Kulturistika jako smysl života!

Autor: Pavel Vacek


Denně slyšíme v nejrůznějších médiích, že ten a ten spáchal sebevraždu. Znáte to? A právě ony sebevraždy bývají velmi často způsobené ztrátou smyslu života. Kdo nemá smysl života, jako by neměl pro co žít. Nemá důvod proč existovat. Ale my máme. Protože máme kulturistiku, která natolik ovlivňuje lidský život prostřednictvím jak samotných tréninků, tak celkovou životosprávou, že snad každý z nás musí být rád, že měl možnost si tuto disciplínu zamilovat a zasvětit jí svůj život, jak na rekreační úrovni, pro radost, tak například snem získat profi kartu, jako například před pár dny Alex Lesukov nebo náš Milan Šádek. À propos koukal jsem před pár dny na Milanovu současnou formu, a i když jsem to bral kdysi s úsměvem, dnes už tomu skutečně věřím, že ji jednou dostane, jestli bude nadále tak houževnatej. A přejme mu to! 534844_10200528671045504_479784471_n
Smysl života
 

Náš pocit vlastní hodnoty, to, jestli si sami sebe vážíme, je právě do určité míry ovlivněn tím, jestli máme nebo nemáme onen smysl života. Smyslem života může být doslova cokoliv. Pro někoho Bůh, pro jiného rodina a pro někoho dalšího třeba hromadění peněz. Často se stává, že mnozí před smyslem života jaksi zavírají oči a pak najednou, když se jim něco velmi nepříjemného v životě stane, tak neví, co si mají počít se svým životem.
 
Už jsem s tím životem chtěl skoncovat!
 
Chtěl bych vám vyprávět příběh, který se mi kdysi stal. Znal jsem jednoho borce, který se jmenoval Jarda, a ten Jarda se dostal do velkých problémů. Školu nedostudoval, protože se rychle zamiloval a myslel si, že když bude svoji ženskou pěkně živit, tak o ni nikdy nepřijde. Co myslíte? No, přišel o ni. Utekla mu s jeho nejlepším kamarádem.
Z toho všeho žalu se v práci ožral, a když to zjistil jeho šéf, tak mu dal hodinovýho padáka.
 
A vzhledem k tomu, že si z banky vypůjčil strašně moc peněz, aby tý, co mu utekla s nejlepším kamarádem, vybavil celej kvartýr, začali po něm jít exekutoři. A protože práci nesehnal a neměl z čeho zaplatit ty strašný dluhy, co dlužil bance, nakonec přišel o ten krásně zařízenej byt, protože neměl ani na nájem. A skončil na ulici jako bezdomovec. Co si pamatuju, tak se s rodiči nestýkal, ale nevím proč, nevyptával jsem se ho kdysi na podrobnosti.
  541744_10152417802530594_838170793_n
Ale jedno vím. Když jsem poznal Jardu, Jarda byl rozhodnutej si svůj život vzít, a jak on vždycky říkal, neměl důvod tady ještě dál smrdět. Pro rejpaly jsem Jardu poznal v krizovém centru, kde jsem kdysi pracoval jako terénní a komunitní pracovník.
 
Nevěděl jsem, jak Jardovi pomoci, ale říkal jsem si, že nějak musím. A tehdá mi napadlo, že ho seznámím s kulturistikou. A on že jo. Dokonce jsem s ním několikrát i do toho fitka zašel, abych mu alespoň vysvětlil nějaký základy samotnýho tréninku. Já jsem tomu moc nevěřil, že by mu to nějak významně mohlo pomoci. Ale ono mu to pomohlo. Změnilo mu to život.
 
Kulturistiku si úplně zamiloval a jsem přesvědčený, že mu dokonce zachránila život.
Nakonec si našel práci, školu dodělal, a když byl za vodou, odstěhoval se do Německa, kde momentálně žije a má rodinu. Předpokládám, že mnozí by šli dneska za ním, alespoň podle facebookovských zpráv typu, když Zeman na hradě, tak to musím emigrovat!  Ale zpátky k Jardovi. Kulturistika vám může udělat život smysluplným a Jarda je tím důkazem.
Poselství mladé generaci
 
Kulturistika se neobejde bez mladé generace. Kulturistika vás potřebuje! Když už jsem zmínil toho bláznivýho Zemana, který snad po každé, co jsem zapnul telku, tak říkal: „Po ovoci poznáte je!“ Něco v tom smyslu, že je to z bible a že to platí i dneska.
 
Ale možná, že ten náš nový prezident měl pravdu. O tom, jak budete v životě spokojení, rozhodnete vy sami tím, že naleznete smysl života prostřednictvím kulturistiky jako sportu, a tím ji budete prezentovat i svému okolí. A ostatní poznají, že vám něco dává takovej ten drive, tu sílu, všechno zvládat líp než ostatní. Já vždycky říkám, kdo zvládne těžkej trénink nohou, zvládne v životě všechno a něco na tom asi bude.
 
Musí být na vás znát, že pro něco žijete, že máte nějakej ten smysl života. Tento článek chci zejména věnovat mladým, začínajícím kulturistům, kteří jsou budoucností našeho milovaného sportu. Za pár dní se mě má narodit syn Max, tak jsem trošku sentimentální z toho všeho, ale jedno vím jistě. Budoucnost našeho sportu je ve vás mladých. Narodili jste se do svobody a využívejte svůj potenciál k plnění svých snů právě jako náš Milan Šádek.
 
Neposlouchejte dinosaury!
 
Momentálně manželka zapla nějaký ten televizní pořad Sama doma nebo tak něco a je tam nějaký týpek rádoby trenér na míči a říká: Když chcete začít cvičit na míči, musíte se nejdříve poradit se svým lékařem. Čumim na to jak blázen. S lékařem? Hopsání na míči budu konzultovat se svým lékařem. To snad ne. Nejsem sice Halina Pawlovská, ale moje rada zní, dělejte všechno po svým a neposlouchejte konzumní rádoby chytrolíny, kteří se řídí nejapnými předpisy. Mladá generace měla vždycky jakési obdobím vzdoru a vy se toho nebojte! A dělejte to, co cítíte, že je správné a neposlouchejte konzervativní dinosaury, kteří si jen mastí svoje arogantní ego.
 
Najděte smysl života díky kulturistice!
 
Řekněte kulturistice své ano a ona váš život udělá šťastnějším. Mějte ji rádi a ona bude mít ráda vás. Dnešní svět je plný nejrůznějšího chaosu, drog a násilí.
Kulturistika tento náš svět dokáže udělat lepším, tak dejte kulturistice možnost udělat váš život smysluplným.
  180221_10150897223989786_1837528623_n