Jakub Šubrt a Radek Lonc- trénink ramen a bicepsů

Autor: Pavel Vacek

Jistě víte, že Jakub Šubrt má pravidelný videolog na webu Ronnie.cz.
Do tohoto videologu mapující jeho přípravu na Olympia Amateur si různě zve hosty, kteří mu dělají sparingpartnera a kteří s ním odjedou nějakou konkrétní partii.
Nejinak tomu bylo i tuto neděli, kdy si Jakub přizval, resp. dojel na trénink, za Teamovým kolegou Radkem Loncem do jeho domovské posilovny Fitmexx v Liberci. A myslím si, že udělal dobře. Fanoušky kulturistiky a Extrifit Teamu tak na Ronniem čeká jeden z nejmasitějších dílů těchto videologů, protože vidět společnou váhu více než 250 kilo většinou stojí za to.

Radek se chystá zrovna tak jako Kuba na Olympia Amateur, takže jejich příprava je v podstatě téměř na začátku, neboť do soutěže jim zbývá nějakých 14 týdnů. Což je ještě hromada času. Přesto si myslím, že jejich momentální forma není vůbec zlá, ba naopak, osobně se mi jeví velice slibně, minimálně co se objemů svaloviny v ucházející kvalitě týká.

A co vás ve videologu vlastně čeká? Lehké tlaky s 50-ti kg jednoručkami v klasickém tréninku ramen, napumpované bicepsy k prasknutí, ukázky momentální formy a také třeba odpověď, jak si Radek Lonc představuje ideálního kulturistu, nebo zda se se svými 135 kilogramy cítí malý.

Trénink jsem zachytil ve stejném pořadí cviků, ve kterém ho cvičí Radek Lonc, neboť Kuba se nechal rád inspirovat Radkovým tréninkem ramen a bicepsů. Většinou se cvik skládal z 1-2 rozcvičovacích sérií a 3-4 sérií pracovních.