Den s Bárou Černákovou

Autor: Pavel Vacek
to není on, to je Března.
 Jak jste si zajisté dobře všimli, dlouho jsme tady neměli nějaký ten bulvárek. Nějaké ty informace s normálního života, běžného pracovního dne a tak. Zkrátka, nebyl tady dlouho další díl seriálu Den s … Tentokrát jsem si vzal na mušku benjamínka našeho Extrifit Teamu Báru Černákovou.  Bára se narodila 5. 10. 1991. V současné době bydlí a studuje v Praze a mezi její sportovní úspěchy lze zařadit 1. místo na Mistrovství České republiky 2010 v bodyfitness a titul Vicemistryně Evropy v bodyfitness v témže roce.
 Vzhledem k tomu, že Bára je také profesionální krasavicí, rozhodl jsem se, že v rámci zachování mého manželského štěstí, nechám monitoring celého dne čistě na ní. Bez mé přítomnosti, mých blbých a uštěpačných poznámek a rádoby vtipných popisků všedního dění. Navíc, Bára nepíše hrubky a já mám tím pádem ušetřenou práci, za kterou samosebou získám tučný obnos bankovek, to se rozumí. A ještě je tady jeden malinkatej důvod. Bára má přítele. Svalovce. Martin Čada se jmenuje a právě se připravuje na nadcházející jarní sezonu v kulturistice. A já nevím, nevím, jaký je výsledek v toleranční rovnici: Nízkosacharidová dieta + „redaktor“ webu trávící den s jeho přítelkyní = možná inzultace? Dělám si legraci, samozřejmě. Martin je sympaťák a já už předávám psané slovo Báře, aby nám popsala, jak vypadá její všední den. 1.jpg
 Během pracovního týdne, tedy u mě školního týdne, můj první budík vyzvání v 5.40, ale nezřídka kdy se stává, že ho neslyším, i když vyzvání jak na lesy a vzbudí nejspíš všechny sousedy:-DDD. A tak si pro jistotu nastavuji další o 10 minut později a skoro vždy se divím, proč ten první budík nezvonil :-DD. 
 Neochotně vylezu z postele, rozestřu žaluzky, spáchám ranní hygienu, zaliju si zelený čaj a ovesné vločky horkou vodou. Vločky ochucuji pokaždé jinak, podle chutě a podle toho, co dům dá :-D. Nejradši je mám se skořicí a nakrájenými jablíčky, přidám hrst nasekaných oříšků a pár rozinek nebo s banánem či jahodami. O víkendech dávám přednost omeletě z 5 vaječných bílků a 2 žloutků, k tomu plátek ananasu a kus celozrnného pečiva. Ráno po probuzení nastává první suplementace, kdy do sebe nahážu 3 ks Beef Amino, 6 ks BCAA, 1 ks V44, teď nově 2 ks X-treme 24 hod Fat Burner AM a když vím, že budu mít náročný den ve škole tak i 1 ks Coffy Stimulant.
 Krátce po třičtvrtě na sedm utíkám na bus, ale většinou marně, jelikož mi stejně ujede :-DD a tak běžím na další zastávku… když je velký provoz a autobus dlouho stojí na semaforech, tak ho díky svým atletickým výkonům na úrovni světového rekordu :-D stihnu předběhnout. Ovšem jen v případě, pokud nemám podpatky…  Bara 1_2869A.jpg
 Dále běžím na metro, na tramvaj a cca 100 schodů, než usednu do své lavice. Nestěžuji se, beru to jako rozcvičku . Výuka začíná v 7.30. Někdy si říkám, že by měl být student za ty stresy, kterým musí čelit, náležitě odměněn, nejlépe finančně :-D. Ve škole si dávám 1 odměrku ISO 90, nebo Long nebo Hydro 77 (střídám to, stejně tak jako příchutě), ovoce a dále volím buď 250g tvarohu bez tuku, cottage nebo Racio chlebíčky, také podle toho, jestli mám ten den více či méně sacharidů.
 Ve 14 hod opouštím ústav a jedu sockou domů. Obědvám mezi 14. až 15. hodinou 100-150g kuřecích prsou s rýží a zeleninou. 
 Po obědě se věnuji studiu a kolem 17. hodiny vyrážím spolu se svým přítelem nebo taťkou na trénink do posilovny. Teď když už je venku hezky a mám čas, tak si zajdu po škole na in-line brusle. Před tréninkem nastává čas suplementace, tedy 6 ks BCAA, 10ml Carni a 1 banán. Následuje 90ti minutový trénink a  po tréninku taktéž 6 ks BCAA + 1 odměrka Hydro 77.
 Večeřím kolem 20. hodiny buď kuřecí se zeleninou, rybu nebo libový hovězí. Když se učím dlouho do noci, dávám si ještě kolem 23. hod 1 odměrku Long a před spaním 2 ks X-treme 24 hod Burner PM a 3 ks Beef Amino. Ráda si občas smlsnu na proteinové tyčince Hydro Protein Bar 31%, která ulahodí nejen chuťovým pohárkům, ale díky své výživové hodnotě se stává zdravou sladkostí, která vám dodá energii i stavební látky pro váš svalový růst. 1.Extrifit den Česká Lípa (85).JPG