Jaké je Fine Fitness?

Autor: Pavel Vacek

Když jsem tady na webu uváděl informaci o otevření nového fitness centra Slavoje Bednáře - Fine Fitness, neměl jsem ani za mák tušení, jak pěkná posilovna to bude. Jasně, znám se Slávou dost dlouho na to, abych mohl vědět, že se nespokojí jen tak s něčím, ale tohle mě vážně překvapilo. 488114_285362294928949_1554439094_n
Když budu chtít být stručný, napíšu asi toto: Fine Fitness je pěkná, moderní, čistá a světlá posilovna, vybavená stroji slovutných značek Hammer Strenght a Life Fitness, kde si zacvičí velmi dobře jak majitel v osobě aktuálního Mr. Universe, tak naprostý fitness začátečník. A to by mohlo stačit. Víc není třeba dodávat. Přesto se na Fine Fitness podíváme trochu podrobněji.

Co vás asi překvapí, je prosvětlenost a vzdušnost prostředí. Mohou za to doslova obrovská okna, která ale netvoří skleněnou stěnu, nýbrž jsou otevíratelná, takže v létě tato plocha nebude zdrojem pekelného vedra, ale naopak pocitu cvičení na čerstvém vzduchu. V centru všeho je velká místnost vybavená stroji značky Hammer, které jsou etalonem pákových mašin, a cvičení na nich dodá úplně jiný impulz pro vaše svaly, neboť tyto stroje jsou v našich luzích a hájích pořád ještě spíše výjimkou než pravidlem. V této místnosti je také centrálně umístěný bar, kde vám připraví vše potřebné pro váš trénink. Takže Extrifit, co jiného?

Po nafasování klíče se odeberete do sociálních zařízení provozovny, které bývají dost často achillovou patou podobných zařízení. Ne tak v tomto případě. Toalety, sprchy, šatny a umyvadla jsou vyvedeny v moderním designu a myslím si, že nikdo z nás by se za ně doma určitě nestyděl. Tady se v žádném případě nešetřilo. IMG_8834
Jak už je to v moderních fitcentrech zvykem, i ve Fine Fitness je samostatná kardio zóna, která je umístěna v jakémsi mezipatře, což rotopedujícím a steprujícím děvčatům zajistí dostatečně výživný výhled na svalnaté muže bez toho, aby naopak byly zbytečně očumovány svalnatými muži. Tohle dojde jistě ocenění v podobě hojných dámských návštěv.
 
Ostatně celé ono vyvýšené podlaží slouží převážně k aerobním aktivitám, neboť právě tam je umístěn rozměrný aerobní sál, jenž najde využití pro všelijaká hopsání a aerobní kejkle. A také třeba pro seminář Extrifitu. Protože právě ve Fine Fitness se uskuteční nejbližší Extrifit training Day.

Jestli si myslíte, že jsem ve svém chvalozpěvu na Fine Fitness přeháněl, není jiného východiska, než se přesvědčit sami. Bohužel už to asi nestihnete při příležitosti slavnostního otevření posilovny, což je vážně škoda. Vaše, my tam byli. Jednalo se totiž o skutečně podařenou párty s obrovským množstvím příjemných a dobře naladěných lidiček. Navíc nechybělo šampaňské, chlebíčky, stříhání pásky, proslovy, pěkný holky, pěkný kluci, salámy, zákusky a ochutnávky všelijakých dobrot v kapalném, tuhém i sypkém stavu. Zkrátka nic, co by chybět mohlo.

Takže Pardubičáci, Hradečáci a všichni z blízkého i vzdálenějšího okolí, teď už vám nezbude nic jiného, než přijít a vyzkoušet si americký mašiny, poslechnout si rady úřadujícího Mr. Universe a nechat si namixovat nějaký proteinový drink od veskrze půvabné obsluhy právě do Fine Fitness. Je to tam Fine.