E.NOX- 'přísná mrda'

Autor: Pavel Vacek

Napsat v mém postavení redaktora stránek Extrifit.cz nějaký pochvalný, až nadšený příspěvek na adresu nějakého výrobku značky Extrifit, tak to je po čertech zapeklitá věc. Vlastně ať to napíšu jakkoliv, nedokážu se vymanit z nařčení, že jde o nějaký pouhopouhý reklamní text. A tak jsem s tím poněkud otálel. Jenže po včerejším tréninku jsem si řekl, že na to kašlu.  Že je mi to jedno, jak to pojmete. Celou dobu mého publikování všeho možného čerpám hlavně ze zkušeností a různých konzultací s klukama, kteří rovněž tráví v posilovnách podstatnou část svého života. Tak proč bych měl tentokrát dělat nějakou výjimku?
Takže vám opět popíšu zkušenost mojí a dalších kluků, se kterými jsem se o tomto výrobku bavil. A nutno zdůraznit, že jsme se pobavili skutečně dobře, neboť naše zkušenosti byly velmi podobné.
  DSC_7963.jpg
Naši věrní a pozorní čtenáři jistě zaznamenali trochu trudnou, mírně depresívní sérii článků, která se zabývala nechutí k tréninku, nedostatečné motivaci atd… k nimž bych ještě přiřadil článek „život po steroidech“. Zkrátka taková minisérie o faktorech, které ohrožují vaše odhodlání pravidelně trénovat a zlepšovat se.

Jenomže jeden důležitý faktor v těchto článcích chyběl. Něco, co výrazně mění věci k lepšímu je výrobek zvaný E.NOX. A to je panáčku věc! V článku „život po steroidech“ chybět musel, neboť ještě nebyl na trhu, ale pokud by byl, tak bych si radši utrhl ruku, než abych se o něm nezmínil. Právě E.NOX totiž představuje to světlo na konci tunelu pro všechny ty, kteří se rozhodli skončit s užíváním anabolik. 12434_15_1
E.NOX je totiž zázračná věc. A je mi jedno, co napíšete do diskusí pod článkem. Já si za tímto názorem budu stát, děj se, co děj. Nepoznal jsem jiný produkt legálních doplňků výživy, který by měl tak hmatatelné výsledky. Jistě, jaký hmatatelný účinek může mít asi tak protein, že? Žádný. Je to jenom dodávka stavební látky pro vaše svaly. Čím lépe zpracovaná, tím lépe pro vás. Ale že by se dal účinek proteinu nějak zpozorovat? No leda tak v případě toho nekvalitního. Tam zaregistrujete leda  rekordní zápis do deníku časoměřičů v disciplíně Běh na toaletu. V tomto ohledu mě skutečně dojímají diskuse v internetových fórech, kde se tvrdí, jak ten či onen protein krásně zabírá. Nuž, pokud je vaše nervové propojení natolik citlivé, že dokážete procítit metabolisaci bílkoviny do svalu, tak vám nezbývá než gratulovat. Anebo politovat, příjde na to.
Ale E.NOX, to je jiný kafíčko. Tam je účinek cítit proklatě silně. Já si hodím 3 odměrky do třídecky vody a za chvíli se dějou věci! Nejdříve mě začne jakoby šimrat na povrchu kůže. Dalším průvodním jevem, a to se vám možná bude zdát přemrštěné, je, že mám takový takový pocit, jako by mi chtěli vstát vlasy na hlavě. Což je skutečně dost pikantní tvrzení, uvážíme-li, že můj obvyklý porost dosahuje zhruba tří milimetrové délky, což už si připadám jak z Woodstoku. Tyhle příznaky posléze přecházejí v takový vnitřní neklid. Potřebu něco dělat (zkuste to někdy na manželce), ale to už jsem zpravidla na cestě do posilovny. Největší mazec příjde teprve tam. Už po krátkém rozcvičení začínám cítit teplo, krev evidentně pulsuje jinak. A v momentě, kdy začnete trénovat, tak napumpování dostane úplně jiný rozměr. To teď hovořím k čistokrevným naturálům, ale věřte mi, že toto napumpování je naprosto srovnatelné s napumpováním uživatele steroidů. Anebo jinak. Pokud chcete cítit, jak se v tréninku napumpuje sypač, vyzkoušejte E.NOX. Je to vážně bomba! Občas se mě někdo zeptá, jestli to pomáhá na sílu. Upřímně říkám, že mě ne. Dokonce bych se nebál říct, že jsem nucen používat trochu nižší zátěže. Důvodem je právě ono enormní napumpování, kdy sval začne být rychleji a více naplněn krví, která začne tlačit na nervosvalová zakončení a tím rychleji vyvolá působení kyseliny mléčné. Zkrátka to dřív začne pálit. Ale to, co se teď v tuto chvíli může jevit jako jistá nevýhoda, je naopak pozitivním účinkem E.NOXu. S množstvím krve se dostane do svalu také spoustu vyživovacích látek, potřebných pro váš růst. E NOX cerna
Nedávno zde někdo tvrdil, že tyhle nakopávací blbosti nepotřebuje. Že rád cvičí i bez nich a nepotřebuje nějaké povzbuzovače. To je samozřejmě o.k. Každý rád cvičíme. Ale některé tréninky jsou lepší a jiné horší. A my chceme mít tréninky lepší pokud možno vždy. A tahle věc dokáže vyrobit lepší trénink. Anebo rozhodně zminimalizuje počet těch odfláknutých.

Vzpomeňte na Arnolda, který ve slavném snímku Pumping Iron tvrdil, že svalové napumpování je lepší než sex. A po tomhle budete napumpovaní fakt dobře. To mi věřte. A právě onen pocit napumpování společně s dalšími faktory tréninku vám vyplaví tolik endorfinů, že se budete těšit do posilovny mnohem víc a tréninky zase dostanou šťávu. Ve fitku mi kluci říkaj, že po tomhle skutečně jedou naplno po celou dobu jejich tréninku. A já nemám důvod jim nevěřit.
Takže jak říkám už na začátku. Můžete to brát jako reklamní plky, ale mě je to fuk. Já jsem z tohoto výrobku u vytržení. Jsem nadšený z něčeho, co funguje tak skvěle. Jeden náctiletý uživatel tuhle věc označil za „přísnou mrdu“. Nevím sice přesně jak si to vyložit, ale obdivně u toho koulel očima. Což je přesně to, co po něm dělám taky.
 Ale jedno negativum přeci jen zmíním. Nemůžu pak po tréninku usnout. Ale v ten moment z účinků E.NOXu  začne těžit manželka, ale to už je zase na jiné povídání…