Extrifit Club představuje- Lukáš Bezchleba, Martin Houska

Autor: Pavel Vacek

Extrifit Club vyšle letos na soutěžní pódia více než 25! závodníků.
Proto vám některé z nich rádi představíme již nyní. Právě teď je na řadě Lukáš Bezchleba a Martin Houska.
Lukáš Bezchleba
Ahoj, mohl by ses našim čtenářům krátce představit?
Ahoj, jmenuji se Lukáš Bezchleba, je mi 29 let, třetím rokem pracuji v logistice a IT, externě pro Škodovku v Mladé Boleslavi.

Jak dlouho cvičíš?
Cvičím od svých 15 let, s jednou tříletou pauzou, kdy jsem stavěl barák. Většinu té doby se jednalo především o rekreační posilování bez dalšího soutěžního pomýšlení. Naplno se kulturistice věnuji až poslední rok a půl.

Je to tvůj debut, nebo už máš nějaké výsledky za sebou?
V současné době se připravuji na Mistrovství Čech v kategorii kulturistika konané 4. května a doufejme, že následně i MČR o týden později. Jedná se o moji první závodní zkušenost.

Co bys považoval za dobrý výsledek?
Jako úspěch pro mě bude umístění do 1. místa, jakékoliv jiné umístění nebude zklamáním, ale ani úspěchem.

Proč jsi se rozhodl soutěžit za Extrifit Club?
Doplňky Extrifitu jsou pro mě TOP, proto jsem vstoupil do Extrifit Clubu, za který chci závodit. Nejde však jen o doplňky, ale o celkový přístup Extrifit týmu k novým členům extrifit clubu a vůbec k celé veřejnosti. 1620768_10202624148278776_1535230760_n
Používáš doplňky výživy ve své přípravě?         
Ano, používám spoustu doplňků stravy výhradně značky Extrifit. Nedám dopustit na Hydro77, instantní BCAA a LONG80. To jsou hlavní pilíře, které doplňuji o spoustu dalších výrobků – Actinox, Hellnox, E-nox, Hell gel, Creatin Creapure, Gluta, ISOBEEF, ISO90 a gainer GO PRO 30, a to dle období přípravy.

Máš nějaké oblíbené silové výkony?
Oblíbené silové výkony? Já moc váhy neřeším, snažím se jet striktně a procítěně. Např. raději odjedu sérii bench pressu se 100 kg, kde si ve spodní fázi podržím napětí a kontrolovaným pohybem nahoru i dolů dané opakování maximálně procítím, než abych rval za každou cenu stopadesátku. Ale je fakt, že i tak jsem kdysi cvičil. Vůbec bench press byl, je a bude vždycky takovým měřítkem mezi chlapama v posilovně a občas se mě někdo zeptá, kolik mam maximálku na bench a já na to dneska nedokážu odpovědět.

Máš nějakého oblíbeného kulturistu z Extrifit Teamu?
Z Extrifit týmu nedám dopustit na Slavoje. Má to hned několik důvodů. Jeho postava, symetrie a vyrýsovanost v soutěžní formě je mi nejbližší. Přesně vždycky ví, o čem mluví, ať už je to dáno vzděláním či letitými zkušenostmi. Je to právě on, kdo mě připravuje na své první závody, ať už poradenstvím, společnými tréninky nebo nácvikem pózingu.  Jemu v tomhle ohledu patří největší „dík“.
Kam bys to chtěl v tomto sportu dotáhnout?
Vzhledem k tomu, že kulturistika je pro mě už svým způsobem závislost, rozhodně nechci skončit svými prvními závody. Co se bude dít dál, uvidím podle výsledku, od kterého se pravděpodobně budou odvíjet další možnosti. Přece jen je to hodně finančně náročný sport a nikdo nikomu zadarmo nic nedá. Ale třeba po závodech přijde Extrifit s nějakým překvapením a půjde to zase o něco snáz :-)))

Podporují tě v tvém snažení tví blízcí?
Podpora mých blízkých se mi bohužel moc nedostává. Je to dáno tím, že nemají vztah ke kulturistice, vyjma mého otce, který mi občas je sparingpartnerem. Jinak jsem si už vyslechl připomínky typu: „kdybys radši ty prachy dal do baráku nebo si dal do kupy auto“, ale já radši budu jezdit bez toho výfuku a za ty 4 litry si koupím dalších pár balení instantních BCAA :-))) Tak to prostě je a podcenit byť jen jedinou věc v přípravě se může vymstít.

Co na tvé pokroky říká nejbližší okolí?
Nejbližší okolí teď vnímá především to, že jsem od konce objemovky sundal už 16 kg sádla a to je kure***y znát. Nejvíc mě ale potěšilo teď v neděli kladné překvapení Slavoje, takový chvíle mě neuvěřitelně hecují a motivují k dalšímu posunu.
  1891245_479002488866832_1877595653_n
Ahoj, mohl by ses našim čtenářům krátce představit? 
Ahoj, zdravím čtenáře Extrifit.cz. Jmenuji se Martin Houska a je mi 20 let. Pocházím z Ústí nad Labem a momentálně studuji Čvut v Praze.

Na jakou se chystáš soutěž a v jaké kategorii? 
Chystám se na jarní mistrovské soutěže v kategorii juniorů do 23 let. Ohledně toho zda startovat ve „váhovkách“ nebo v klasické kulturistice se rozhodnu před soutěží, podle výsledné hmotnosti a formy.
 
Jak dlouho cvičíš? 
Úplné začátky se cvičením byly ještě v době, kdy mi nebylo 15 let. Někdy okolo 15 narozenin jsem se začal cvičení věnovat více a začalo mě to také bavit. Jenže jako začátečník bez základních znalostí cviků, stravy a všeho co k tomu patří, nebyly výsledky moc znatelné. Po zhruba půl roce snažení jsem oslovil osobního trenéra, který pracoval v posilovně, kterou jsem tehdy navštěvoval. Tímto bych chtěl poděkovat Františkovi Bartošovi, protože díky němu jsem získal povědomí o správné technice cviků a zásadách kulturistické stravy. Když jsem s ním začal trénovat, vážil jsem 59kg při 174 cm výšky. Martin Houska
Je to tvůj debut, nebo už máš nějaké výsledky za sebou?
V roce 2012 jsem se zúčastnil kulturistické kondiční soutěže Golem Classic v Kutné Hoře. Zde bych mohl navázat na předchozí vyprávění. Pod dohledem trenéra jsem cvičil něco málo přes rok, poté jsem cvičil zase sám, ale už jsem částečně věděl co a jak. Postupně jsem „rostl“ až jsem se dostal na nějakých 75kg váhy. Což mi trvalo necelé tři roky.
Poté jsem ale musel cvičení ze zdravotních důvodů přerušit. Přestávka trvala něco málo přes půl roku (podzim 2011 - jaro 2012) a já se dostal na hmotnost 66 kg. Po této dlouhé pauze jsem začal cvičit někdy v květnu, ale již v červnu jsem musel své snažení znovu přerušit z důvodu zlomeného malíčku. Sádra mi byla sejmuta koncem července a já se dal znovu do cvičení. Ke konci prázdnin jsem na kulturistickém serveru Ronnie.cz objevil informace o podzimních kondičních závodech, myšlenka zkusit si zazávodit se mi zalíbila a tak jsem se vrhnul do přípravy. Zde jsem znovu požádal o pomoc, již zmiňovaného Františka Bartoše, který mi s celou přípravou pomohl. Můj výsledek na soutěži nebyl nijak ohromující, skončil jsem na 4. místě z pěti. Ale i tak jsem byl spokojený, povedlo se mi v období od srpna do konce října přibrat z nějakých 68kg na 75kg a následně to do soutěže, která se konala na konci listopadu „vysekat“ na soutěžní hmotnost 63,5kg.

Co bys považoval za dobrý výsledek? 
Za dobrý výsledek bych samozřejmě považoval medaili a postup z Čech na republiku. :D

Proč jsi se rozhodl soutěžit za Extrifit Club? 
Značka Extrifit mi je sympatická kvůli svému zaměření především na kulturistiku, jiné značky vyrábějí doplňky i pro jiná sportovní odvětví. Dalším velkým plusem je sídlo Extrifitu v České republice. Ale hlavním důvodem je podpora mládeže, kterou má Extrifit v České republice rozhodně nejlepší. Takové akce jako odměna za výsledek, nemá u jiných značek konkurenci. Zpětně jsem velmi rád, že jsem do Clubu vstoupil, pořádané srazy vedené Lukášem Roubíkem, které probíhají formou seminářů s tematikou jak tréninkovou tak výživou, jsou super. Získané informace jsem využil a myslím si, že mě posunuly zase o kousek dál. 7
Používáš doplňky výživy ve své přípravě?
Samozřejmě, během objemové přípravy používám můj velmi oblíbený Gainer Go Pro 30 (čokoládová příchuť je nejlepší), Creatin, byl jsem taky velmi spokojen s produkty Actinox, Hellnox, Tribu. Ke konci objemu jsem vyzkoušel také Beefmass, který mě také nezklamal. V dietě sázím především na mega tablety BCAA 1800mg, Super hydro DH32, Isobeef, Glutamine a nějaký ten nakopávač. Jinak během celé své přípravy užívám multivitamino-multiminerální doplněk stravy V52.
 
Máš nějaké oblíbené silové výkony?  
Nejsem zrovna extra silový typ. Sice rád zvedám těžké váhy, ale jsou bohužel těžké jen pro mě, tak se s nimi nebudu raději chlubit :D:D.
 
Kam bys to chtěl v tomto sportu dotáhnout?
Těžko říct, nyní se koncentruji hlavně na jarní soutěže. A dále uvidím, hlavně jak to půjde kombinovat se školou a tak. Ale jako jeden z dalších cílů bych viděl nějaké to Mistrovství Evropy, pokud by šlo vše tak, jak bych chtěl.
 
Podporují tě v tvém snažení tví blízcí?
Veškerá finanční podpora do přípravy jde od mých rodičů a (babičky a dědy), tímto bych jim chtěl poděkovat. Dále bych chtěl zvlášť poděkovat Mamce, že mi v přípravě pomáhá s přípravou jídel, jak je to jen možné. 6 (3)