Jaký byl Extrifit Training day XIII?

Autor: Pavel Vacek

Pokud bych měl stručně a přesto výstižně popsat třinácté setkání fanoušků značky Extrifit, stačilo by jednoduše sáhnout po sebrané sbírce superlativ a tam opsat první tři, čtyři stránky. A vůbec bych nepřeháněl. Ale to už za mě dělají bouřlivě pozitivní ohlasy návštěvníků na sociálních sítích, takže na mě zbyde pouze reportážní rutina.

Čili opráším své znalosti sestavování osnov slohových prací a hezky pěkně vám vylíčím kde, kdy, proč a co se dělo na téhle akcičce. Jak bylo dopředu avizováno, Extrifit Training Day se konal v sobotu 5. Prosince v Extrifit Gymu v Hradci Králové. Jak už to tak bývá, byla vytvořena facebooková událost, kde jsme ponejprve s uspokojením sledovali vzrůstající počet přihlášených návštěvníků, který začala střídat lehká nervozita, když se číslovka přehoupla přes 200 lidí. Ale znáte to. Facebook a realita jsou dva naprosto odlišné světy, které se prolínají jenom malou množinkou a tak jsme si říkali, že zase tak horké to nebude.

Spletli jsme se. Bylo to žhavé. Návštěvníků se sešlo odhadem něco mezi 250 a 300 a jenom těch, kteří šli cvičit, bylo lehce přes 100. Což je ověřený údaj, ze kterého lze vycházet při určení celkového počtu návštěvníků. Zde vsuvka: DĚKUJEME!! Vážně. Nečekali jsme takovou návštěvu, byli jsme jí potěšeni a jsme za ni skutečně velmi rádi, protože si vážíme každého jednoho fanouška značky. Ale zpět k akci…

Pobavený úsměv na tváři přítomných vzbudila informace, že si holky pro nás připravily buchty. Nevím přesně, co je na tom tak vtipného, ale Brownies od Andrejky Neumannové z čokoládového Micelaru byl neskutečně chutný a perníček z borůvkového CFM od Sabči za ním vůbec nezaostával. Tyhle dvě pochoutky byly tak dobré, že zmizely ještě rychleji, než jsme si je stačili vyfotit. No, vlastně podobný příběh nastal i u ochutnávek nových příchutí CFM 80 a High 80, od kterých jsme měli po kile každé příchutě, a po té desítce kil proteinů se jenom zaprášilo. Ostatně, kdo by taky neměl rád štrůdlíčkovou příchuť, že? Nebo taková pistácie! Ta si v ničem nezadá s pistáciovou zmrzlinou a už se těším na všemožné letní recepty, co s ní budou lidi vyvádět. Já osobně jsem si hodně pošmákl taky na višni v jogurtu a kokosovém mléku. Miluju kokos… No nic, od degustačních orgií se pojďme zase podívat na to, co bylo dál.

Takže jsme znalecky pokoštovali a s uspokojenými chuťovými poháry se jali poslouchat seminář členů Extrifit Teamu. Tady je snad jediná věc, která mě malinko mrzí. Ostýchavost návštěvníků. Dyť jsme Extrifiťáci, přeci, stydět se není potřeba. Ostatně i vy sami na těch sítích píšete, jak strašně v pohodě ty hvězdy vlastně jsou. Ale chápu, že promluvit před 300 lidma není jen tak. Otázek tedy padlo jenom pár, ale přesto bylo dvě hodiny o čem mluvit. Od praktických stravovacích rad, po náhled do psychiky šampionů, až po nějaké úsměvné zákulisní historky. Panovala bezvadně uvolněná atmosféra a celkově to připomínalo spíš přátelský pokec s partou známých, než nalejvání mouder do vašich hlav.

Po skončení semináře byl čas na Mikulášskou nadílku, kdy každý z návštěvníků dostal drobný dárek v podobě vzorku proteinu a předprodejního vzorku nového NO produktu Agrezz, což je, cituji autentický výrok z facebooku „takový porno, že by to nakoplo i mrtvýho z penálu“. To asi dáme na reklamní slogan. Ale nebyla to jediná možnost, jak něco získat od Extrifitu a vylepšit si tak Vánoční bilanci. Měli jsme zde i soutěže. Pánská disciplína byla inspirovaná nedávnou výzvou biceps challenge, takže kluci zvedali 30 kg činku na počet opakování a vyhrál Matěj Hasík, jenž svedl vyrovnaný souboj s naším vedoucím výroby Liborem Peškem (u Extrifitu to cvičení fakt žerem) a poměrem 45 vs 41 opakování pro sebe vyhrál kilovku CFM80. Dámy na oplátku soutěžily v modifikaci krucifixu, kde v napjatých rukách držely tříkilovku Go Pro. Zvítězila slečna, jejíž jméno už si nepamatuju (omlouvám se) a jenž v této pozici vydržela úctyhodných 1,48 vteřiny (klidně si to doma chlapi zkuste). Ceny předal Radek Lonc, což byl bezesporu zážitek sám o sobě.

Každopádně, v té době už se cvičilo, a přestože, nebo spíš právě proto, že se to konalo na Mikuláše a čerta vznikla v Extrifit Gymu vpravdě pekelná atmosféra. Ačkoliv byla otevřená okna, zrcadla, okna a jiné plochy, byly stejně zapocené tak, že po nich stékaly čůrky potu. Není taky divu, když všichni účastníci byly narvaní Agrezzem.  Přestože tam nebylo k hnutí, z fotek sami vycítíte, že se nejednalo o žádné šmrdlačky, kde si to účastníci dávali fakt nadoraz. Inu, atmosféra dělá svoje… Taky asi nemusím dodávat, že pro mnoho lidí byl společný trénink s profíky a nejlepšími sportovci v oboru zážitkem na celý život.

No a jsme na konci. My z Extrifit Teamu jsme se šli nadlábnout, pokecat a prachsprostě obyčejně přátelsky posedět. A taky probrat, kde se uvidíme příště. Zatím to vypadá na stověžatou matku našich měst. Těšíte se? My na vás strašně!