Katka Kyptová-Otevřená a na rovinu-5. díl

Autor: Pavel Vacek
Pokračování z 4. dílu:
PV: My jsme skončili naposled u peněz a tady se mi nabízí téma, které ti asi moc příjemné nebude. Před nějakým časem se tu vyrojily e-maily, s řekněme, explicitním choulostivým obsahem, které tě zobrazují v určitých sexuálních pozicích. Je tady teď prostor pro nějaké tvé vyjádření, tvůj pohled na věc. Takže otázka zní: To je taky nějaký tvůj způsob obživy? Máš k tomu nějaký komentář? 
KK: Nooo....tak, co na to říct? V první řadě chci prohlásit, že už to nedělám. Přeorientovala jsem se právě na trénování lidí, což mě baví, naplňuje mě to a navíc to s sebou přináší slušný finanční efekt. Já jsem předtím dělala na chatu. To prostě dělá kde kdo. A to se týká i ostatních českých závodnic. Dají se tím vydělat slušný prachy. Je to tak, že jsi zaregistrován na live chatových stránkách, které jsou zaměřeny na kulturistky a holky se svalama. Pokud umíš anglicky, umíš nějak komunikovat, tak si vyděláš. Ačkoli ti zákazníci těch stránek jsou vesměs úchyláci, tak je to často jen o povídání. Anebo o svalech. Já jim ukážu biceps a oni tam někde na druhý straně oceánu nad ním masturbují. Jeden čas jsem tím hodně žila, to je pravda. Ale třeba celou přípravu na Košice jsem zaplatila z těhlech peněz. katka.jpg PV: No, to je sice hezký, ale pak se to vyloupne ven a je to dost nepříjemné si myslím. Mně by to asi vadilo.
KK: Mně ne.   PV: To prostě neřešíš? 
KK: Ne.   PV: A lituješ toho? 
KK: Ne, vůbec ne.   PV: Viděla jsi vůbec ty e-maily? 
KK: Ne, mně je nikdo neposlal. Samozřejmě přišly Ondrovi, ale já je nikdy neviděla. Nejsměšnější je, že ten, co mu je poslal, pak volá Ondrovi a říká mu, jak je to strašný a co na to říká. A Ondra se ho zeptal, kolikrát to viděl. A on na to, že asi desetkrát. No, a co pak na tohle máš říct?   PV: Ondrovi to nevadí? 
KK: Ne, ten je v pohodě. Tak ty lidi co mě znaj, si z toho dělaj spíš legraci. Horší je náhled těch, kteří mě neznají. Tam je to samozřejmě mnohem horší. Ale nějak jsem se nesetkala s tím, že by to někdo odsuzoval. katka-nude-thumb-500x501-78.jpg PV: No, tak to je otázka. To, že ti nikdo neřekne do očí, co si o tom myslí, ještě neznamená, že ti samí lidé nebudou psát po fórech, mailech, chatech a já nevím kde, svůj opravdový názor. Byť samozřejmě pod rouškou anonymity. Ochota lidí nést za svůj názor odpovědnost je směšně nízká. 
KK: Tak možná to má za následek, že si o mně myslí, že jsem kurva, co spí s každým. Ale na prstech jedné ruky, a to doslova, bys spočítal počet mých sexuálních partnerů. Prostě lidi souděj na základě nějakých drbů, nebo povrchních informací. Většinou ti, kteří mě pak poznají lépe, ten názor změní.   PV: Dobře. Já tam vidím ještě jeden problém. Všichni, co si takovýmhle způsobem vydělávají, to vesměs dělají kvůli závodění. Aby měli na přípravu. Pak tedy vylezou na prkna a vzhledem k tomu, že jsou třeba dobří, začne o ně být zájem, fanoušci shánějí infa a teď bum a leze to všechno ven. U těch holek je ještě veřejnost shovívavá, navíc většinou ani nepotlačují svoji přirozenou orientaci, ale u chlapů mi celý ten proces přijde kontraproduktivní. Protože se objeví na podiu a celým sálem najednou jede ta posměvačná šuškanda. 
KK: To je možná tady.   PV: A proč myslíš, že venku ne? 
KK: Protože to tam dělá skoro každej.   PV: To ale není moc dobrá vizitka 
KK: Jak jsem se tomu věnovala, tak mám docela dobrý přehled o tom, kdo to dělá. A musím říct, že u holek je to vážně hodně rozšířená praxe i u těch nejlepších profesionálek. Navíc, v Americe je to dost promakanej byznys, kterej je marketingově a technicky na vysoký úrovni. A navíc je o to zájem! Já byla teď na focení u jedný holčiny a ona si tím vydělala na barák s bazénem, plazmu přes celou stěnu, auta a tak… Kdo by tohle nechtěl?  PV: Tak já bych to chtěl. Ale ne za cenu, že bych se musel s někým šermovat penisem. 
KK: Ale to já nikdy nedělala! Já na chatu jsem vždycky sama. A druhá věc, mě to docela bavilo. Nemusela jsem se do ničeho nutit. Kdyby to šlo proti nějaké přirozenosti, tak by to byl asi problém.   PV: Já bych to uzavřel otázkou, jestli to tvému nejbližšímu okolí nevadí?   KK: Ne, vůbec. KK.jpg PV: Tak to je možná to nejpodstatnější. Na druhou stranu, teď jsi udělala pár fotek s Veronikou Šmardovou a na ty jsou docela příznivé ohlasy, ne? 
KK: Jo, jo. Ty se lidem líbí.   PV: V tomhle případě si říkám, že je dobře, když se ta ženská kulturistika prezentuje v téhle podobě. Na krásně zpracovaných uměleckých fotografiích. 
KK: No, to je v Americe už dlouho, jen se to k nám ještě nedostalo. Oni dělaj hezký fotky v takové eroticky lechtivé formě. Neukazují kulturistky jenom strhané a odvodněné na soutěži. Tak by samozřejmě nikdo vypadat nechtěl. Tady ta veřejnost neví, jak ty holky vypadají  mimo sezonu, jak vypadají, když jsou hezky namalované, upravené. V Americe se o tu nápravu image kulturistiky snaží víc.   PV: Ty chceš dostat tu ženskou kulturistiku mezi veřejnost? Snažíš se jí ty sama nějak propagovat? 
KK: Tak já myslím, že se mi to docela daří ji propagovat mezi normálními lidmi. Aby na to měli jiný pohled. Snažím se, aby ji vnímali, jako něco pěkného. Bohužel my se bereme strašně vážně a na každou poznámku reagujeme hrozně nevrle. Myslím, že v tomhle ohledu byla hodně úspěšná ta talk show s Karlem Šípem. Jenže, pak se objeví reportáž, jako byla ta na I-dnes, nebo streamu, kde je viditelná snaha tu kulturistiku poškodit. Vybrali tam ty nejhorší možný fotky, navíc upravený ve fotoshopu, do toho nějaký zavádějící komentáře…Moc nechápu, co k tomu ty lidi vede.  I já můžu udělat pořad o modelkách, jak umíraj na anorexii, fetujou a podobně. Každopádně, proti tomuto se bojuje těžce.   PV: Tak je to také o nějaké ziskuchtivosti. 
KK: Ale jo, v pořádku. Kulturistika bude vždycky kontroverzní téma. Spíš mně vadí, že to je automaticky spojené se steroidy a těm čtenářům se to vyloženě cpe. A to mně štve. Že nikdo nemá ani tu minimální snahu zjistit, o co vlastně jde a za 2 sekundy má jasno a divákovi se servíruje soud. Nikdo neví, čím si musím projít, abych se dobře připravila. Že nespím, že musím na aerobku, že musím tvrdě makat, držet dietu, kolikrát jsem v hypoglykémii a do toho normálně pracovat. Spousta těch, co mě znají, ani nechápou, jak to můžu vydržet. Já mám kolem sebe spoustu lidí, kteří né, že by se jim to vyloženě nelíbilo, ale rozhodně by takhle vypadat nechtěli, ale obdivujou vůli, to že máš svou cestu, po které si jdeš, že se nenecháš odradit těma, co ti cpou furt tu svoji pravdu, jak je to hnusný. Jak už jsem ti říkala, to byl boj, který já už jsem si vyhrála. hp-main.jpg PV: Na tohle „šíření dobra“ máme teď internetové diskuse. Tam si někdy taky počteš pěkný věci, viď? 
KK: Já chápu, že diskuse jsou od toho, aby se diskutovalo. Ale já to mám tak, že když se mi něco líbí, tak ten názor vyjádřím, když ne, tak to prostě vypnu a hotovo. Ale aby někdo napsal obsáhlou stať, jak je někdo odpornej, tak to přesahuje moje chápání. To mám vyloženě pocit, že ty lidi nemaj co dělat, že chtěj prohádat odpoledne.   PV: Tak musíš to brát tak, že většina těch diskutujících jedinců jsou kluci, co by strašně chtěli být kulturisti, ale z nejrůznějších důvodů se tak nikdy nestane. V posilovně z něj maj prču a teď on nalezne tenhle internetový život. Naštuduje si pár prázdných vět, které mu posléze pochválí někdo, kdo tam taky žije to své alter ego a jeho sebevědomí v ten moment ukrutně vzroste.  Takže vzhledem k tomu, že v reálu ho nikdo nebere, ale na netu je to king kong, tak tam samozřejmě tráví spoustu času. 
KK: To máš pravdu, ale to není jen v kulturistice, to je i na facebooku, všude.   PV: No, samozřejmě. Moula z fabriky, co nestál nikdy na bruslích, se bude hádat na hokejovém fóru, co měl udělat Jágr na ledě.   KK: To je stejný, jako když byla teď Verča na Vyškově na závodech a ve fóru se o sobě dočetla, co tam ta Šmardová dělala? Co jim na tohle máš říct? Prostě si to zkusila, dala tu kůži na trh. Lidi napíšou na ten net cokoliv, ale většina není schopná to převést do praxe.   PV: No, tak třeba si tohle přečtou a chytnou se za hlavu. My už budeme končit, já myslím, že jsme toho probrali ažaž. Já ti chci poděkovat za tvou otevřenost a vstřícnost. Popřeju ti hodně úspěchu v nadcházející sezoně i v těch následujících. Chci ti také popřát štěstí v soukromém životě. Děkuji ti za rozhovor. 
KK: I já Tobě děkuji za povídání. vývoj.jpg