Extrifit Club- sezona je za námi a co se chystá nyní?

Autor: Pavel Vacek
Původně to měl být jenom obyčejný děkovný e-mail členům Extrifit Clubu.  Za perfektní reprezentaci značky Extrifit na mistrovských soutěžích počínajících kategorií mladších kulturistů a končících kategorií mužů nad 90 kg. Samozřejmě, profi debut Dalibora Hájka nechme protentokrát stranou.

Vždyť Extrifit Club skončil za krátkou dobu svého působení na fantastickém 2. místě mezi 37 oddíly celé ČR, které vyslaly svého zástupce do mládežnických kategorií dorostu nebo juniorů. Ve věkové kategorii mladšího dorostu jsme obsadili dokonce místo první! Fantastická věc! 61786_333327630100986_1971445494_n Možná i proto se ihned po skončení jarní sezony, tedy v podstatě před týdnem, vyrojily otázky, které se zabývaly fungováním clubu, možností přestupů a především náboru nových členů.
A to je vlastně důvod, proč bych chtěl takto veřejně bilancovat krátké působení clubu a zároveň předestřít cíle a plány do budoucna.

Ale začněme pěkně od začátku. Původní myšlenka byla umožnit start všem zájemcům o závodění na soutěži, kteří ovšem měli ten problém, že ve svém okolí neměli fitness s potřebnou svazovou registrací. Zájem byl jednoduše obrovský a my jsme jím byli zaskočeni. Přihlásilo se přes 30 zájemců o členství a zpracovat všechny otázky a formality bylo skutečně náročné. 15527_9 (2)
Možná i to byl jeden z důvodů, proč se nepovedlo vše tak, jak jsme si předsevzali. Setkali jsme se před soutěží pouze 2x a to je málo. Zároveň vznikl problém s nedostatkem slíbené soutěžní barvy, kdy i největší distributor této barvy měl absolutně vymetený sklad. Řešili jsme to tedy individuálně tím, že všichni závodníci dostali zaplacenou alespoň svazovou registraci a soutěžící v mládežnických kategoriích dorostu a juniorů pak ještě proplacené startovné na národních šampionátech. Hell gelu a triček bylo dost pro všechny. Ale já nevěřím tomu, že tito mladí kluci se přihlásili kvůli těmto drobnostem. Oni chtějí znalosti a zkušenosti Extrifit Teamu. Zároveň je také Extrifit znám jako leader v oblasti sponzoringu mládeže. A proto je třeba další vývoj clubu směřovat tímto směrem.

Co to znamená? Budeme se víc scházet, budeme předávat více zkušeností a tipů a budeme odměňovat ty nejlepší z členů Extrifit Clubu. A odměníme také jednu speciální kategorii. 399799_4152961602951_1245034838_n
Semináře

Semináře věnované výhradně závodění, kontrole momentální formy a informacím směřujícím k co nejlepšímu výsledku na soutěži se budou konat buď při příležitosti Extrifit Training Day, nebo zcela samostatně. Pokud budou samostatné, budou probíhat vždy ve Fine Fitness Slavoje Bednáře v Pardubicích. Pardubice jsem vybral záměrně pro jejich polohu. Jsou téměř uprostřed republiky a tudíž přístupné zhruba stejně všem členům Extrifit clubu. Zároveň by se měly konat každé 3 měsíce, přičemž frekvence s blížící se soutěží by se měla zvyšovat. Jsem pevně přesvědčen, že rady a společné tréninky s naší kulturistickou špičkou vám budou jedině ku prospěchu.  První setkání se uskuteční po prázdninách a myslím si, že si jen málokdo nechá ujít pohled na Vojtu Koritenského, který se tou dobou bude velmi intenzívně připravovat na blížící se Arnold Classic. Navíc stálá přítomnost majitele Fine Fitness Slavoje Bednáře, coby úřadujícího Mr. Universe, také určitě není k zahození. IMG_9544
Přijímání nových členů

Nové přijímání členů Extrifit Clubu již rozhodně nebude tak živelné jako zpočátku. Noví aspiranti na vstup do Extrifit Clubu již budou procházet výběrem, který se zaměří na jejich potenciál a šance na úspěch v soutěži. Zkrátka, chceme zachovat vysokou laťku, kterou pro nás vydobyli stávající členové a chceme je zařadit po jejich bok na stupních vítězů.

Odměny
Teď mnozí jistě zpozorněli. Ano, je tady nový motivační prvek clubu. Oceníme 3 nejúspěšnější členy Extrifit Clubu. A zcela jistě se nebude jednat pouze o nějakou tyčinku nebo tričko. Vítěz dostane od nás nějaké hodnotné balení proteinu, ale ani druhý a třetí v pořadí nepřijdou zkrátka. Pořadí bude určeno jednoduše. Každé umístění na národním mistrovství a na Mistrovství ČR bude mít své bodové ohodnocení. Kdo bude mít nejvíc bodů, vyhrál. A teď pozor! Tato novinka se týká i závodníků, kteří startovali již letos na jaře! Takže ke svým titulům někteří přidají ocenění od Extrifitu, které se jim bude náramně hodit při budování další svalové hmoty. Ovšem pozor! Cenu předám pouze osobně na setkání klubu, žádné posílání poštou. Jde o to, že chci, abyste si mohli předat poznatky navzájem, abyste si mohli vyměnit zkušenosti mezi svými vrstevníky. Pokud se oceněný sportovec nedostaví, jeho cenu dostává další v pořadí.
A ta speciální kategorie?


Žijeme v době virtuálního světa. Každý ví o každém prostřednictvím sociálních sítí, komentářů pod články a já nevím co ještě. Proto jsem se rozhodl odměnit ještě toho, kdo bude podle mého názoru nejvíce a nejlépe šířit značku Extrifit. Třeba prostřednictvím fotek z tréninku v triku Extrifit, sdílením fotek s tematikou Extrifit atd.. Prostě buďte hrdí na svou značku a na svůj klub.

Proč? Protože jste dosáhli vynikajících výsledků a protože patříte do clubu, který díky vám semlel mnoho a mnoho zavedených klubů v ČR. Vy jste ti borci. Tak se za to nestyďte.   Závodníci1
 Soutěžní výsledky členů Extrifit Clubu:

  • Dominik Fujtík- 1. místo M ČR, 3. místo M Moravy
  • David Koštiál- 1. místo M Čech
  • David Příkop- 2. místo M Čech, 3. místo M ČR
  • Jiří Babka- 2. místo M ČR, 3. místo M Moravy
  • Jakub Prachař- 2. místo M ČR, 4. místo M Moravy
  • Jan Kittner- 2. místo M Čech, 5. místo M ČR
  • David Smolek- 2. místo M Moravy
  • David Žilík- 2. místo M Moravy
  • Filip Pospíšil- 3. místo M Čech
  • David Červenka- 3. místo M Čech
  • Petra Jírovcová- 3. místo M Čech, 5. místo M ČR
  • Jan Lukeš- 4. místo M Čech, 5 místo M ČR
  • Monika Mlejnková- 5. místo M Čech
  • Sebastián Fiala- 7. místo M Čech
  • Monika Kubová- 8. místo M Čech