Karolína Holubcová: Je mi zase dobře.

Autor: Pavel Vacek


Tak Kájo, co je u tebe nového?
KH: Je toho celkem dost. Přestěhovala jsem se, bydlím teď v Litoměřicích, mám novou práci, nového přítele…

Skočím ti do řeči. To je kdo, představíš nám ho?
KH: Vždyť to už všichni vědí…

(smích) No, musím ti říct, že já se to z celého Extrifit týmu dozvěděl jako úplně poslední a bylo to pro mě celkem překvapení.

KH: Dobře, fajn, já to tedy řeknu jakoby oficiálně. Mým novým přítelem je Jirka Borkovec. A jsem za to samozřejmě ráda. Já prostě jenom nejsem ten typ, co by tyhle věci měl potřebu nějak vytrubovat do světa. Nemusím nikde vystavovat na facebooku fotky jak jsem strašně happy. Teď jsem šťastná a je mi tak dobře. Velký podíl na tom má i to přestěhování se do Litoměřic. IMG_4427
Co tím máš přesně na mysli?
KH: No tak mám novou práci, která mě nesmírně baví. Poznávám nové lidi, získávám nové přátele a zároveň mi to přestěhování umožnilo nechat za sebou všechny ty s*ačky, které mě poslední dobou pronásledovaly..
Tohle všechno ale muselo mít hrozně rychlý spád, ne? Jak k tomu vůbec došlo?
KH: Tak my jsme se samozřejmě s Jirkou znali už předtím, pak jsme si spolu začli psát, no prostě klasika…
Dobře, ale kdy tam přeskočila ta pověstná jiskra?
(do hovoru vstupuje Jirka Borkovec): Úplně hned, dokonce ještě dřív, než ke mně přijela. KH: My jsme se nějak výrazněji potkali loni na Mr. Universe. Oba dva jsme byli zabředlí do těch svých vztahů s dnes už bývalými partnery, oba dva v nijak extra bujarém duševním rozpoložení. Pro mě byl celý rok 2011 úplnou katastrofou.. Zasáhla nás doma rodinná tragická událost, od čehož se nakonec také asi trochu odvíjela i ta moje sportovní forma a do toho všeho se mi od bývalého partnera nedostávala taková psychická podpora, jakou bych v té době očekávala a potřebovala.. Takže jsem dost laborovala s tím, jestli mám pokračovat ve sportu, jestli si mám ponechat svaly, prostě nevěděla jsem co dál a jakým směrem se mám vydat. A v tomhle rozpoložení jsme se dali s Jirkou do řeči... 47.jpg JB: No a mně se to nechtělo nějak rozebírat po fejsu a tak jsem jí navrhl, ať se klidně staví, že to proberem.
KH: No a dopadlo to tak, že se ta konzultace protáhla na celý víkend (smích) Pak jsem tam jela ještě párkrát a nakonec jsem tam zůstala.
 
Počkej, ale mně a myslím si, že nejenom mně, zajímá výsledek té konzultace. Ty jsi tam přece jela s tím, že nechceš mít svaly a že nevíš co a jak. Teď už to tedy víš?

JB: Každá ženská má po nějakém rozchodu, nebo rozvodu potřebu nějaké změny. Kája přijela s tím, že chce shodit svaly, ale zároveň chtěla dál cvičit a chtěla mít výsledky. Takže když přijela, tak já jí řekl, jestli se snad nezbláznila? Že prostě nesmí přestat.  Že nesmí opustit to, co má tak ráda a co jí naplňuje.
KH: Jirka se strašně zajímal o moje cvičení, o mně jako takovou, prostě o všechno. Teď mě to zase strašně moc baví, trénujeme spolu, žijeme spolu v tom pravém slova smyslu. A já jsem teď šťastná a říkám si: Proč já blbá, jsem tohle všechno chtěla zahodit? Kvůli čemu? Kvůli komu? Ne. Jsem ráda, že to tak dopadlo.
Dobře, ale k tomu, aby ses sbalila, přestěhovala a v podstatě dost výrazně změnila dosavadní život, jsou tři schůzky celkem málo, nebo ne?

KH: Ale jinak to nešlo. Nevěříme na vztahy na dálku. Ale fakt je ten, že mi rozhodování ulehčilo to, že firma, kde jsem pracovala, zrovna zkrachovala. Navíc jsem neměla vlastní byt, takže nebylo zas až tak moc co řešit.
JB: A u nás ve fitku zrovna končila jedna holka. Takže jsem Káje navrhl, že může pracovat tam. Prostě to do sebe zapadlo téměř dokonale. Osud asi.

A práce ve fitu tě baví?

KH: No jasně! Moc. Navíc mám i spoustu svých osobních klientů.
A co do budoucna plánuješ po osobní stránce?

KH: Já teď žiju přípravou a odhodláním uspět na Mr. Universe. Chtěla bych si napravit reputaci, kterou jsem si pošramotila loni a chci být o to lepší. Hodně mi k tomu pomáhají i společné tréninky s Jirkou. To je pro mě taky dost zásadní změna, protože předtím jsem cvičila sama, kdežto teď jedeme spolu a je to sakra znát. Navíc mi to Jirka celý překopal a myslím si, že to je docela znát už teď.  Jo a taky bych nerada zapomnělě na mého sponzora, fy Extrifit, který mě zásobuje doplňky výživy. I to je dost zásadní pomoc.

Co tedy děláš jinak?

KH: Všechno. Jiný split, jiný počet tréninků, počet sérií, cviky, prostě všechno
A největší změnu vidíš v čem?

KH: V celkové změně prostředí. Je to něco nového. Znáš to, když chodíš pořád do toho samého, tak už ta motivace a nasazení časem uvadá, je to pořád to samý. No a taky v intenzitě tréninku. Když teď trénuju s Jirkou, tak to nasazení je úplně někde jinde. Stojí pořád za mnou, dává mi dopomoc, takže teď cvičím s váhama, na které jsem dřív ani nepomyslela. Je to všechno lepší.

A kdy uvidíme zase tebe, Jirko, zase na prknech?

JB: Asi až za tři roky, nebo déle. Je to součástí mojí strategie, kdy bych chtěl přibrat 15 kilo a prezentovat se mnohem mohutnější, než jak mě moji fanoušci znají.

No dobře, jak to tedy zakončit? Myslíte si, že vám tohle milostně-kulturistické spojení vydrží?

(Téměř jednohlasně): No jasně, že jo. My si prostě strašně rozumíme a je to skvělé, že jsme se potkali a dali dohromady. Jsme za to rádi.