GP Ostrava a GP Jalex Krnov očima Petra Svobody

Autor: Pavel Vacek

Přišel mi mail od účastníka podzimních soutěží v kondiční kulturistice Petra Svobody. Tento mail, plný dojmů ze své první sezony, byl sice uřčen k osobní korespondenci, ale zaujal mě natolik, že jsme se po vzájemné dohodě s Petrem domluvili na jeho zveřejnění. Petr zde hovoří o své účasti na GP OstravaGP Jalex Krnov.

13914_450_1

V sobotu v Ostravě nás juniory rozdělili do dvou kategorií do a nad 80 kilogramů. Já navážil 91.1Kg. Bylo nás celkem 6, z toho 2 byli opravdu vysekaní a byl tam i jeden ,,bivoj´´ který byl tak nějak z jiného světa, což předvedl i pří volné sestavě, kdy své vystoupení okořenil několika medvědími výkřiky a poté si dal načas i s odchodem z podia. Podařilo se mu několik diváků a pořadatelů včetně Honzy Kubíka, který obě soutěže moderoval, přivést k mohutnému smíchu doprovázeného pláčem... Já skončil na 3. místě.

V neděli zůstala startovní listina téměř beze změn. Pouze přibylo pár dorostenců a prohodili se dva junioři. Kategorie byli ale rozdělené do 75 a nad 75Kg. Měl jsem pouze 5 soupeřů a vybojoval jsem 2 místo. Zajímavé je, že jsem na prezentaci měl 90.9Kg. Tolik můj amatérský report z obou soutěží:) a teď mé osobní pocity...

13914_440_1

S umístěním na obou soutěžích jsem nadmíru spokojený, můj sen byl vystavit si doma nějaký pohárek. Bohužel ale nejsem spokojený s výslednou formou. Docela fatálně jsem pokazil závěrečné cukrování. Myslel jsem, že když cukrování, tak cukrovat čímkoli. Štrůdl, palačinky, kebab apod. První bych tak jako tak nebyl, ale už jen kvůli sobě mě to mrzelo, že jsem nevypadal tak, jak jsem vypadat mohl. Ten klučina, co vyhrál, byl fakt famózní. Myslím, že tam to bylo ale o něčem jiném. Jinak obě soutěže se pořádaly v takových menších klubech. Docela horor. Zatmavené, prochladlé a příliš malé prostory v obou případech bez činek. Hned ze začátku jsem se spřátelil s Filipem Vaškem a společně jsme se pak podporovali a měnili NO HEll Gely. V neděli od rána jsem byl tak prochladlý, že jsem myslel, že ani nenastoupím. Nakonec se mi trochu ulevilo a soutěž jsem si parádně vychutnal. V sobotu jsem vyhrál 300g kreatinu a v neděli 500g kreatinu. To mám až do příštích závodů:)

Co se týká těch dalších závodů, tak jsem se v pondělí rozhodnul, že v neděli do té Kutné Hory nepojedu. Sám ani nevím pořádně proč a zpětně mě to docela mrzí. Asi se už chci teď na chvíli věnovat lidem, co mám kolem sebe, práci a brigádám a konečně si po jeden a půl roce tréninku bez pauzy a 2 měsících diety taky trochu odpočinout.  Tělu a chuťovým pohárkům:) Teď mám doma Go Pro 30, WPC 80 a něco málo, co mi zbylo z doby před závody, tak to vše spotřebuji a dám si přes vánoce a Nový rok úplnou odluku od fitka. Alespoň měsíc. Pak se uvidí, co dál.

13914_442_1