Jaký byl sraz Extrifit Clubu 22.2.2015

Autor: Pavel Vacek

V neděli proběhl sraz Extrifit Clubu, který od počátku provázely nějaké potíže. Nejdřív jsem byl nemocný já, nyní chřipková epidemie přeskočila na jiné členy Extrifit Clubu a účast nebyla tak hojná, jako jindy. Situaci komplikoval i fakt, že jsme díky předchozím skutečnostem trochu šachovali s termínem, což ne každému vyhovovalo. Přesto jsme se sešli v dost solidním počtu na to, abychom mohli zkontrolovat formy před nadcházející sezónou a říct si pár slov k přípravě a pózingu. Klukům byli k dispozici naši dva špičkoví profíci, Tomáš KašparVojta Koritenský, kteří svědomitě odpovídali na dotazy členů Extrifit clubu a individuálně řešili jejich požadavky, či momentální potíže s přípravou na soutěž.  

Extrifit Club má v tuto chvíli již přes 60 členů, přičemž valná většina se chce věnovat soutěžení. To je sice skvělé, nicméně podpora se tak rozprostírá do příliš velkého počtu lidí, což ne zcela koresponduje se záměry Extrifit Clubu. Proto jsme přistoupili k větší důslednosti při výběru nových členů, kdy hlavním kritériem bylo \"umístit se mezi nejhůře mezi 3-4 nejlepší stávající členy Extrifit Clubu. A to je dnes už poměrně těžké, neboť právě na tomto srazu byli například v juniorské kategorii Jirka Kočvara- absolutní MČech, Filip Vaško vicemistr Moravy a David Příkop aktuálně se připravující na ME juniorů. Ani mezi dorostenci to nebylo o moc jednodušší, neboť i zde máme medailisty národních mistrovství. Takže nové pravidlo pro vstup do Clubu je možná těžké, nicméně není neřešitelné. To nám názorně předvedl Petr Ouvín, který naše dorostence totálně zastínil a v kategorii Physique bude patřit mezi horké favority bez ohledu na věk. V kategorii Physique jsme nově také přivítali Tomáše Weisse, bronzového medailistu z posledního Golem Classic a jako kulturista se do Clubu dostal Ondra Sobotka. Momentálně nejlepší borci v daných kategoriích si odnesli od Extrifitu balení CFM80 jako menší podporu do jejich příprav a tyto dílčí motivační ceny na srazech Clubu budou již standardem. Ostatně, vzájemné porovnávání se stejně starýmy vrstevníky-potencionálními soupeři- jsou skvělou motivací do další přípravy.

Co se týká nějakých nadějí pro letošní sezónu, budeme věřit, že již zmínění Kočvara, Vaško, Příkop, Ouvín potvrdí svoje kvality a že se k nim přidají nová jména, která v sobě skýtají solidní potenciál. Tyto mladé závodníky vám v průběhu předsoutěžní přípravy budeme ještě představovat v samostatných medailonech.   No a na závěr jsme měli možnost vidět aktuální formu Vojty Koritenského nějaké dva měsíce před jeho profesionálním debutem na Mozolani Classic. Osobně jsem velmi zvědav, jak v konkurenci nejlepších světových kulturistů obstojí, ale již teď je zjevné, že Vojta nenechává nic náhodě a dokázal na sebe navalit pár kilo hmoty navíc.