Mistrovství světa NABBA 2009 Košice

Autor: Pavel Vacek

 


Naše výprava měla 12 členů z toho jsme byli 2 závodníci, Já a Kája. Do hotelu Jasmín v Košicích, kde se  konala prezentace závodníků jsme dorazili v pátek .. okolo 16.00. Samotné závody se pak konaly v nové Košické hokejové aréně. O půl osmé, byla česká reprezentace kompletní a mohla se zahájit prezentace. Na výraze ve tvářích závodníků bylo vidět, že po několika měsíční dietě toho mají plné zuby a těší se na zítřejší klání.


Po prezentaci jsme se rozjeli do hotelů. Naše výprava byla ubytována v penzionu asi 25 km od Košic. Po příjezdu jsme toho už měli plný zuby. Doladili jsme formu palačinkou se zmrzlinou a pak šli spát. Nepotřeboval jsem ani prášek na spaní jak jsem byl unavený. Po bezesné noci jsme se ráno na pokoji namazali barvou, abychom to na místě už jen doladili.


Když jsme dorazili k aréně, šli jsme rovnou do šaten které byli rozděleny podle států a pak už jen čekali na začátek samotného mistrovství. Když jsem se tak rozhlížel po šatně, kterou jsme měli společnou s brazilskou výpravou a viděl jejich formu, tak mě bylo jasný že to žádná sranda nebude.


Po skončení semifinále, byla pauza na oběd. Protože už bylo prakticky rozhodnuto, tak jsem se mohl s klidným svědomím najíst i napít. Po nekonečné dietě to bylo jako sen.


Po třech chodech a dvou litrech koly, jsem se s těží zvedal ze židle a odebral se s partou zpátky do arény. Cestou jsme potkávali slovenský fanoušky, kteří když viděli někoho od barvy tak se s nim chtěli hned fotit. Bylo to celkem příjemné a připomínalo mi to Řecko minulý rok kde nás zastavovali turisti i řekové a chtěli si udělat společnou fotku. U nás v ČR se mi to ještě nestalo.


Tribuny se před začátkem finále naplnili o poznání více než v semifinále. Při slavnostním zahájení, byla velká laserová show, která opravdu stála za to. Průběh byl rychlí.. Závodníci z jednotlivých kategorií předvedli jen volné sestavy a šlo se vyhlašovat.


Naše reprezentace byla myslím dost úspěšná. Dvě zlaté, jedna stříbrná medaile a šest finálových umístění. REPRE
 
Fotografie jsme pořídily propašovaným digitálním foťákem, protože do objektu nebylo možné pronést legálně jak fotoaparát tak digitální kameru. Proto kvalita některých fotografií po několika násobném přibližování je nízká. Vzpomínám si že do šaten nechtěli pustit ani Martina Holuba, protože si sebou nesl nanuka :)

Vojtěch Koritenský, Antonín Dušek
Extrifit Team