Extrifit Mistrovství České republiky 2011

Autor: Pavel Vacek
Konvalinka, Vacek, Holub
 V návaznosti na události uplynulých dní jsem byl, coby spoluorganizátor Mistrovství republiky NABBA 2011 kontaktován s otázkou, zda-li se toto mistrovství uskuteční. Na tuto otázku je jednoduchá odpověď. Z našeho pohledu se nemění vůbec nic! Přípravy jsou v plném proudu, hala zajištěna, sponzor také a i nadále trvá naše předsevzetí uspořádat kvalitní soutěž. Jenže tyto řádky píšu vlastně kvůli něčemu úplně jinému. 
 Než jsem se rozhodl napsat těchto pár slov, kontaktoval jsem, pořád ještě stávajícího viceprezidenta NABBA Jindřicha Popeláře, a ten mě ujistil o právoplatném držení licence, kterou dává plně k dispozici pro mezinárodní start, a jež je platná do konce tohoto roku.  Počátkem týdne tedy započne čilá korespondence s vedením NABBA international o vzniklé situace a kýženým výsledkem musí být účast našich reprezentantů na prestižní Mr. Universe. Jsem si jistý, že se NABBA International nebude chtít ochudit o účast takových kvalitních sportovců jako je Mistr světa NABBA Vojta Koritenský, dvojnásobný Vicemistr světa NABBA a Vicemistr NAC Martin Holub, Mistr světa NABBA Jirka Borkovec, absolutní Mistr Rakouska Slavoj Bednář, medailistka mistrovství světa Karolína Holubcová a jistě se najde ještě mnoho dalších. My s těmito jmény budeme operovat, neboť všechny tyto vynikající závodníky byste podle mých informací měli vidět na otevřeném mezinárodním Extrifit Mistrovství České republiky. petr_vanis.jpg
  Přesto to jistě nebudou jediní, na které se budete moci těšit. Věřím totiž v to, že dokážeme udělat tlustou čáru za vzájemnou nevraživostí, nedávnými spory či osobními neshodami. Věřím, že si na tyto závody najdou cestu i ti špičkoví borci, kteří zanevřeli na federaci NABBA pouze díky osobním antipatiím k vedení minulému, předminulému, nebo jiným, často malicherným důvodům. Uvědomme si, že nikdo z nás nejsme vzorem dokonalosti, každý máme své chyby a nedostatky. Přesto, nebo možná právě proto by byla nesmírná škoda, kdyby jejich světová výkonnost zůstala skryta oku domácího fanouška kulturistiky.   A o to právě jde. O fanoušky, naše rodinné příslušníky a přátele. O všechny ty, kteří trpí našimi dietami a jedinou odměnou jim je váš pohár. Na kulturistice se vydělat nedá. Je to nevděčná mrcha, která je schopná nás vysát do poslední kapky. A přesto ji milujeme. Milujeme to zadostiučinění, které se zrcadlí v očích těch, u kterých si přejete dostát úcty a obdivu. Dopřejme to jim i sobě, dopřejme jim vidět vás v plné parádě, sebevědomé a bojující na českém pódiu, nejen zprostředkovaně z fotek na internetu, které někdo cizí pořídí ze zahraničních kolbiští.  Radek Lonc.jpg
 Věřím, že si na tuto soutěž najdou cestu i takzvaní veteráni. Vím, že to v mnohých z vás ještě pořád doutná. Viď Láďo? Vím, že mnozí cítí nesplacený dluh k rozdělané práci, že Pepíku? Ale také stoprocentně vím, že účast těhlech borců není žádný čajový dýchánek o páté. Tihle chlapi jsou schopni rozsekat spoustu mladých kluků na maděru a jejich účast je rozhodně přínosem pro každou soutěž.   A pokud jsem mluvil o našich borcích, bylo by čestné zde říci, že už v tuto chvíli probíhá kontakt s rakouským vedením NABBA, které přislíbilo účast 5 jejich závodníků, jež se taktéž připravují na Mr. Universe, a kteří by rádi zkonfrontovali svou formu s naší špičkou. Hodláme taky kontaktovat vedení NAC, se kterým jsme navázali dobré vztahy na nedávném MS v Lucembursku, a pozvat některé jejich závodníky. O Slovácích snad ani mluvit nemusím, neboť ti jsou zváni tak nějak automaticky.
 Ano, možná je to poslední soutěž v ČR, které nebude zatěžkána ponižujícími procedurami. Možná to je poslední soutěž, na které si budete moci za vaše peníze zazávodit, aniž by vás někdo prudil příkazy a nařízeními. A určitě to nebude soutěž, kde sice uděláte špičkový výsledek, ale reprezentovat nebudete jen proto, že odmítáte vyplňovat půl roku nějaká úřednická lejstra. Ale možná se mýlím, za což bych byl ostatně velmi rád. Třeba se do konce roku objeví nějaký koncept fungování organizace, jež bude plnohodnotnou alternativou k zavedené IFBB. Protože to by bylo vážně fajn, neboť pokud tato alternativa zmizí z české scény, je s kulturistikou v podobě, jakou máme rádi a jakou jí obdivujeme, konec. Nevím, možná zbytečně maluji čerta na zeď. Prozatím je jasná jen jedna věc. Do konce roku 2011 se nic nemění.    Naším cílem je uspořádat tak kvalitní závody jako byly třeba Vitalmax Open, nebo poslední Mistrovství České a Slovenské republiky v Brně. Závody, na které budete rádi vzpomínat. Máme nové poznatky, nové zkušenosti a chceme je využít. Chceme dát prostor těm závodníkům, jejichž sestavy jsou lahůdkou pro oči, nebo naopak překypují šoumenstvím. Chceme, aby Mistrovství ČR bylo opravdovou zábavou a proto věřím, že si do Jablonce najdou cestu jak špičkoví závodníci, tak i nadšení fanoušci tohoto krásného sportu. Tímto vás všechny jménem pořadatelského týmu ve složení Pavel Vacek, Rosťa Konvalinka a Martin Holub rád v Jablonci přivítám.