Extrifit training day IV v České Lípě

Autor: Pavel Vacek

Jak jsme dopředu avizovali, tento víkend se již počtvrté uskutečnil sraz fanoušků značky Extrifit, fanoušků sportovců sdružených pod značkou Extrifit team.

Sešli jsme se trochu nostalgicky tam, kde tato tradice zhruba před rokem začala, abychom v rozlehlých prostorech Českolipského Extrifit Gymu Petra Březny, předali nějaké poznatky v tréninku, stravě a přidali pár „vtipných historek z natáčení“. Petrovo fitcentrum svým zázemím poskytuje dostatek prostoru jak pro seminář, tak i pro tvrdé tréninky jednotlivých členů Extrifit teamu a návštěvníků akce, takže se mohli všichni do sytosti vydovádět.
293.JPG
A bylo se na co koukat! Toto čtvrté setkání bylo totiž velmi výjimečné. Pozvání přijali mnozí sportovci, jež právem můžeme považovat za výrazné osobnosti české kulturistiky a kteří se mohou pyšnit skvělými výsledky. Vždyť posuďte sami, koktejl vám umíchal juniorský vicemistr světa Zdeněk Razák, posadit jste se mohli vedle prvotřídní špičkové amatérské kulturistky Katky Kyptové, být v těsné blízkosti aktuálnímu Mr. Universe Jirkovi Borkovcovi, podělit se o zkušenosti s dalším juniorským reprezentantem ČR Vítkem Sahulou, nebo poklábosit s mistrem Čech Pavlem Šerákem, tak to se vám jistojistě nepoštěstí každý den. A to jsem se ještě nezmínil o Extrifit teamu, jež dorazil v plné náloži s kompletním osazenstvem, včetně nejnovější akvizice Radka Lonce. V houfu fanoušků jste také mohli zahlédnout matadora českých pódií Jirku Faflíka a viceprezidenta federace NABBA Michala Bendu, který v následné tréninkové části předvedl, že není jen nudným bafuňářem, ale že umí také pěkně potáhnout s kusem železa. Takže nejenom že tato sestava notně přispěla k odbornosti debaty, ale také zajistila pravděpodobně největší koncentraci svaloviny na metr čtvereční v ČR, což jsme nemohli jinak, než kvitovat s povděkem.
279.JPG
Také vám dlužím výsledek soutěže o WPC 60, kterou jsme předem vyhlásili. Spočívala v tom, že pokud někdo naměří více cm přes biceps než Radek Lonc, získává od nás WPC60. Bohužel, kandidát na tuto cenu se nenašel a tak kontumačně zvítězil Radek.

Vítaným zpestřením byla mimo jiné také ukázka formy Petra Březny před blížící se amatérskou soutěží konanou při příležitosti světoznámé výstavy FIBO 2012 a také to, jak kvalitní můžete být v objemové fázi v podání Martina Holuba.

Takže suma sumárum, pokud jste váhali s účastí, nepřijeli jste, udělali jste velkou chybu. Tedy aspoň si to myslím. Zkusím se vám tedy aspoň částečně zprostředkovat přátelskou atmosféru setkání pomocí fotogalerie a tímto vás také pozvat na některý z příštích setkání značky Extrifit s fanoušky, přestože dobře vím, že i ta nejlepší fotka nedokáže nahradit přímý zážitek. Ale co, přijďte někdy jindy, tentokrát na sraz s pořadovým číslem 5.