Jiří Procházka- Chtěl jsem vypadat prostě jako chlap.

Autor: Pavel Vacek


Dlouho jsem přemýšlel, kterou osobnost současné kulturistiky požádám o rozhovor. Když jsem tak nad tím přemýšlel, narazil jsem na jméno Jiří Procházka. Říkám si, není to žádný ostřílený kulturistický borec, nemá žádné výrazné soutěžní úspěchy, a přesto jsem se dočetl, že navázal spolupráci s firmou NEBBIA podobně jako borci typu Vaniš či Šádek. Proto jsem se tentokrát rozhodl dát prostor mládí a požádal tohoto kulturistu, aby se nám v krátkém rozhovoru představil, sdělil nám své závodní plány a prozradil zajímavosti ze svého života.
  403000_126257490854526_1836499373_n
Jirko, můžeš se čtenářům v krátkosti představit?

Ahoj, jmenuji se Jiří Procházka a je mi čerstvě 21let.  Měřím 187cm a moje momentální váha je 97kg. Pocházím z Bruntálu, ale v současné době bydlím v Prostějově.
 
Co tě vlastně přivedlo ke kulturistice?

Co mě ke kulturistice přivedlo? No abych řekl pravdu, byla to moje ex přítelkyně. V době kdy jsem  byl s ní, jsem byl hubený klasický šampónek. Ona byla strašně krásná a já se vedle ní cítil docela podřadně. Chtěl jsem, aby na mě byla hrdá, aby její kamarádky mohli říct, že má pěkného kluka. Chtěl jsem prostě vypadat jako chlap a né  jako slečinka.   Svalnatá těla se mi ale vždycky líbila a to díky filmům s Arnoldem.  Nikdy mě však nenapadlo, že bych se mohl kulturistice v budoucnu věnovat.
 
Ty jsi v nedávné době navázal spolupráci s firmou  Nebbia. Můžeš nám o této spolupráci něco říci? Jak se vlastně podaří tak mladému klukovi, který nemá v kulturistice žádné větší úspěchy, zaujmout takového sponzora?

Ano, navázal jsem spolupráci s firmou NEBBIA, která mě obléká.  A podařilo se mi to tak, že pan Pecko, majitel firmy  NEBBIA, se rozhodl dát šanci hrstce kluku z ČR a SK, kteří doposud nemají sponzora a zároveň mají nějaké soutěžní cíle a ambice něco dokázat. Rozhodl se, že jim pomůže tím, že je mediálně zviditelní a bude oblékat. Za to mu jsem velice vděčný. A nejvíc jsem hrdý na to, že jsem v týmu s naší kulturistickou špičkou, jako je například Petr Vaniš nebo Milan Šádek. 163540_126310307515911_773874969_n
Máš v současné době trenéra, nebo někoho, s kým konzultuješ trénink, výživu a veškeré věci okolo?

V nedávné době jsem navázal spolupráci se státním trenérem Vladimírem Pajičem.
 
Jak vypadá tvůj trénink v objemové části přípravy a jak se mění s blížícími se závody?

No můj trénink v objemové fázi vypadal tak, že jsem cvičil 3x týdně a to 3 velké partie každý trénink. Začal jsem  GVT  tréninkem, ten jsem cvičil 6 týdnů a poté 4 týdny trénink Korte.  Následně opět 6 týdnů GVT. Poté jsem nasadil vynikající trénink FST-7, který jsem si tak trošku poupravil k obrazu svému. No a poté můj trénink vypadal tak, že jsem měl tréninkový split 2+1 a 3+1. No a dnes začínám nově sestavený trénink od trenéra a to split  4+1.

Můžeš nám prozradit nějaké silové výkony?

Nejsem moc silový typ. Snažím se hlavně dodržovat správnou techniku. Ale párkrát jsem si na tréninku zkusil silovější opakování. V letošním objemu jsem poprvé pokořil 50kg jednoručky na tlaky na prsa,  bench press 140kg, mrtvý tah 220kg a dřep 160kg.
  24664_126368690843406_382033126_n
Ještě se v krátkosti vrátím k tvému trenérovi Vláďovi. Co si slibuješ od vzájemné spolupráce a jaký máš názor na to, že tento trenér buduje šampiony. V čem je jeho kouzlo?

Proč jsem se rozhodl spolupracovat právě s Vláďou? Mám proto jediné vysvětlení a to je fakt, že podle mě je to nejlepší trenér v celé ČR a Slovensku, možná i na světě. Tomu nahrává fakt, že žádný jiný trenér nemá v juniorských kategoriích tolik úspěchů se svěřenci jako on.  On bere všechny jako rodinu, když vidí, že se daný člověk snaží a maká, řekl bych, že ho opravdu bere jako syna. Já s ním sice spolupracuji jen krátkou dobu, ale mám pro něho jen slova chvály a uznání. Každý koho trénoval, měl úspěch a já věřím a očekávám, že spolu taky něco dokážeme. On je absolutní špička a věřím, že s jeho pomocí se mi splní sen a podívám se na Arnold Classic.
 
Jak vypadá v současné době tvůj stravovací program?

Můj stravovací program byl doposud takový, že jsem držel hranici sacharidů na 300g, které jsem převážně přijímal z vloček a rýže. Dnes mi začínají sacharidové vlny a zrovna dnes mám 0.  Včera jsem však měl volný den (tzv. prasečák),  což bylo něco úžasného :-)
Pro příklad uvedu jídelníček ze soboty, kdy jsem ještě neměl sacharidové vlny.
5:25 hod. jsem si ihned po probuzení dal BCAA, vitamín C, spalovač, někdy zařadím i kafe a v cca 6 hod. jsem vyrazil na trénink, což bylo kardio o délce 40-60 min. Dávám orbitrec, který jsem si pořídil domů.
7:00 hod. opět BCAA, glutamin a sprcha
7:30 hod. 100 g. vloček s proteinem
8:00 hod. hovězí aminokyseliny, ty dávám mezi jídly. Poté vaření jídla na celý den, což jsou 3 pytlíky rýže a zhruba 1 kg hovězího masa.
10:00 hod. 150 g. hovězího masa, pytlík rýže, zelenina
10:30 hod. aminokyseliny, tribulus, vitamíny, imufin
12:00 hod. 150 g. hovězího, půl sáčku rýže, zelenina
12:30 hod.  aminokyseliny
14:30 hod. 150 g. hovězího, půl sáčku rýže, zelenina
15:00 hod. tribulus, aminokyseliny, vitamíny, imufin
16:20 hod. BCAA, spalovač, vitamin C, hmb, glutamin, odměrka proteinu
16:40 hod. NO gel
17:00 hod. trénink
18:30 hod. BCAA, Glutamin, protein, hmb
20:00 hod. 150g. hovězího, pytlík rýže
20:30 hod. aminokyseliny
22:00 hod. tvaroh s proteinem
22:30 hod. aminokyseliny, vitamíny, imufin, glutamin, spánek :-) 599420_126237450856530_393106687_n
Máš nějaké zkušenosti s doplňky firmy Extrifit a jak si byl spokojen?

Momentálně budu užívat doplňky firmy Amix, jelikož spolupracuje s firmou NEBBIA a budu je dostávat od nich formou sponzorského daru. Jinak v přípravě v současné době užívám BCAA, aminokyseliny, proteiny, glutamin, vitaminy a minerály.  Co se týče firmy Extrifit a jejich doplňků stravy, můžu říct, že k dnešnímu dni jsem užíval převážně výrobky této firmy.

Co říká na kulturistiku rodina a tvé blízké okolí?

Zatím žiji stále s mámou. Ta se mě snaží podporovat, co může. Ne finančně, ale třeba mi čas od času navaří jídlo a podobně. Co se týká okolí, tak jsem jim, dá se říct, zmizel naprosto z očí, jelikož nemám na ně čas. Z tohoto důvodu už ani nikam nechodím.  Diskotéky a podobné radovánky mě už nebaví. Občas někam zajdu, ale minimálně. Přítelkyni momentálně nemám, jelikož v současné době mám málo času.

Čeho bys chtěl v kulturistice dosáhnout?

Moje cíle jsou jasné. Letos bych se chtěl ukázat na Mistrovství Moravy a Slezska a případně na MČR. Kde bych chtěl vybojovat nějaké hezké umístění. Jinak určitě bych se chtěl v budoucnu podívat do USA na Arnold Classic. A jako sen každého kluka je Mr.Olympia,  ale toto je velice  vzdálený sen :-)
Na jakých závodech tě můžeme vidět a s jakým výsledkem bys byl spokojený?

Jak už jsem uvedl o pár řádku výše. Letos bych se chtěl ukázat na Mistrovství Moravy a Slezska a případně na MČR a to v klasické kulturistice juniorů. Chtěl bych vybojovat nějaké hezké umístění, ale zároveň to beru jako zkušenost do dalších let. Chtěl jsem původně startovat v kategorii nad 77 kg., ale trenér mi řekl, že nemám dostatečný svalový rozvoj a proto půjdu do klasiky.

Chtěl bys v závěru tohoto rozhovoru někomu poděkovat?

Určitě bych chtěl poděkovat Vám, že jste mě oslovil o rozhovor,  toho si velice vážím. Dále bych chtěl poděkovat mému trenérovi Vladimíru Pajičovi , který mi pomáhá a firmě NEBBIA, že ve mě vkládá důvěru. A hlavně moji rodině, přátelům a fanouškům co mi fandí na moji fan page. Děkuji. 527165_126575727489369_1037489328_n