Extrifit Training Day v Třebíči byl jedno velké překvapení.

Autor: Pavel Vacek

Znáte ty situace, kdy máte v kalendáři zvýrazněné datum nějaké akce, na kterou se tuze těšíte? Plánujete pařbu s kámošema a v duchu si celé dny a noci představujete, kterak budete vtipnější než Jan Kraus a ženy se na vás budou lepit jak vosa na bonbón. Jenže když nadejde den D, jakoby se zdálo, že všechny ženy v okolí sta kilometrů právě dostaly menses a při vašich vtipech, sušších jak poušť Gobi, jim naskakuje vyrážka na zádech. Ve snaze zlomit tuhle nepříznivou situaci do sebe klopíte jeden alkoholický nápoj za druhým a ve finále jste trapnější než pohled na Bohuše Sobotku v koženém křiváku.  No a pak tu máme situace, kdy se vám nikam nechce a pouze slušnost vám zavelela dostát slibu vaší účasti. A vy se nakonec dostanete do takového laufu, že historky z oné noci vám vystačí na celý zbytek pobytu v Domově důchodců.

A tak nějak bych to přirovnal k Extrifit Training Day XVII. Nebudu zastírat, že místo setkáni s Extrifit fanoušky v Třebíči ve mně budilo kdovíjaké nadšení. Ani facebooková událost nenaznačovala enormní zájem obyvatel Vysočiny. Už jsem se začínal strachovat, že budeme sdílet na fejsu podobné fotky,  jako vídáme u konkurenčních firem s podobně okopírovaných setkání. Tam se sponzorovaní sportovci setkají s fanoušky, a kdyby uprostřed debatního kroužku někdo fotoshopem přimontážil ohýnek, bylo by to takové hezké folkové zátiší. Třebíč nám ale nabídla spíš pohled na obecenstvo nadupaného koncertu a nic nemohlo být vzdálenější obavám o nízkou účast, které vzaly za své už hodinu před začátkem. Bylo prostě narváno a my jsme nedokázali najít místo, odkud by se všichni účastníci Extrifit Day dali odfotit na jeden záběr. Možná proto, že krásné fitko Bopo Gym v poutavě industriálním stylu, nedisponuje zrovna malými prostory. Zkrátka, nebudu už dál chodit kolem a kolem a prohlásím, že Extrifit Training Day s pořadovým číslem 17 byl jedním z nejvydařenějších ze všech. Aspirant na mnoho vybavených zážitků v daleké budoucnosti.

Obrovskou zásluhu na tom mají především fanoušci, diváci, kteří se přišli podívat na hvězdy Česko-Slovenské kulturistiky a fitness. V maximálně vstřícné a nadšené atmosféře padaly věcné a přitom zábavné dotazy, debata se rozproudila skvěle a měla spád a šmrnc. Naši sportovci mnohokrát prokázali smysl pro humor a myslím, že se skutečně všichni náramně dobře bavili. Dvě hodinky povídání uběhly jako voda a po 300 vzorcích produktů značky Extrifit se jenom zaprášilo.

Po semináři následovalo tradiční a oblíbené focení s fanoušky a zasoutěžili jsme si o ceny. Dali jsme si výpady na čas a věřte tomu, že zátěž byla v cílové rovince mnohem těžší a dráha mnohem delší, než se tomu zdálo na startu. Po všech těhlech srandách se kluci odebrali ke společnému tréninku, kde Petr Petráš výkonem 3x 200 kg na ramena opět zničil sebevědomí všem těm, co si mysleli, že vládnou ramenní silou a zbytku osazenstva zase nahlodali měřítka svou formou Vojta Koritenský a Noro Zajac. Benčaři zase dostali pár cenných rad od Vlasty a Tomáš Tabačiar opět předefinoval význam slova paže. Slavoj ukázal, jak se dře a Tomáš předvedl monstrózní svalové objemy v akci. Možná ještě zajímavější věc se odehrávala v sále Bopo Gymu o patro výš, kde Sabina Pleváková vedla seminář o pózingu Bikiny fitness a to dokonce téměř v závodním úboru dotyčných. Toto se už podruhé setkalo s velkým nadšením přítomných dívek a tak to zařadíme do pravidelného programu Extrifit Training Day. Bohužel, nemám z toho fotky, ale mazaně jsem točil v sále rozhovor s Milanem Obořilem, takže tohle interview bude mít asi nejhezčí pozadí v mnohoznačném významu toho slova, jaké jste kdy viděli. Nenechte si to ujít. Především pak proto, že má pro vás Milan mnoho nových informací ohledně jeho plánů v nadcházející sezoně. Mimochodem, jestli jste si doteď mysleli, že má velké nohy, tak přes Nový rok mu nějak zmutovaly a momentálně je to vážně brutal.

No a to je asi tak všechno, protože mnohem víc vám řeknou fotky ve fotogalerii. Na závěr bych chtěl určitě poděkovat jménem svým i celého Extrifit Teamu za skvělou sobotu, protože ten zážitek je oboustranný. Vaše vysoká účast nás motivuje do další práce a utvrzuje nás v tom, že to asi děláme dobře. Myslím, že v Bopo Gymu jsme určitě nebyli naposledy a taky doufám, že následující Extrifit Training Days, které se konají již za 14 dní v Bánské Bystrici a Bratislavě svou početnou účastí navážou na tento uplynulý. Budeme se velmi těšit.