Milan Obořil- Věřím v obstojnou formu

Autor: Pavel Vacek

Ahoj Milane, máš 8 dní před Mozolani Classic a na tvém fcb se objevují znepokojivé zprávy. O co jde
Ahoj, jo, Mozolani se blíží, pro mě momentálně raketově rychle, bohužel.  V sobotu večer mě skolila nějaká nemoc, zjistilo se, že je to chycené na průduškách a dnes mě ještě čeká vyšetření na RTG, protože je tam podezření na zápal plic. Takže už skoro týden doma jen ležím, cpu se antibiotikama a různýma práškama, čajema atd..  

Přitom se vše vyvíjelo dobře. Dle tvých aktuálek forma gradovala.
No a to byla asi ta chyba, že se vše vyvíjelo až moc rychle a dobře. V sobotu jsem byl právě na kontrole formy a konzultaci u Toma Bureše, ten byl s formou maximálně spokojený. Říkal, že jsem krásně připravený, že je to pěkně tvrdé a husté, až ho děsilo, že ta forma je tak moc vepředu před mým hlavním závodem. Svaly byly plné, husté, takové neunavené a živé. Dle jeho slov tam bylo ještě trošku tuku na zádech a trochu spodku zadku a voda.

A ty si myslíš, že to má spojitost s tou momentální nemocí?  
No nemyslím si, že to, že jsem byl už připravený, má s tím nějakou spojitost, spíš bych se přiklonil k tomu, když dělám osobního trenéra, tak mám spousty klientů a ti občas umí dojít nemocní. A že jich za posledních pár měsíců bylo nemocných. Tak jak byl organismus trochu míň imunní, tak na mě asi někdo kýchl, nebo zakašlal a ono to vylezlo na povrch.  

Nepodcenil si příjem vitaminů a minerálů?
To právě ne, vždy celou přípravu pravidelně dávám 1g-2g Vitamínu C, náš V-52 od Extrifitu, kde je i dost echinacea, pak jsem pravidelně dával B-Komplex, Zinek. Takže si myslím, že v tomhle problém nebyl. Možná ty teplotní výkyvy jaké u nás jsou. Jeden den 25°C druhý den 5°C. To může mít trochu viny na tom oslabení imunity.  

Dobře. Pojďme se tedy vrátit k Mozolani Classic. Je tedy tvůj start ohrožen, nebo jsi pevně rozhodnutý, že startovat budeš?
Na Mozolani bych startovat chtěl, doktorka mi říkala, že od pondělí pokud mi ty plíce povolí, bych to už mohl udýchat a cvičit i s antibiotikama, akorát je budu muset brát o týden déle a dávat víc vitamínu, aby mě to neskolilo pak před Olympií Amatour, která by měla být mou hlavní soutěží. Takže pokud už v neděli budu moct dýchat, tak v pondělí naskočím na dvoufázové tréninky pouze silové, kdy pojedu jen jednu partii, abych měl do 30min hotový trénink. Za 4 dny chci projet celé tělo, pátý poslední den chci dát jen fullbody trénink a kardio, abych to ždímal a trochu dotvrdil. Forma totiž momentálně není vůbec obstojná, všechno to změklo, váha klesla dolů a zatáhlo se to. Každopádně vím, že velkou roli v tom hraje voda, která teď není tam, kde má být.

Ty máš s retencí vody trochu potíže. Bojíš se toho, že se to díky nemoci projeví?  
Abych pravdu řekl, letos ta retence vody je úplně na pohodu. Jak si hlídám bílkoviny max 2.5g / Kg tělesné hmotnosti, tak s ní nemám moc problém. Koupil jsem si papírky na čurání, kde si každý druhý den měřím PH moči, bílkovinu v moči, glukózu. Dost mi to pomáhá. Když vidím, že je tam moc bílkoviny, nebo je překyselená, uberu maso a zařadím tam spíš protein Hydro 80 a glutamin místo zdroje masa na jeden den. Hodnoty se srovnají a je vše v pořádku. Nejspíš nepotřebuji tolik bílkovin a sacharidů, jak jsem vždy myslel, ale spíš tuky a bílkovin tak akorát.  

Tak snad to nějak dopadne. Těšíš se? Vypadá to letos na extra nadupanou soutěž.
No teď už s tím nic nenadělám, stalo se a já musím najít cestu jak jít dál, takže pokud to půjde, opřu se do toho a zkusím ze sebe vymáčknout maximum. Jídlo si hlídám pořád, takže moc tuku tam přibýt nemohlo, tipuji, když moc tak kilo. Vím, že to dokážu sundat, jak se začnu hýbat. Soutěž bude letos neskutečně našlapaná, bude tam obrovská konkurence, nekladu si na tu soutěž žádné ambice, přece jen je to pro mě soutěž po 5 týdnech diety a vrchol chci mít jinde. V kategorii nad 85kg se srovnávat se zkušenýma borcema, kteří budou mít třeba i o 15-20kg víc, to bude masakr! Každopádně Mozolani je soutěž s perfektním zázemím a úrovní, takže to bude další výborná zkušenost.  

Na soutěži bude i tvůj stájový kolega z Extrifit Teamu Vojta Koritenský. Byť v profi kategorii. Jaký mu tipuješ výsledek?
Na Vojtu se hodně těším, jak na týmového kolegu a super člověka, tak na jeho famózní formu. Sleduju pravidelně jeho stránky na FB a On The Top a forma neskutečně graduje a zlepšuje objemy svalu a někde i tvary. Takže jsem zvědavý. Co se výsledku týče, nedovedu posoudit, nevím, který z profíků tam bude. Každopádně bych mu přál, aby byl ve finále a mohl ukázat a zabojovat i o bednové příčky!

Ty se ukážeš v rámci možností i na Expu. Jak vnímáš takovéto setkání s fanoušky. Bereš to jako nutné sponzorské zlo, nebo to naopak vyhledáváš?
V žádném případě to pro mě není sponzorské zlo ani nic takové! Já jsem strašně rád, když se můžu setkat se svými fanoušky, věnovat jim fotku a moje poděkování za jejich čas, který stráví nad tím sledovat mě! Takže Expa na našem Extrifit stánku mám hrozně rád a tím bych chtěl i říct lidem, ať se nebojí za námi přijít, pokecat, či pro fotku nebo podpis! Já osobně to rád uvítám a nikdy nikoho neodmítnu!  

Co bude následovat po Mozolani classic?
Týden na to jsem si poslal přihlášku na Austria Cup, kde jsem loni o pár bodů nevyhrál, tak doufám, že se mi podaří formu ještě kousek posunout a přijít tam a ukázat, že jsem letos lepší.  

Tak doufejme, že odplata bude sladká.  Na závěr se tě chci zeptat, jak jde novomanželský život a jestli to, že pořád ležíš, nemá souvislost právě s tím? :-)


Doufejme. Jinak novomanželský život je super! A určitě to na to nemá vliv, jsem nyní už s mojí ženou 10let, takže se známe už víc než dost a nic se nemění, naopak mi přijde, že jsme si teď ještě víc vzácní a je to lepší

Já ti díky za rozhovor. Chtěl bys něco závěrem dodat?
Já díky za rozhovor! Dodat bych chtěl určitě to, že si nesmírně vážím pomoci Extrifitu, všech kteří mi v letošní sezóně pomáhají, ať už je to finančně nebo psychicky. Pak Tomáši Burešovi za to, že mi umožnil se chystat pod jeho vedením, jelikož mi to přineslo hodně dalších nových rad a zkušeností a pevně věřím, že letos bude konečně obstojná forma a vylepším si tak loňskou nepovedenou sezonu.