece jen trochu posunuté až téměř k závěru roku, účast v Jablonci nezapadla do její koncepce přípravy a Kristína by nenastoupila v dostatečně kvalitní formě. A právě tvrdé, precizně zpracované svalstvo, je její obrovskou devízou v bojích o medaile. Což je mimo jiné důvod, proč si myslím, že i Kristína bude tím pravým člověkem na svém místě. Vzhledem k tomu, že její práce bude spočívat hlavně v koordinaci závodníků na podiu, je třeba dodat, že na ní bude nesrovnatelně hezčí pohled, než na kteréhokoliv mužského arbitra.
Sportovní výsledky:


2005:      5.místo ATP Sport life
               5.místo Eskap Čelákovice
               14.místo Nutrend GP
2006:      4.místo Mistrovství ČR
               3.místo Mistrovství Moravy
               12.místo GP Pepa Opava
2007:       5.místo Mistrovství Evropy Čačak Srbsko
                2.místo Mistrovství ČR
                2.místo Mistrovství Čech 2009
                1.místo WFF World Championship Lebach Německo
                1.místoNAC International Mr. & Ms. Univers Hanburk Něměcko
2010:      1.místo Mistrovství Rakouska
                5.místo NAC International World Championship Spain
                2.místo Mistrovství Česko Slovenska NABBA
                3.místo Mistrovství světa NABBA Malta 28399_111919005517107_100000970236620_66637_6158899_n.jpg
  LIBOR VOBORNÍK

Libor Voborník na MS na Maltě.
Všude na světě najdete spoustu talentovaných borců, jejichž potenciál dalece přesahuje běžnou populaci, sportovní veřejnost nevyjímaje. Ti, co v sobě skloubí tento dar od přírody se svou vůlí, vědomostmi, pílí, sebeovládáním a nezměrnou cílevědomostí, ti jsou těmi šampióny, o jejichž postavách sníme, jejichž plakáty lepíme po zdech a které vídáváme na nejvyšších stupních těch nejprestižnějších soutěží. Ovšem nesmí jim chybět jediná podstatná věc. Zdraví.  Právě to, a ne jedna z těch vlastností, které jsem uváděl, chybělo nadějnému závodníkovi Liboru Voborníkovi k tomu, aby naplno vyčerpal svůj potenciál. Stálé a vleklé nemoci ho nakonec donutili  pověsit soutěžní plavky na ten příslovečný hřebík, právě v ten nejnevhodnější okamžik, krátce po získání titulu vicemistra světa NABBA z Malty 2007.

Ovšem Libor na svůj sport v žádném případě nezanevřel, kulturistiku sleduje, je jejím velkým fandou a příznivcem. Rád se podílí na její soutěžní podobě, a když už mu zdraví brání v aktivní závodní činnosti, tak aspoň dokáže věcně a s přehledem zhodnotit kvality toho, kterého soutěžícího. Bohužel účast Libora je trochu nejistá, neboť ho v nejbližších dnech čeká operace a nevíme, jaký čas zabere jeho rekonvalescence. Nicméně pokud bude schopen přijít, já ho velmi rád uvítám v rozhodcovském sboru.
Sportovní výsledky:

1993 – 3. místo- MČR st. dorostu
1999 – 1. místo M Čech nad 90kg- muži
1999 - 6.místo MČR nad 90kg
2007 - 2. místo Vitalmax Skinfake open nad 179cm
2007 - 2. místo MS NABBA Class I (nad 179cm)
  001.jpg
  MICHAL BENDA
Michal Benda
Krátce se zmíním také o Michalu Bendovi. Michala jsem zaregistroval coby závodníka na Mistrovství Čerské republiky, konané v roce 2007 pořádané na zimním stadionu v Orlové. Zaujal mě na svou kategorii nezvyklou mohutností a přitom velmi kvalitním zpracováním svalstva. Dokonce mám pocit, že jsem tenkrát z tohoto mistrovství psal reportáž, kde jsem se velmi podivoval nad výsledky této kategorie. Dle mého názoru měl tenkrát Michal vyhrát. Bohužel, nestalo se tak. Nedá se nic dělat, takový už je náš sport. O to více jsem se podivil, když jsme se opět setkali, tentokrát na soutěži v Brně, kde zastával pozici rozhodčího. Na soutěž do Jablonce je nominován coby náhradní rozhodčí pro případ, že by někdo z oslovených kolegů nemohl, nebo kdyby zahraniční delegáti nevyslyšeli mou nabídku rozhodování. Pokud ovšem dojde Michal ke slovu, doufám, že jeho verdikty budou stejně tak skvělé jako jeho forma z roku 2007.
Sportovní výsledky:

2. místo oblastní přebor Děčín 2005
1. místo Mistrovství Čech 2005
4. místo Mistrovství republiky 2005
1. místo  GP Österreich 2007
2. místo Mistrovství Čech Litvínov 2007
2. místo Mistrovství republiky Orlová 2007
4. místo Vitalmax Skinface 2007   53.jpg