EXTRIFIT odměňuje: Filip Vaško

Autor: Pavel Vacek

Již třetím rokem odměňuje firma Extrifit závodníky a závodnice mládežnických kategorií v rámci projektu \"Odměna za výsledek\".V krátkosti jde ale o to, že všichni účastníci jarních mistrovských soutěží, kteří se rozhodli ve své přípravě vsadit na značku Extrifit, docílili medailového umístění buď na mistrovství Čech, nebo mistrovství ČR a nemají pozitivní dopingový test, mají nárok na odměnu do výše až 100 % jimi vynaložených finančních prostředků ve formě doplňků výživy dle vlastního výběru. Jedním z takto oceněných sportovců je i juniorský závodník Filip Vaško.

Ahoj Filipe, mohl by ses našim čtenářům krátce představit?
Ahoj, tak abych začal svůj příběh, jsem Filip Vaško je mi 17 let, a poprvé jsem se setkal s Extrifitem na Extrifit Day 3 -  17.12.2011 , kde se ve mě nahromadili první myšlenky na to, abych si stoupl někdy v budoucnu na prkna. Nyní je mi 22let a letos jsem odzávodil svůj 6tý závod v životě.Jinak jsem z Trutnova, kde také cvičím a pracuji jako podnikatel v oblasti kovovýroby vybavení do posiloven.

 

Ty jsi jeden z těch, kteří využili nabídky Extrifitu prezentované v akci „Odměna za výsledek“. A také jsi na tu odměnu dosáhl. Pochlub se, za co ti byla vlastně předána ona odměna?
Tuto akci využívám již druhým rokem. Letos si odměnu přebírám za 3.místo na Mistrovství Moravy a Slezska Juniorů.  

Myslíš si, že ti tato akce pomůže i v následujícím období?
Nic dnes není zadarmo, a kdo vám v této době věnuje balík v hodnotě 10,000 ,- ? Takže určitě ano, pomůže. Za takovou částku jsem si vybral suplementy skoro až do začátku diety. (přeháním :D)

Kde vidíš své silné stránky a naopak slabiny? Jak je hodláš zlepšit?  
Moje silná stránka je symetrie, dohnal jsem nohy ke svému vršku a tak to vypadá nyní už trošku k světu. A jako slabinu vidím připravenost, s čím souvisí také to, co chci příští rok dohnat.  

S kým na své přípravě spolupracuješ asi tak nejvíc?
Já se snažím si informace shánět sám, většinu informací které jsem získal pro přípravu na svoje všechny závody, pocházeli z Extrifit Day srazů, nebo Extrifit Club srazů. Jmenovitě potom Vojta Koritenský, Pavel Vacek, Slavoj Bednář, Lukáš Roubík.  

Co ti v předsoutěžní přípravě dělalo největší potíže?
Největší potíže mi dělalo moje zdraví. Jinak si myslím, že vyloženě asi nic.  

A naopak, co si myslíš, že je na soutěži, nebo v přístupu k závodění tvojí silnou stránkou?
Myslím si že mojí výhodou je to, že se neohlížím na ostatní, kteří jdou závodit proti mně. Tak jako minulý rok, jsem ani nevěděl proti komu závodím. Prohlédl jsem si kluky až po semifinále, do té doby jsem nevěděl vůbec kdo, jak vypadá, a o to víc jsem se soustředil na sebe, a zbytečně se nestresoval.  

Co plánuješ v nejbližším období?
Jelikož je tohle moje poslední sezóna v Juniorech, tak bych si chtěl odzávodit i závody v chlapech.    

Co bys poradil svým vrstevníkům v tréninku? Co se ti nejvíce osvědčilo?
Cvičit každý trénink pomalu, přemýšlet nad tím co v danou chvíli dělám, soustředit se na to, aby ani jedno opakování nepřišlo nazmar. Prostě na tréninku se soustředit jen na trénování.  

Ty sis „naporoučel“ v rámci tvé odměny především protein CFM80. Proč zrovna toto?
Protein je pro mě základním suplementem. Přídávám ho taky do jídel, takže proteinů není nikdy dost. Bez proteinu prostě fungovat nelze.  

Řekněme, že někdo má výrazně omezený rozpočet. Pokud bys tedy měl zvolit jediný doplněk, který by to byl
Jak už jsem uvedl výše, protein považuju za absolutní základ. Zvolil bych tedy CFM WHEY 80.      

Vraťme se k tréninku.
Co je tvou nejlepší partií a jak ji cvičíš?
Nejlepší partií jsou snad ramena. Snažím se cvičit ramena hodně těžce, a to především co se týče tlakových cviků.  

Jaký je tvůj momentální tréninkový split a s jakým rozložením svalových partií?
Momentálně najíždím na 3+1. Prsa Ramena Břicho, Nohy, Záda Ruce, Volno. Baví mě to zatím asi nejvíc.   Na jaké soutěži tě zase uvidíme? Jestli to půjde tak jak má, tak snad na nějakých těch chlapech :-)    

Máš nějaký vzor, někoho, kdo tě motivuje více než jiní?
Teď jsem v poslední době narazil na Andreje Mozolaniho, ten vypadá naprosto neskutečně.  

Chceš na závěr něco dodat?
Chtěl bych poděkovat všem lidem kteří mi pomáhali letos se připravit, ať už v posilovně nebo v normálním životě. Taky rodině a přítelkyni, za to že to semnou i letos vydrželi. Taky bych chtěl poděkovat firmě Extrifit s kterou jsem už vlastně skoro 4 roky den co den.