DALIBOR A KATKA FOTÍ PRO EXTRIFIT

Autor: Pavel Vacek
Jistě mnozí z vás čekají na reportáž z Mistrovství ČR v kulturistice. A já vás mohu ujistit, že by to nebyl Extrifit, pokud by se o dění v kulturistice nezajímal, takže report z vrcholu domácí sezony určitě bude, ale ještě předtím nás zastihla jedna milá povinnost.

Tou je start závodníků Extrifit Teamu Katky Kyptové a Dalibora Hájka na významných mezinárodních soutěžích. Katka právě dnes odlétá na Mistrovství Evropy, kde bude reprezentovat Českou republiku v kategorii woman physique a Dalibora čeká za 3 týdny jeho zaoceánský profi debut na soutěži New York Pro.
A uznejte sami, nebyl by to hřích, kdybychom jejich formy nezvěčnili okem zkušeného fotografa?  A když říkám zkušeného, myslím tím skutečně toho nejlepšího v oboru. A tento status již dlouhodobě patří známému fotografovi těch nejlepších kulturistických hvězd Josefu Adltovi. IMG_9353 Fotografování tentokrát proběhlo v prostorách Pardubického Fine Fitness, které nabízí špičkové zázemí, perfektní prostor a vybavení. Samozřejmě nejenom nám, ale také běžným návštěvníkům.

Každý, kdo někdy okusil přípravu na soutěž, dobře ví, jak neskutečně náročná na energii, respektive její nedostatek, tato příprava je. Navíc v období bezprostředně před soutěží. Takže pokud jsme se něčeho obávali, byla to unavenost a přílišná náročnost focení pro naše sportovce. Katka a Dalibor bezesporu unavení byli, o tom nemůže být pochyb, nicméně oba se zachovali jako praví profesionálové a absolvovali téměř 6 hodinové focení bez nejmenších námitek a dokonce si ho užili ve vyloženě přátelském duchu a atmosféře. IMG_9327 Šíleným a pro přítomné osazenstvo nepochopitelným „zjevem“ byl především entuziasmus a nasazení Katky Kyptové, která je nejenom schopná fotit několik hodin v kuse, ale o přestávce si střihne ještě těžký trénink bicepsů a zad. To vše při absolutním minimu jídla a energie, vysekaná, vydietěná a s myšlenkami na odlet na ME. Takže zatímco my, chlapi, jsme padali na \"držky\" únavou, Katka neustále přicházela s novými nápady manipulujíc s tréninkovou vahou, kterou já nechtěl ani odklízet. Abych tuto historku shrnul do jediné myšlenky, tak pravím, že soupeřky by se jí měly rozhodně klidit z cesty, neboť do Španělska na ME míří Terminátor 3. Katka totiž není člověk, je to stroj.

Co se týká Dalibora, myslím si, že ani on se na svém profi debutu neztratí. Se svými 130 kily bude dost těžko přehlédnutelnou postavou i mezi mnohem slavnějšími kolegy. Jeho umístění těžko předjímat. V profi, víc než kde jinde, hrají roli také různé zákulisní tlaky a okolnosti, ale určitě vím, že Dalibor v New Yorku neudělá ostudu ani sobě, ani Extrifitu a ani České Republice.

Čeští fanoušci se tedy mají na co těšit a vy prozatím můžete nahlédnout do atmosféry profesionálního focení. Se špičkovými fotografiemi Josefa Adlta se poté budete seznamovat později ať už v reklamních materiálech, nebo fanouškovských edicích. A věřte mi, máte se na co těšit.

Bude to naprostá bomba!