Semifinále Arnold Amateur 2011 - Dvě horká železa do ohně pro Českou republiku - DOPLNĚNO O VÝSLEDKY

Autor: Pavel Vacek


Před několika hodinami bylo uzavřeno finále ARNOLD AMATEUR, které bylo už jen pouhou formalitou před vyhlášením výsledků. Nejvíce jsme byli zvědaví na výsledky kategorie Heavy weight, kde soupeřil Tomáš Bureš s Alexejem Lesukovem o první místo. I přesto, že Tomáš měl opravdu povedenou formu, kterou se mu do finále povedlo ještě lépe dotáhnout, na ruskou hvězdu to nestačilo a skončil na druhém místě. V rozhovoru těsně po finále uvedl, že to vnímá jako velký úspěch a dobrou zkušenost i přes to, že by se samozřejmě viděl na zlaté příčce. Je jasné, že nikdo nejede na takovou soutěž prohrát a Tomáš byl opravdu velmi blízko. Bylo by zajímavé se dozvědět, jakým poměrem hlasů Alexej vyhrál.

Dále samozřejmě nesmíme zapomenout na Katku Kyptovou, která udělala velký pokrok a přibrala hodně svalové hmoty a v nejtěžší kategorii si vybojovala místo čtvrté.

Lukáš Osladil, který soutěžil v kategorii do 90 kg, se prezentoval neskutečnou tvrdostí a bojoval také o zlato podobně jako Tomáš Bureš. A stejně jako Tomáš obsadil druhé místo, opět za Ruským soupeřem Alexandrem Kodzoevem.

Svého životního výsledku dosáhl také český reprezentant Marek Vomáčka, který skončil na pátém místě v kategorii do 85 kg.

Všem zúčastněným gratulujeme k výborným výsledkům a přejeme mnoho dalších úspěchů ! 
 

Počínaje včerejším dnem začala prestižní a již tradiční sportovní událost ARNOLD SPORTS FESTIVAL. Mimo utkání profesionálů zde dostávají šanci také amatérští sportovci, kteří mají možnost získat profesionální kartu. Je to pro ně zajisté obrovskou motivací. Letošního ročníku ARNOLD AMATEUR se také s velkým očekáváním zůčastnili Čeští sportovci - mistr světa Tomáš Bureš a mistrině světa Kateřina Kyptová. Bezesporu to nejlepší co může Česká kulturistická scéna nabídnout. Níže Vám přinášíme fotografie ze semifinálového porovnávání. Velkou pozornost si získal Tomáš Bureš, který se utkal v porovnávání s velmi favorizovaným a talentovaným Alexejem Lesukovem. Jak to dopadne ? Samozřejmě budeme držet palce našim závodníkům !!!

  Men Bodybuilding


Super Heavyweight   Heavyweight

  Women Bodybuilding


Heavyweight   První vyvolávání kategorie Heavyweight s Tomášem Burešem