Extrifit na návštěvě v Rychnově.

Autor: Pavel Vacek

Určitě se to někdy stalo i vám. Máte vyrazit na nějakou akci, moc se vám tam nechce, nikoho tam neznáte, nevíte, co tam budete dělat, ale ve finále to pak skončí parádním zábavou a super zážitkem. A přesně tohle se nám přihodilo tuto sobotu v Rychnově nad Kněžnou. Ale hezky pěkně popořádku. IMG_8721 O naše akce známé pod názvem Extrifit training day začíná být poměrně značný zájem, který bohužel nelze 100% uspokojit.  Na druhou stranu, rádi bychom nějak vyšli vstříc našim dlouhodobým fanouškům, mezi které mohu rozhodně zařadit kluky z kulturistického oddílu v Rychnově nad Kněžnou, v jejichž čele stojí vynikající závodník v bench pressu Mirek Mizera. Byl to totiž právě on, který nás kontaktoval s prosbou o účast alespoň někoho z Extrifit Teamu v jejich domovské posilovně, neboť tvrdil, že Extrifit je pro členy jejich oddílu No. 1. Noo, to byla silná slova, ale mohu potvrdit, že rozhodně pravdivá. Nadšení pro značku Extrifit celé party okolo Mirka totiž poznáte hned, jakmile vkročíte do jejich bouchárny. Byl jsem skutečně nadšený z obrovského množství fotografií jednotlivých členů Extrifit teamu, jakož i jejich skupinových snímků, které zdobily zdi jejich klubu. Fakticky paráda! Ale opět zase trochu předbíhám. IMG_8727 Takže slovo dalo slovo, já nabral do auta drobné pozornosti od Extrifitu, k tomu Radka Lonce a navrh ještě po cestě Vojtu Koritenského. A hurá vstříc fanouškům do Rychnova, byť absolutně netušíc, co nás tam čeká. Počítali jsme, že prohodíme pár slov se členy oddílu, kterých bude tak maximálně 15, rozdáme fotky a pofrčíme zase nazpět. Ostatně, proč by to tak nemělo být, vždyť o téhle akci téměř nikdo nevěděl a byl to takový tak trochu ilegální počin.

První znejistění přišlo v okamžiku příjezdu před rychnovskou sokolovnu, v jejíchž útrobách se skrývala ona posilovna. Mysleli jsme si, že sokolové asi nacvičují nějaký slet, či co, neboť to naznačoval štrůdl zaparkovaných aut. Ale když nás Mirek ujistil, že tito lidé přijeli jen kvůli nám, došlo nám, že jsme poněkud podcenili situaci a je třeba vymyslet nějaký záložní plán. IMG_8723 Navíc, Mirek rozhodně nelhal. Uvítala nás plná místnost mladých nadšenců, kteří měli viditelnou radost, že vidí někoho z amatérské kulturistické špičky. V ten moment jsme věděli, že to bude skvělé setkání.
Vojta Radkem tedy zasedli a oprášili klasický scénář z Extrifit training day, přičemž v podstatě ihned čelili palbě otázek, která se na ně hrnula. Bylo vidět, že kluci se chtějí ledacos dozvědět a nikdo nemusel nikoho pobízet ke vznášení jednotlivých dotazů. Vše se neslo ve vyloženě přátelské a uvolněné atmosféře, častokrát protkané salvami smíchu, takže málokdo si všiml, že 2 hodinky povídání utekly jako nic a určitě by se nic nestalo, kdyby seminář probíhal ještě dalších pár minut.

Jenže to bychom nestihli ukázky tréninku. I když ruku na srdce, nějaké heroické výkony z naší strany moc k vidění nebyly. Radek se v tréninku v podstatě teprve rozkoukává po 2 měsíční pauze a Vojta dal přednost metodické instruktáži, prováděné na jednom zájemci z řad účastníků semináře. Vojta mu dal pár dobrých tipů na trénink prsou, a když jsem je tak pozoroval, docela by mě zajímalo, jak je ten borec na tom dneska s pohyblivostí paží. Především pak ve smyslu rozsahu rozpažení. Celkově vzato jsme s klukama z Rychnova strávili dobré čtyři hoďky a bylo to neočekávaně parádní setkání s našimi fandy, které Vojtu i Radka velmi potěšilo a podpořilo. Zároveň věříme, že ty zástupy mladých kluků se dozvěděli také mnoho potřebného a doufejme, že někteří se třeba vydají ve šlépějích našich borců.

Akorát se na závěr musím přiznat k jednomu vroubku, který jsme tam zanechali. Ani Vojta, ani Radek nechtěli zaboha předvést svou aktuální formu a tak jsme museli svatosvatě slíbit, že se tam určitě vrátíme někdy v soutěžní sezóně a naši kluci z Extrifit teamu se předvedou v plné parádě. A jestli Extrifit team něco slíbí, tak to je tutová věc. Takže se budeme opět těšit na pozvání od Mirka Mizery a jeho parťáků, které na tuty určitě rádi přijmeme.