Extrifit Traning day- Jaké to bylo v Žilině

Autor: Pavel Vacek

Ačkoliv jsme sdíleli společně jedno údolíčko lemované Krušnými horami, Šumavou, Orlickými horami a Krkonošema, které končí Tatrami, zdá se, že Slováci fungují skutečně nějak jinak. Zatímco my v předvolebních průzkumech házíme jednou stranou za druhou, oni mlčí a výsledky si nechávají jako vánoční překvapení. A když my, Češi, uděláme facebookovou událost Extrifit Traning Day, tak ani nikoho nemusíme zvát, aby nám tam lidi potvrzovali účasti jako o život. Slováci nepotvrdili nic. Chabých 100 lidí. A tak jsem byl dost skeptický k tomu, zda se nám podaří překonat zatím nejúspěšnější Extrifit Training Day XIII v Hradci Králové… Ajajaj, jak jsem se (bohudík) spletl. Na Extrifit Training Day s pořadovým číslem XIV dorazilo do Žiliny více než 350 lidí, což zavdalo důvod k tomu, aby my mojí pýchu na Ex Day XIII, dal promotér žilinského setkání Andrej Mozoláni pořádně „sežrat“. Tak hezky po sportovňácku… Což je v pořádku, protože tento Extrifit Traning Day byl skutečně nejlepší, co jsme zažili, jakkoliv to může znít jako klišé, když to říkáme po každém setkání s fanoušky. Ale laťka se zkrátka posouvá výš a výš a tuhle bude setsakramentsky těžké překonat.

Seminář byl uspořádán v sále multikina obchoďáku ZOC Max, který byl zaplněn do posledního místečka včetně uliček. Jedinou malou kaňkou na kráse bylo nestabilní internetové připojení, které nám v podstatě znemožnilo kvalitní on-line přenos, ale to je celkem jedno, protože záznam bude a vy si ho můžete prohlédnout později. Otázek padala hromada, odpovědí se dostávalo ještě víc a na závěr toho všeho si diváci mohli prohlédnout aktuální formy členů Extrifit Teamu. Tedy té kulturistické části. Formu Petra Petráše, který se bezpochyby stal miláčkem publika, si mohli návštěvníci prohlédnout na cvičební části Extrifit Training Day. K té jsme se dostali trochu později, než bylo v plánu, protože nevídaná fronta o podpisy a společné focení snad nebrala konce. Což je naprosto skvělé a pro Extrifit Team neskutečně motivační. Ano, je to tak, protože tahle hmatatelná zpětná vazba, kterou nám Slovenští fanoušci poskytli, je doslova elektrizující…

Takže jen co jsme našim četným fanouškům vyhověli, šlo se makat. A to fakt pořádně. Žádné komedie, žádné promo tréninky. Ačkoliv toho Extrifit Team moc nesnědl, jelo se vážně na doraz. Počítám, že sparing-účastník Ex Day, Vojty Koritenského si po společném tréninku nohou jen tak lehce nezatancuje. Milan taky pěkně prohnal své dva mladé sparingy při tréninku zad, Noro Zajac si střihnul pár dřepů s 260 kily a holky poskytly cenné tipy svým ženským i mužským sparingpartnerům. Samostatnou kapitolou byl Mrtvý tah v podání Petra Petráše, na který se můžete podívat na našem facebookovém profilu. Neuvěřitelný, dechberoucí výkon. Naprostá pecka a skutečný zážitek pro mnoho přítomných, včetně zkušených dlouholetých cvičenců. Petr, po vcelku náročném dnu, přišel a zvedl výkon světové extratřídy, rovných 410 kilo!!!! A jakkoliv nejsem žádný odborník na MT, nezdálo se mi, že by tam ještě nebylo další rezerva pro větší výkon. Ten chlap je prostě nadčlověk se silou z komiksových příběhů.

Velkou bolístkou našich srazů bývá to, že všichni návštěvníci Extrifit Training day nemohou zároveň i cvičit s Teamem. V Mozolani Fitness to šlo. Je to obrovská, extrémně dobře vybavená posilovna a nebojím se říct, že pravděpodobně nejlepší, ve které jsem v rámci Česko/Slovenska byl. Jestli někomu ze Žiliny a okolí doporučit nějaké fitko, tak je to právě to, umístěné v ZOC Max. Je skvělé. A zrovna tak je skvělá spolupráce s jeho majitelem Andrejem Mozolanim a slovenským zastoupením Extrifitslovakia v podobě Gabriela Dobranského.

A vy si teď vychutnejte několik fotek, než se zase setkáme. A nebude to zase tak dlouho. Nejbližší možnost, kde se sejít s Extrifit Teamem bude na jeho stánku při Diamond Cup a následně Mozolani Classic 21-22. 5. No a taky zrovna můžete zafandit Sabině, Norovi, Andree a Vojtovi, kteří tam budou soutěžit. Potřebujeme vaše hlasivky, tak snad nás nezklamete.