Extrifit Club představuje- Dominik Čížek, Filip Vaško

Autor: Pavel Vacek

DOMINIK ČÍŽEK
 

 
Ahoj, mohl by ses našim čtenářům krátce představit? (věk, škola/práce, místo atd..)
 Zdravím čtenáře extrifit.cz. Jmenuji se Dominik Čížek. Bydlím v Dobrušce. Je mi 22 let. Pracuji v mlékárně a dálkově studuji vyšší odbornou školu.

Jak dlouho cvičíš? 
Cvičím už poměrně dost dlouho. Bude to tak 7 let, ale z počátku mě nikdo neučil a nevedl, tak to bylo jen takové šmrdlání a místy i nebezpečné cvičení. Až časem díky samovzdělávání se a poslouchání rad od zkušenějších, to cvičení mělo teprve nějaký efekt. Někdy závidím těm, kteří mají od samého začátku možnost kvalitního trenéra. Je to určitě investice, která se vrátí. Člověk ušetří spoustu času i peněz a hlavně vidí výsledky. Právě čas, který jsem tomu věnoval, je i jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl k přípravě na svoji první soutěž. Dnes soutěží i kluci, kteří cvičí rok, tak nechci být pozadu.

Na jakou se chystáš soutěž a v jaké kategorii? 
 Chystám se na mistrovství Čech v kategorii juniorů a s největší pravděpodobností to bude klasická kulturistika. 1743505_212570868951751_816281645_n
Je to tvůj debut, nebo už máš nějaké výsledky za sebou? 
Je to můj první start a doufám, že týden na to bude druhý.
 
Jak zvládáš soutěžní přípravu?
 Je to pro mě nová zkušenost. Člověk toho sice má hodně nastudováno, ale praxe je věc druhá. Takže se učím každým dnem a poučuji se z chyb. Mám celkem problémy přípravu skloubit s novým zaměstnáním, kde se pracuje na směny a jsou tam přísná hygienická opatření. Musím jídlo nosit v kapsách a „ládovat se“ na záchodě J V úvodu přípravy mě ještě přibrzdila angína, která se mi po měsíci vracela znovu. Nyní už se naštěstí cítím dobře a forma se také lepší. Samotná dieta a chuť na sladké mi nedělá větší problémy.
 
Co bys považoval za dobrý výsledek? 
Jelikož je to má první soutěž, a už nyní si zpětně uvědomuji chyby, které jsem v této přípravě udělal, tak je mým cílem, se co nejlépe připravit s tím, co mám a udělat dobrou formu. Konkurence je letos veliká a nemám vůbec představu, jaké umístění bych mohl očekávat.  Setkával jsem se s názory, že bych měl na soutěž určitě jít, ale i s názory že ne, a že tam nemám co pohledávat. Takové názory od lidí, kteří odvahu jít na prkna neměli, ale vůbec nechápu. Pro kulturistiku je přeci každý další závodník dobrý. Alespoň se bude pořádně závodit.
 
Proč jsi se rozhodl/a soutěžit za Extrifit Club? 
 Přemýšlel jsem nad přípravou na soutěž a v nedalekých Pardubicích se konal nábor. Vzhledem k tomu, že jsem do té doby z 80ti procent užíval Extrifit, tak jsem neváhal a jel. 1003590_486094964824251_162580216_n
Proč jen z 80ti?
 Mám sbírku pixlí a musím si občas koupit nějakou novou. :-)
 
Používáš doplňky výživy ve své přípravě?
 Ano. Používám mnoho druhů, ale pouze proteiny a aminokyseliny. Těch není nikdy dost a jsou nejdůležitější. Mám-li jmenovat, tak to jsou produkty: ISO 90, Hydro Protein, Micellar, BCAA instant, BCAA Mega tablets, Glutamin a ještě Gela pro klouby.
 
Máš nějaké oblíbené silové výkony?
 Na silové výkony nehraju a klasické cviky necvičím. Mrtvý tah a dřepy nemůžu cvičit kvůli křivým zádům. Mám bohužel kyfózu skoliózu a lordózu taky. Prsa necvičím skoro vůbec,  a když ano, tak cvičím pouze tlaky s jednoručkami.
  
Máš nějakého oblíbeného kulturistu z Extrifit Teamu?
 Každý má něco do sebe. Jsou tam všichni kvalitní.
 
Kam bys to chtěl v tomto sportu dotáhnout?
 Samotné pravidelné soutěžení mě moc neláká, navíc na to nemám úplně nejlepší předpoklady, ale samozřejmě bych se chtěl v tomto oboru zviditelnit a být v něm dobrý. Nebránil bych se do budoucna například trénování, nebo si vybudovat třeba i vlastní fitness centrum. Mít práci, která je zároveň i koníčkem, to je snem asi každého. Ale k tomu ještě vede hodně daleká cesta.  
Podporují tě v tvém snažení tví blízcí?
 Mohlo by to být lepší, ale i horší.
 
Co na tvé pokroky říká nejbližší okolí?
 Před začátkem diety jsem byl za svoji formu kritizován. To pro mě byla ta nejlepší motivace do začátku. Zároveň však, když je člověk v tvrdé dietě, tak potřebuje i povzbudit a vědět, že to co dělá, má význam a nedělá to zbytečně. Pochvaly se mi za nastupující proměnu dostalo a to mě potěšilo.
 
1782333_525719554211382_1608330519_o
FILIP VAŠKO

Ahoj, mohl by ses našim čtenářům krátce představit?
 Zdravím, jmenuju se Filip Vaško, narodil jsem se 1. 3. 93 v Trutnově, nyní studuji v Pardubicích Univerzitu DFJP.

Jak dlouho cvičíš? 
 Cvičím +/- 4 roky, z toho pro mě první dva roky bylo obrovské tápání, které vlastně nemělo nějaký pořádný vliv na mou postavu, prostě klasické začátečnické chyby. Zlom přišel až ve chvíli, kdy jsem se rozhodl objíždět úplně všechny semináře a Extrifit srazy, kde jsem nasbíral všechny podstatné informace.

Je to tvůj debut, nebo už máš nějaké výsledky za sebou? 
 Soutěžil jsem už na kondičních závodech, kde se mi podařilo dostat se i na bednu.
 
Co bys považoval za dobrý výsledek? 
 Dobrý výsledek by pro mě představoval medaili.

Proč jsi se rozhodl soutěžit za Extrifit Club? 
 Mám v Extrifit teamu pár přátel. A proto jsem se rozhodl být zde.
 
Používáš doplňky výživy ve své přípravě?
 Ano, poměrně hodně si myslím. (CFM, Hydro, BCAA,ENox,…)
 
Máš nějakého oblíbeného kulturistu z Extrifit Teamu?
 Všichni jsou skvělí, ale nejblíže mám k Pavlovi Vackovi, Slavojovi Bednářovi a Vojtovi Koritenskému.
 
Kam bys to chtěl v tomto sportu dotáhnout?
Chtěl bych se jednou mrknout na ME nebo MS.
1796700_518273388289332_2089365116_n