Lukáš Veselý: 9 měsíců s Vojtou a zn. Extrifit

Autor: Pavel Vacek

9 měsíců s Vojtou Koritenským a značkou Extrifit.

Tolik času uplynulo od mého prvního setkání se skvělým sportovcem, trenérem a nyní i kamarádem Vojtou Koritenským. Na začátku února 2012 jsem cítil nejen po fyzické stránce, že se sebou potřebuji něco udělat. Tehdy jsem dostal kontakt na Vojtu a domluvil si s ním schůzku ve Fitness Filip, kde kromě toho, že sám cvičí, trénuje i své klienty.

První setkání bylo rychlé a stručné. Bylo mi řečeno, že projdeme dva základní tréninky: první na horní část těla, druhý na spodní a podle těchto tréninků a mého cíle, se kterým jsem přišel do fitka (trochu nabrat kondici a shodit nějaké to kilo), mi stanoví cvičební plán a jídelníček.

Jídelníček – to bylo to, co jsem nikdy moc neřešil, nejedl jsem sice nějak nezdravě, ale neměl jsem chuť to nějak řešit. Jenže jakmile jsem to sdělil Vojtovi, že nebudu řešit jídlo a ani sportovní doplňky, usmál se na mě a popřál mi hodně štěstí s tím, že on je časově hodně vytížený a nebude ztrácet čas s někým, kdo nestojí o změnu, a že je mu jedno, že by měl z mých tréninků nějaký peníz, ale bez jídla a doplňků to prostě nejde. Takže mi nezbývalo nic jiného než přistoupit na jeho pravidla. První dva tréninky proběhly na konci února a já za tři dny po nich obdržel rozepsaný cvičebný plán, jídelníček a rozpis suplementace od značky Extrifit (od značky, na kterou Vojta nedá dopustit a teď už vím i já proč ;-).

13. února 2012   Moje startovací váha byla 93 kg při výšce 183 cm a první měsíc tréninku se nesl ve správné technice cvičení a osvojení si základních technik, takže to, co mě na fitku dříve vždy bavilo - zvedání co nejtěžších vah a překonávání svého maxima, bylo najednou pryč a já místo toho kolikrát cvičil jen s minimální váhou. Ale postupem času jsem pochopil, že to není o váze na čince, ale o technice - a v té je Vojta opravdový mistr. Cítil jsem, že moje tělo dostává opravdu zabrat. Fakt, že každý večer musím mít navařeno jídlo na druhý den, se stal postupně samozřejmostí. Tak jako ve cvičení i v jídlu jsem potřeboval osvojit základní nácviky, a to hlavně změnit frekvenci jídla z ranní kávy, oběda, kávy, večeře a druhé večeře na snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a druhá večeře. Zpočátku jsem nechápal, jak při této „žranici“ mohu shodit nějaké to kg, ale prostě jsem držel hubu a krok, jak mi bylo řečeno na začátku. 29.května 2012

V mém jídelníčku se objevilo hodně vloček, rýže, proteinu, kuřecího, hovězího, krůtího masa a zeleniny. Po prvním měsíci ubylo pár kil a už jsem pochopil smysl všeho. Další měsíc se mi jídelníček zpřísnil a přibyly další doplňky - jak jinak než značky Extrifit, a tak kromě proteinu WPC 80, Aminobeef, Gela 900 nyní přibyly další tři produkty, díky kterým jsem si svůj jídelníček začal užívat - Gainer GO PRO 30 příchuť dvojitá čokoláda – to je prostě luxus, Hydro Instant - chuťová parádička a Long 80 – hlavně borůvková příchuť – to byly moje nej. Tréninky byly těžší a ve větším tempu; když celý trénink v původních fázích trval něco přes hodinu a čtvrt i s procvičením, nyní jsme se dostávali k času něco málo pod hodinu.

obrazek

Ke konci května se moje váha dostala pod 85 kg a opět jsem dostal změnu jídelníčku, přibylo více bílkovin, zmizely úplně vločky, které byly nahrazeny rýží i k snídani. S tím i přibyly i další doplňky, tentokrát GlutaPure 100 a protein Professional ISO 90 – všechny příchutě jsou skvělé, ale čokoláda se opravdu povedla. V červenci jsem si dal menší pauzu a vyrazil právě s Vojtou a našimi partnerkami na kratší dovolenou do Chorvatska, kdy jemu po této pauze začínala příprava na podzimní soutěže, a zde se nám v hlavě zrodila myšlenka otestovat na mně jeho systém tréninků. Samozřejmě mi je trenér upravil pro mou osobu a kondici, jelikož co zvládá on, to bych nezvládl - nejde jen o váhy, ale i o preciznost a intenzitu, s jakou Vojta cvičí. Naordinoval mi však stejné doplňky Extrifit a stejný jídelníček. Šlo nám o to porovnat výsledky u poloprofesionálního kulturisty Vojty a normálního cvičence, a tak se 9. července vše zpřísnilo, jak jídelníček, tak tréninky. Bylo velmi náročné skloubit to s prací a osobním životem, ale vždy když jsem se nad tím pozastavil, vzpomněl jsem si na Vojtův elán při cvičení a šel prostě dál. Z doplňků mi toho už moc nepřibylo - jen hell gel, který jsem posléze střídal s E.NOX SHOCK, ale přeci jedna zásadní věc tu byla, a to BCAA Instant - produkt, který mi při tréninku vlil novou energii do žil a já se na něm stal takřka závislý – je to prostě něco úžasného ve všech ohledech.

16.července 2012  

A jak to vlastně celé dopadlo? Vojta se stal vítězem Arnold Classic Europe 2012, ale to už každý ví, a já ustálil svou váhu na rovných 77 kg a dosáhl jsem výsledků, o kterých jsem nikdy ani nepřemýšlel.

Jako malé poděkování hlavně svému trenérovi Vojtovi, ale také značce Extrifit za její výborné produkty, je těchto pár vět o mých 9 měsících, které mi zásadně pomohly na cestě k mému cíli!

Děkuji a těším se na další výzvy! 

9.listopad 3 2012 9.listopadu 2 2012 9.listopadu 2012