Filip Vaško- rozhovor před Mistrovstvím Moravy

Autor: Pavel Vacek

Filipa Vaško netřeba dlouze představovat, prostě Extrifiťák jak se sluší a patří. Jeho osobnost skoro nikdy nechybí na srazech Extrifit Clubu a rád se účastní i jiných akcí Extrifitu. Mimo jiné Filip závodí také v kulturistice a momentálně se připravuje na své první závody v této sezóně, totiž na mistrovské soutěže mládežnických kategorií.

Minulý rok urval titul vícemistra Moravy a Slezska v jeho kategorii, což na první závody není vůbec špatné. Letos se ukáže mnohem zkušenější a ve všech ohledech lepší, těžší, tvrdší a hlubší! Věřím, že bude patřit k favoritům mistrovských soutěží.

Ahoj Filipe, odkud jsi a kolik ti je let?
Ahoj, zdravím, a děkuju za možnost se propagovat. Pocházím z Trutnova, kde také stále bydlím a také pracuju. Je mi 22 let, takže ještě další rok poté budu Junior.  

Kde cvičíš a jaké zázemí ti tvoje posilovna poskytuje? Jsi spokojený?
Celkově nejvíc času trávím v trutnovském sportovišti Fitness Centrum Olymp, a jinak také hradecký Extrifit Gym. Rád taky jezdím po celé republice a zkouším různá fitness centra a posilovny. Takže si nestěžuju a jsem rád, že mám možnost si vyzkoušet různé stroje v různých městech.  

S kým ve své přípravě spolupracuješ? Máš nějakého trenéra, nebo využíváš jen rady vedení oddílu a svých zkušeností?
Letošní rok mi bohužel nepřál nějak naplánovat spolupráci od začátku až do konce s nějakým kontrétním trenérem nebo specialistou. Většinou všechno co se dozvím na srazech Extrifit clubu nebo od členů Extrifit teamu. Pak to probírám vlastní hlavou a vytahuju si z toho nějaké poznatky a poté je zkouším osobně. 

Pomáhá ti v přípravě přítelkyně? Podporuje tě nějakým způsobem, nevadí jí tvůj \"sobecký\" život kulturisty
Moje přítelkyně se mnou prožívá již druhou závodní sezónu, takže naštěstí už ví, co to obnáší. A proto je tento rok takový jednodušší. Nemusím vysvětlovat co a jak vařit a podobně, takže určitě je pro mě velkou pomocí a oporou.  

Jak reaguješ na to, když máš jít do společnosti, kde je hodně jídla? Jdeš a vynecháš jídlo, nebo na takové akce nechodíš?
Abych řekl pravdu, tak raději vůbec nikam nejdu a raději zůstanu doma, i když mě to dost mrzí.   Závody se blíží, máš už vymyšlenou volnou sestavu a k ní vybranou hudbu? Ano a ano. :D  

Jakou závodní barvu si zvolil?
Už od svých prvních závodů v roce 2012 používám barvu Jan Tana a nemám s ní vůbec problém.  

Prozradíš čtenářům, jak máš v plánu odvodňovat a dělat superkompenzaci?
Nedělám s tím nějaké kouzla, jednoduše vynechám sůl, pořádně to rozpiju, potom to utnu a nacukruju podle pocitu.  

Závody jsou za rohem, jsi nervózní, čeho se nejvíce obáváš?
Máš pravdu, blíží se to a nervozní ani nejsem, spíš se hrozně těším na to, až se konečně pořádně najím. Obávám se jen jedné věci, že zkolabuji tak jako minulý rok uprostřed závodu, kdy mě postihla prudká zdravotní nevolnost.  

Filipe, děkuju ti za rozhovor a přeju ti co nejlepší výsledek na soutěžích.