Jan Kittner – 120kg vážící junior!

Autor: Pavel Vacek

Přinášíme Vám rozhovor s Honzou Kittnerem, který získal 3. místo v kategorii Junior na Mistrovství Rakouska a třetí místo také na Mistrovství České a Slovenské republiky NABBA 2010. V článku můžete vidět fotografie Honzy v podstatě od začátku cvičení až po současnost. 
Ahoj Honzo, představ se, prosím, našim čtenářům a fanouškům kulturistiky.
 
Ahoj, jmenuji se Jan Kittner a je mi 21let. Měřím 184cm a vážím kolem 120kg. Bydlím v Hradci Králové se svými rodiči a mojí přítelkyní.
 
Jak dlouho se věnuješ cvičení a závodění?
 
Cvičení se věnuji od svých 18ti let. Závodím třetím rokem.
 
Co tě ke kulturistice přivedlo?
 
Asi to samé jako každého z mnoha kluků, kteří chodí do posilovny. Chtěl jsem mít svaly a zkusit si závodění.
 
Jak hodnotíš letošní sezónu a jak se ti líbily závody v Brně?
 
V letošní sezóně  se mi dařilo, i když to bylo trochu náročnější vzhledem k tomu, že jsem letos i maturoval. Závody v Brně jsem si užil a myslím si, že nejen já. Byla tam skvělá atmosféra a spousta perfektně připravených závodníků.
 
Pomáhal ti někdo s přípravou?
 
Pomáhal mi Michal Hradecký a  František Nádvorník. Letošní přípravu jsem taky hodně konzultoval  s letošním mistrem světa Vojtou Koritenským.
 
Letos jsi byl naposledy mezi juniory, jaké máš další cíle do budoucna?
 
Můj hlavní cíl  do budoucna je nabrat co nejvíc kvalitní hmoty a na příští závody být připraven na 100 %.
 
Jsi kus chlapa jakou máš soutěžní a mimosoutěžní váhu?
 
Tak moje soutěžní váha letos byla něco kolem 98kg a mimosoutěžní 122kg jen při odvodnění mi odešlo 10kg.
 
Chodíš ještě do školy nebo jsi už zaměstnaný? Řekni nám pár slov z tvého osobního života.
 
Letos jsem dokončil střední průmyslovou školu a nyní pracuji u svého otce v zámečnické firmě. Nejvíce času trávím se svou přítelkyní, se kterou chodíme společně trénovat. Ve volném čase si rádi zajdeme do kina, na bowling, či na dobré jídlo s přáteli.
 
Chtěl by jsi na závěr dát radu mladým klukům co teprve začínají nebo se kulturistice chtějí věnovat?
 
Ať se hlavně kvalitně stravují a dobře trénují a ať mají dostatek odpočinku, protože tělo potřebuje dost odpočívat, aby správně fungovalo a pořádně rostlo. Kulturistika je sport o velké dřině a spousta odříkání. Pokud člověk bojuje a dodržuje vše jak má, dostaví se výsledky a ty jsou tou největší odměnou v tomto sportu.
 
Je někdo komu by jsi chtěl poděkovat?
 
Samozřejmě všem, co mě po celou dobu co kulturistiku dělám, podporovali. Mým rodičům, přítelkyni a Františkovi Nádvorníkovi, který mi dal letos opravdu dost dobrých rad v přípravě. A mým dvěma sponzorům za finanční podporu. Doufám, že s nimi budu moct počítat i do dalších let.  
 
Děkujeme Honzo za rozhovor, přejeme ti ať se ti podaří nabrat na příští sezónu co nejvíc kvalitní svalové hmoty a splní se ti tak tvůj cíl a samozřejmě pevné zdraví

Za Extrifit Team
Antonín Dušek Rozdíl za 3,5 roku cvičení